App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ansiktsförlamning

Hej! 3 dagar innan beräknad förlossning så vaknar jag med en slags förlamning av vänstra sidan av ansiktet. Besökte akuten och de vet inte vad det kan bero på. Alla tester var bra. Fick en hög dos Cortison utskriven som jag skulle börja med direkt. Som enligt läkaren inte skulle skada bebisen i magen eftersom att graviditeten är så pass långt gången. Är det någon som vart med om liknande? Undrar också om någon som fått en ansiktsförlamning i samband med graviditeten blivit återställd?

2017-12-24
Rebeckalto
Rebeckalto
Gravid i vecka 29

Jag fick som jiganna en lätt ansiktförlamning. Men har jätte problem med ögat som inte stängs och torkar ut. Jag har sökt vård typ 8 gånger, ingen vill hjälpa mig. Kortison ska tas inom 3 dygn och nu är det försent. Jag blir så arg. Jag har känsel överallt men undre halva läppen hänger inte med och näsvingen samt ögonmusklerna på samma sida är inte riktigt lika alerta. Jag ska göra kejsarsnitt om 6 dagar. Jag hoppas verkligen att jag blir av med detta annars får de operera ut mitt ena öga för den här smärtan och tårflödet tänker inte jag leva med. Tack svenska vården för att ingen tar mig på allvar.

2019-05-23
Frida_tornqvist
Frida_tornqvist
Bebis på 9 månader

Min syster fick det när hon väntade andra barnet! Det gick över efter förlossningen 😊

2018-03-12
MalinGustafsson
MalinGustafsson

Hej Fridahh! Det kanske är en slags ansiktsförlamning, som har kommit med graviditeten, ju mer människor jag har träffat desto fler är det som har vart med om liknande saker, fast ingen vet egentligen vad det beror på och vad i graviditeten som utlöser det. Jag har vart i kontakt med Öron, Näsa och Halsmottagning. Du kanske kan kontakta dem och fråga ifall de vart med om att det mest är ögat du har haft problem med.

2018-03-12
Rebeckalto
Rebeckalto
Gravid i vecka 29

Hej!

Jag har inte varit med om riktigt samma, men mitt ena ögonlock har börjat hänga och även pupillen på den sidan har blivit mindre. Har varit hos ögonläkare för det och de hittar inget fel. Däremot är det väldigt störande då de inte kan svara på vad det beror på. Är i vecka 35 och detta började för några veckor sedan. Någon som vet om det kan vara gravidrelaterat?

Är lite orolig :(

2018-02-12
Fridahh
Fridahh
Barn på 2 år

Tack ännu en gång för allas erfarenheter. Vår fina son föddes i början på januari. Innan förlossningen hade förlamningen blivit bättre, då jag kända att större delen av ögonbrynet på den förlamade sidan följde med i rörelserna. Men efter förlossningen blev det sämre igen. Jag har fått tillbaka smaken igen men rörelsen har blivit sämre i både ögat och munnen. Ska köpa B12-vitaminer och hoppas att det kan skynda på läkandet lite.

2018-01-28
Rebeckalto
Rebeckalto
Gravid i vecka 29

Hej! Jag fick också ansiktsförlamning men ca 1 månad efter förlossning med mitt andra barn. Det var dock en lätt förlamning som knappt syntes så jag skippade kortisonbehandling eftersom jag ville amma. Symptomen försvann helt efter ungefär 1 månad. Fick aldrig någon förklaring till förlamningen men stress kunde vara en faktor. Min egna teori är en kombination av stress, hade graviditetsklåda och blev igångsatt då bebis var stor, och trauma som en förlossning är för kroppen. Hoppas du blir bättre snart!

2017-12-29
Jiganna
Jiganna

Jag blev förlamad i halva ansiktet ca 6v innan bf med mitt första barn (belles pares). Jag hade brist på vitamin b12 vilket är en av de vanligaste orsakerna till förlamning. Fick starka b12 tabletter och på bara några dagar så var jag återställd. Be sjukvården att ta ett blodprov för att kolla din b12 nivå. Lycka till med förlamning och bebis! 😊

2017-12-29
Flurran
Flurran

De flesta svarade rätt. Är själv läkare. Bells pares är en vanlig komplikation vid graviditet. Kan läkas av sig själv men enligt studierna steroiderna kan hjälpa läkningsprocessen. Stetoiderna skadar inte barnet när graviditeten är så pass långt gången. Läkningen tar flera veckor, Hoppas att den blir fullständig. Ibland har man lite restsymtom kvar.

2017-12-28
aniko1121
aniko1121

Hoppas allt gått bra med dig. Vet en kompis till mig som fick ansiksförlamning 1-2v innan hennes dotter föddes. Hon fick det pga havandeskapsförgiftning. Som kom bara dagar efter förlammingen. Så de om extra koll hos barnmorska. Hon är idag 11mån efter förlosningen inte återställt. Man kan fortfarande se (dock väldigt lite och typ bara om du vet om det) att halva ansiktet inte hänger med på samma sätt samt att hennes leende är snett. Läkarna så till henne att i sällsynta fall kan det vara första tecknen på havandeskapsförgiftning. Men läkare på akuten hade själv aldrig hört om det utan va en spec på kk som viste detta

2017-12-28
elfna89
elfna89
Barn på 1 år och 11 månader

Nej, det ingick inte i Länsförsäkringars gravidförsäkring tyvärr.

2017-12-28
Rebeckalto
Rebeckalto
Gravid i vecka 29

Tänkte bara fråga efter läst era historier om detta är något som man får ersättning för i gravidförsäkringen?🍀

2017-12-28
mixas
mixas

Tack alla som velat dela med sig av sina upplevelser. Eftersom att inga läkare kan säga vad det beror på så känns det skönt att höra att andra vart med om liknande under just graviditeten.

2017-12-28
Rebeckalto
Rebeckalto
Gravid i vecka 29

Jag blev ansikt förlamade 6 dagar efter förlosning. Jag blev kartison behadlanda men läkare sade till mig att mina nerv skadade under förlosning. Nu jag mår mycket bättre ..

2017-12-28
Nastee
Nastee
Barn på 2 år och 4 månader

Jag fick också ansiktsförlamning (bells pares). Då var jag i vecka 29. Det släppte när dottern föddes v 31. Jag tog influensavaccin 2 veckor före det hände. Med mig visste dom inte om de va graviditeten eller vaccinet. Var gravid en gång efter. Gick till v 39 och fick ingen pares. Tog inte influensavaccinet då. Helt återställd nu iaf :)

2017-12-28
Sofiahokby
Sofiahokby
Barn på 2 år och 8 månader

Hej jag fick det när min dotter var två månader . De vitta ingen direkt orsak här heller. Men jag har läst på och oftast är det brist på b vitamin som är orsak . Vill man också skynda på läkningen ska man genast börja äta b vitaminer så fort man fått symtom. Jag hade tur och fick kortison (stod på mig) plus med hjälp av b vitaminen så blev jag bra på ca 3-4 veckor.

2017-12-28
ikababy
ikababy

Jag fick Bells pares den 6/9-17, min son var beräknad den 13/10-17.

Enligt min läkare på öron-näsa-hals, där jag går på kontroller var 4-6 vecka är det väldigt vanligt under graviditet. Kan bero på att nerven hamnar i kläm när man får mer vätska i kroppen!

Jag hade en 0 på sunnybrock skalan. Där 0 är helt förlamad & 100 är helt bra! Nu, 3 1/2 månad senare ligger jag på 60 på skalan. Mitt öga stängs fortfarande inte helt om jag inte hjälper till med handen. Men min mun är i princip helt återställd!

Skitjobbigt är det såklart, mådde vääääöldigt dåligt i början, rent psykisk, men man vänjer sig... tycker nästan jag ser skum ut nu när leendet börjar komma tillbaka 😅 det försvinner ska du se ✨

2017-12-28
ZaarahB
ZaarahB

Jag fick också ansiktsförlamning/Belles Pares i samband med graviditet. Dock har jag även fått det tidigare i samband med en skallfraktur, men läkarna menade att dessa inte hade något med varandra att göra. De gjorde massa tester, magnetröntgen, ryggmärgsprov, m.m. De hittade ingen annan förklaring, så de sa det var ökad mängd av vätskor i kroppen som tryckte mot ansiktsnerverna. Det gick över inom 2 veckor till samma nivå som jag hade förut efter första ansiktsförlamningen (som hade varat i flera månader och varit en total halva ansiktsförlamning där musklerna krympte och allt, mycket mer läskigt), dvs. lite svagare på ena sidan, men det är bara jag som märker det.

2017-12-28
CKhawari
CKhawari
Bebis på 1 månader

Hej!
Jag gissar på att du fick Belles Pares, jag fick det 6 dagar efter vår 3 förlossning.
Vanligast är att det inträffar under den tredje trimestern, detta pga svullnad som "täpper till" de kärl som försörjer ansiktsnerverna.
Jag har nästan blivit helt återställd, på en del foton syns det att mitt ena öga inte "ler" lika mycket som det andra ögat men det är så pass lite att det nog mest är jag som reagerar på det!
Hälsningar Suzanne

2017-12-28
Zehlander
Zehlander

Min mamma fick ansiktsförlamning dagarna innan jag föddes. Ingen förklaring där heller. Hon blev helt återställd efter några månader.

2017-12-28
Rainway
Rainway

Jag drabbades utav en ansiktsförlamning i oktober i år. Det var inte pga utav graviditet dock utan det var pga uta att jag hade bältros och de skadade ansiktnerven. Jag fick ingen kortison och dom sa att de kunde vara för alltid när man får de pga utav bältros men jag hade tur och de släppte inom några veckor. Nu är jag helt återställd, kan få lite nervryckningar ibland bara. Om man ej hittar orsak till din förlamning så kallas det för Bells pares, och de släpper i princip alltid inom två månader. Vet att de ör superjobbigt! Hjälpte dig kanske inget med detta inlägg men ville bara dela med mig utav att jag med har varit drabbad o att de gick bra till slut.

2017-12-25
Nicolina90
Nicolina90

Vet heller ingen gravid kvinna som fått det, men min sambo fick det för 7 år sedan. Dom kollade borrelia och herpes men var inget av det. Behandlingen hjälpte men det tog väl ca 1 år för honom att bli återställd. Förmodligen berodde det på att en nerv var i kläm i axel/nacke området. Han kan känna av stickningar och pirr i ansiktet än idag 7 år senare men det påverkar honom inte på något annat sätt.

2017-12-24
Tessan U
Tessan U

Nu är inte detta heller i samband med grav då en av våra killkompisar fick detta för bara nån månad sen, men han råkade ut för nått som heter bells pares. Han fick kortison tabletter och efter bara nån vecka så syntes det knappt på honom.

2017-12-24
Madde90h
Madde90h

Min syster fick det. Dom hittade inget fel på henne heller. Eventuellt kunde det vara bebisen som tryckte på någon nerv. Man kan inte se det idag men hon säger att hon fortfarande märker av det ibland. Kommer dock inte ihåg hur nära inpå förlossningen hon fick det

2017-12-24
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...