App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

gråter och krampar!

Vår son är 14 månader gammal. Fullt frisk och en glad och snäll person. För ca 3 månader sedan slog han i huvudet medan han lekte och då grät han så att han svimmade och krampade med koppen. Händerna vände sig bakåt och även överkroppen. Fruktansvärt läskigt att se. Hans ögon rullade bakåt och han var inte kontaktbar alls, gjorde snarkljud men grät inte. Sen svimmade han i några sekunder och sen började han gråta igen. Detta tog allt som allt kanske 2 minuter och sedan var han slö och blek i kanske ytterligare 15 minuter. Han var också förkyld den gången och vi åkte in till akuten direkt. Läkaren gjorde endast rutin undersökning och sa att han var okej och att vissa barn har något som kallas för affektanfall. Men sedan dess har detta upprepats flera gånger. Alltid i samband med att han slår i huvudet eller blir riktigt ledsen. Igår blev han arg för att hans pappa bar upp honom för att byta hans blöja och vipps hade han ett anfall igen. Jag känner mig inte nöjd med läkarens bedömning. Jag är jätte jätte rädd. Har någon annan erfarenhet av Detta?

2017-12-23
Susan C
Susan C

Förstår om du är rädd.. första gången det hände oss så trodde vi att vår flicka hade fått andnöd/satt något i halsen. Sambon vände upp och ner på dottern medan jag ringde ambulans. Nu när det hänt några gånger har man blivit "van". Det bästa är att försöka avleda barnet innan de får anfallet så kanske det inte blir något anfall. Kan vara att man blåser försiktigt i ansiktet eller tar fram någon leksak. Annars är det bara att hålla om, prata lugnt och att finnas där tills barnet vaknar igen.. Det kan vara bra att informera förskolepersonal om dessa anfall.. så att de vet hurdant de ska agera. Stå på dig om EEG och kolla efter epilepsi hos läkare. Hör av dig om du har fler frågor! Och hoppas att det löser sig! Kramar!

2017-12-23
Okonkret
Okonkret

Hejsan! Det låter precis som läkaren säger.. som affektanfall. Det är faktiskt ganska vanligt i småbarnsåren. Det är väldigt märkligt att BVC inte informerat om detta. Vår dotter har också affektanfall. Hon fick sitt första anfall vid 6 månaders ålder och har sedan dess haft 4 anfall (hon är 10 månader nu). Anfallen kommer oftast i samband med när hon är övertrött eller om hon ramlar och slår sig. Vår flicka gråter så att hon tappar andan.. och tuppar av. Oftast handlar det om max 3 minuter sedan är det vanligt att hon är väldigt trött och blir lite blek i ansiktet. Det finns en grupp på Facebook som heter "Föräldrar till barn med affektanfall". Där kan du ställa frågor till andra föräldrar med samma problematik. Vi fick tid hos barnläkare via BVC där vi gjorde EEG och utredning om epilepsi. Men de kom fram till att hon "bara" har affektanfall och det är något som kommer försvinna med åldern..

2017-12-23
Okonkret
Okonkret

Är du orolig så åk och träffa en läkare! Hellre en gång för mycket än en gång för lite!
Hoppas det blir bra med din lille 🌼

2017-12-23
Mandat
Mandat
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...