App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kolik eller annat?

Hejsan! Jag har en 6 veckors bebis som har anfall som jag trodde var kolik men ju mer tiden går ju mer funderar jag. Det som händer är att hon skriker allt från 30 minuter till någon gång 4 timmar. Inte otröstligt då det kan tillfälligt gå över av olika saker. Det var längre tid hon skrev förut men det har blivit mycket mer intensivt och det syns att hon har riktigt ont. Nu när detta händer skriker hon sig själv hes och klöser upp djupa sår i sitt egna ansikte för hon har så ont, det börjar och slutar jätteplötsligt men är så hemskt att se henne så. Jag ger magdroppar, minifom, ger henne massage, försöker amma rätt (som kan vara svårt när hon slänger med huvudet hit och dit ibland), försöker tänka på att inte äta massa lök och liknande. Jag testade att sluta med mjölkprodukter i 2 veckor, dock osäker om jag verkligen lyckades eliminera allt. Hon har nu även röda utslag på bröstet, runt magen och i ansiktet och spyr en del, jag ammar dock ofta eftersom när jag försökte dra ner på det så gick hon inte upp så mycket längre. Hon har även konstant halvtäppt näsa och nyser mycket. Ena stunden tror jag det är kolik, nästa att det är komjölksallergi. När hon är vaken ligger hon alltid och tar i som att hon försöker bajsa eller fisa, annars är hon pigg och alert. Har ni några tips? Jag kommer nog försöka undvika mjölkprodukter i en månad nu men vet ni exakt alla beteckningar för det? Samt så är det svårt att veta om det är just DET som då hjälper då jag även nu testar homeopatmedel och kommer testa colic calm framöver. Skrikandet kan jag hantera, men inte att hon har så ont att hon klöser sönder sig själv om det finns något jag kan göra...

2017-12-22
LindaSw
LindaSw
Barn på 2 år och 4 månader

Vad roligt att det går bra nu 😃. Något jag kan tipsa om är pysventilen (i kombination med magdroppar, miniform och magmassage, men det har du redan använt). Gjorde underverk för vår 2,5 månader gammal dotter. Hon kunde somna direkt efter hon fick alla gaser och även bajset ur sig. Alltid rådfrågade BVC sjöterska innan.

2018-05-10
Björnmamma
Björnmamma

Hej igen alla, jag tänkte bara säga att det har blivit bättre för henne själv av tiden, inget funkade, vare sig massage, colic calm, droppar eller annat. Men nu har hon helt enkelt slutat skrika och mår mycket bättre av sig själv, tack för alla tips dock och hoppas det går bra för era små :)

2018-02-01
LindaSw
LindaSw
Barn på 2 år och 4 månader

Ja min kunde inte vara aktiv det var liggande hela dagen, eksemen hon hade var typ som ”runda fläckar” lite här var, speciella ställen var låren, sidorna av magen, och armarna. Det är riktigt hemskt faktiskt fyfan vad vi fick gå igenom tills man kunde hitta problemet,,, även vår tjej kunde bajsa om dagarna men förstoppningen satt ”längre upp” i magen, hon var stenhård om magen och av kramperna trodde man att set var blockerat ”uppe” i tarmarna så det blev många turer till akuten för kramperna slutade aldrig, man gav klyx i rumpan, rejäla mängder ändå hjälpte det inte. Jag tyxker du ska stå på dig, jag vet inte var du bor men om det finns en capio klinik där du bor eller i närheten be bvc remittera dig ditt! Oerhört duktig och intelligent personal, kände mig så säker och äntlingen mugn att min dotter var i så bra händer. Hade mycket nära kontakt med läkaren där som följde hennes utveckling noga.

2017-12-22
batgirl
batgirl

Kan även tillägga att hon bajsar flera gånger per dag

2017-12-22
LindaSw
LindaSw
Barn på 2 år och 4 månader

eksemen din dotter fick, hur såg dom ut?

2017-12-22
LindaSw
LindaSw
Barn på 2 år och 4 månader

BVC säger bara att jag ska fortsätta som jag gör men blir det värre och hon blir slö må man åka in på sjukhuset, men så länge hon är aktiv så finns det inte så mycket. Dom verkar inte veta mycket mer jag kan göra då jag redan testat/gör det mesta :(

2017-12-22
LindaSw
LindaSw
Barn på 2 år och 4 månader

När min dotter hade komjölkallergin var hon 8 mån, symptomen som vi och bvc missade var förstoppning, kramper i magen hon kunde inte sitta eller så hon kunde få små ”anfall” som gick över alltså hon hon krampade till och bara skrek o grät. Hon gick ner snabbt i vikt förlorade några kilon på veckas tid. Åt inget det enda som funkade var flaska mjölk, stackaren vad vi inte visste var stt de va de som störde ju, när det efter 5 dagar (när de var som värst) kom svart avföring och jag ringde 1177 fick vi en ambulans hem då man misstänkte blödning i tunntarmen, vi blev inlagda i lund i 5 dagar där man gjorde olika sorters röntgen men inget kunde hottas. Vi blev därefter skickade till en capio klinik i lund. Glömde även nämna att dottern under denna riden fick eksem. På detta besök fick hon klä av sig helt min dotter, det krävdes bara en liten titt på henne och han sa att det var komjölk allergi, samma dag vi eliminerade mjölken skedde så stor förändring, inga kramper, en glad tjej, började äta. Vi fick nutramigen mjölkfri ersättning på recept och vi körde mjölkfritt i 1 år, därefter började man i små steg introducera mjölken igen. Idag är hon 4 år och ”fri” från mjölkallergin :)

2017-12-22
batgirl
batgirl

Låter som nån allergi tycker jag. Har du inte fått några råd från bvc?

2017-12-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Kan mycket väl vara kolik. Och kan även vara komjölksallergi. Det rådet jag har att ge är att testa dig fram! Att utesluta mjölkprotein i några veckor och se. Vår flicka hade liknande symptom.. blev inte bättre av att utesluta mjölkprotein så efter tre veckor utan förbättring så sket vi i det. Sedan helt plötsligt så slutade hon bara skrika så mycket.. hon var kanske 2-3 månader. Så det måste ha varit kolik. Att hennes tarmar inte var "färdigutvecklade" och att hon fick magknip.. Fortsätt som du gör! Det är jobbigt att se sin bebis ha ont.. prata med BVC om det också!

2017-12-22
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...