App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlossnings rädsla

Hej. Vi väntar vårat andra barn i mars 2018. Jag älskar den lilla ninjan i magen precis lika mycket som när storebror låg i magen. Men kan inte slappna av över att veta att vi ska genomgå en förlossning till! När vår son föddes i april 2013 och det var allt annat än underbart. Har aldrig blivit så illa behandlad i hela mitt liv. Det lustiga är att det slutade inte bara för att förlossningen var över utan det fortsatte tills den dagen jag blev utskriven(3 dagar senare) fast jag fortfarande mådde fruktansvärt dåligt. Tog mig 4.5 år att vilja läsa något om den tiden. Har raderat alla bilder från den tiden. Ryser av att tänkan på det. Har varit på aurorasamtal för att försöka bota rädslan. Men kändes bara som att vi börjar närma oss det jag inte alls vill genomgå. La önskan om kejsarsnitt och vi skulle lämna det öppet till nästa möte sa kvinnan jag hade samtal hos. Hur har ni gjort som fått beviljat kejsarsnitt pga rädsla ? ♡

2017-12-21
jonsson86
jonsson86
Barn på 2 år och 8 månader

Har du läst Föda utan rädsla? Väldigt bra bok. Hon skriver att rädslan är det största hindret i mötet med kroppen och födandet! Jag tycker dock att man ska få göra kejsarsnitt om man vill det utan att förklara varför😀Jag har gått igenom 2 vaginala förlossningar och haft det bra,bättre andra gången efter läst boken😉Jag är gravid med 3e nu och går i tankar runt kejsarsnitt men endast pga rädsla för ett framfall som var/är jobbigt❤️Lycka till iaf oavsett hur bebis kommer till världen😀

2017-12-27
mixas
mixas

Jag gjorde ett akut snitt och var uppe på benen några timmar senare. Hade lite svårt att böja mig och ta mig ur sängen men nästa gång ska jag definitivt välja ett planerat kejsarsnitt. Mvc kan erbjuda psykologer som kan skicka rekommendationer till läkarna att din rädsla är så stark för varginal förlossning så att du borde få ett kejsarsnitt. Tycker du ska gå på din magkänsla oavsett vad alla skriver, då din rädsla och ångest kan utlösa en förlossningsdepression för du blivit tvingad till något du inte vill. Men hoppas att allt går bra vilket det nu än blir.

2017-12-27
Pannpann
Pannpann
Bebis på 11 månader

Vad jobbigt, jonsson86 😕. Det de svar du fått visar på är väl att det är olika för alla hur vi upplever förlossningar och känslan inför dem, det verkar inte gå att generalisera alls. Jag hade en i vårdens ögon rätt normal första förlossning men upplevde den som väldigt jobbig. Jag är mer rädd nu inför min andra förlossning än vad jag var inför min första. Har pratat med min man om det som tycker att vi ska ta upp eventuellt kejsarsnitt med BM om jag vill det.

BM har hittills varit jättebra och ska avsätta en extra lång tid framöver för oss för att prata genom rädslan. Hon har också rekommenderat profylaxkurs. Tror som sagt att det är individuellt vad som kan tänkas hjälpa och att du nog snarast hittar svaren hos dig själv (tillsammans med en riktig bra BM och din partner).

Som jag förstår det handlar din rädsla också om själva förlossningen snarare än hur man mår efteråt, och så kanske det spelar mindre roll med återhämtning? (Och för att nyansera bilden av det ytterligare så fick jag efter min normala förlossning opereras plus tappade en hel del blod, så min återhämtning tog ändå tid.)

2017-12-27
Vega
Vega

Min första förlossning slutade med akut kejsarsnitt och andra barnet kom naturligt. Även om allt gick bra till slut så hade jag aldrig valt snittet. Det blev så traumatiskt och tog lång tid för återhämtning, snittet kändes i mer än en månad och jag kunde inte röra mig efteråt. När jag väntade barn nr två så ville jag bli snittad igen eftersom jag var rädd för naturlig förlossning och för att jag inte vad jag skulle förvänta mig. Jag fick träffa en läkare för att prata om förlossningen men det hjälpte inte så mycket, det var mer min barnmorska som pushade för naturlig förlossninv och jag är glad att hon gjorde det för även om jag var livrädd så var det helt fantastiskt, som någon skrev nedan är jag helt frälst och längtar tills jag får göra om det. Det var en oerhört stärkande upplevelse och bara det att kunna stå upp direkt efter förlossningen var helt fantastiskt, känns som att jag skulle kunna ha tio barn om man var garanterad sådan förlossning. Det jag har lärt mig är att man inte kontrollera hur förlossningen slutar och hur kroppen kommer att reagera. Personligen skulle jag aldrig välja ett snitt efter den häftiga upplevelsen av en naturlig förlossning och hoppas att fler får uppleva den på det sätt som jag fick.

2017-12-27
Anciii87
Anciii87
Bebis på 11 månader

Ingen förlossning är den andra lik, och det kan absolut gå mkt bättre nästa gång. Ett kejsarsnitt behöver inte heller vara jättejobbigt. Jag fick en födde första barnet vaginalt och fick en sfinkterruptur för snart 5 år sedan, har efter det haft mkt svårt att hålla gaser bla. pga det blev jag tvungen att välja kejsarsnitt med andra barnet och för mig var återhämtningen betydligt lättare efter snittet! Jag åt inte smärtstillande lika länge, var mkt piggare direkt efter osv. Du måste såklart själv bedöma vilka risker du helst tar men det kan vara skönt att veta att snitt inte alltid är jobbigt..

2017-12-25
AnnaA86
AnnaA86

Nu har du mer kött på benen och därför kommer nästa förlossning gå bättre!

2017-12-25
ojojojsan
ojojojsan

Jag kan berätta att jag var själv en aurora patient när jag väntade första barnet och aurora mottagningen hjälpte enormt! Kejsarsnitt innebär enorm påfrestning på kroppen och jag ville också ha kejsarsnitt för att slippa förlossningen men fick möjligheten att försöka föda normalt och om det inte skulle gå så skulle vi få kejsarsnitt. Jag läste på väldigt mycket om riskerna med kejsarsnitt och de är större vad som gäller blödningar och komplikationer och även ärrbildning efter operation.. det kanske inte är någon tröst men jag blev helt frälst, efter min första förlossning och även andra och tredje och nu väntar vi fjärde och jag längtar till förlossningen. Tänk så här att ena förlossningen är inte den andra lik och bara för att man fått ett hemskt bemötande ena gången behöver det inte bli så en annan gång. Du har rätt att säga till att byta barnmorska på förlossningen om du inte känner förtroende för den som du fått..

2017-12-24
flingan32
flingan32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...