App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ensam graviditet

Det är svårt att vara ung och gravid och samtidigt ha kvar vänner. Jag är i 14 veckan och är 18 år. Mina bästa vänner utnyttjar min graviditet för att gå tidigare från lektioner och sa varje dag att jag borde gjort abort. Min kille stöttar mig men det känns som att jag stänger in han. Jag vet inte hur jag ska klara att vara mamma när de redan känns som jag har svikit barnet.

2017-12-19
DebbieD
DebbieD
Barn på 2 år

Jag håller med de andra om att du kanske behöver nya vänner. Man kan alltid diskutera saker, men givetvis kan man inte hävda att man är en vän och sedan konstant kritisera ett livsavgörande val..
Prata med din kille och säg att du är rädd för att du stänger in honom, men lyssna på hans svar. Min gissning är att han inte håller med dig, i och med att du har hans stöd. :)
Sedan, oroa dig inte i onödan. Du kommer träffa nya vänner i mammagrupper, och komma på ypperliga lösningar på alla små problem (sömn, mat, osv) precis som vi andra! Vi är ju allt från unga mödrar här till de som är både äldre och gamla i gemet med flera barn. :)

2018-01-29
LenaGo
LenaGo
Barn på 3 år

De så kallade vänner, är man en vän ska man stötta en vad som och när som oroa inte dig gumman själv är jag 17 år och har bytt ut mina så kallade vänner och valde då ist min sambo som jag nu bor med och väntar barn med har kommit så mycket längre i livet och insett en massa saker jag vägrade att inse då typiskt, jag önskar dig all lycka tillsammans med din lilla baby va stark nu och låt ingen trycka ner dig du kommer att bli världens bästa mamma till ditt barn ❤️😊

2018-01-29
Juliakelderas2000
Juliakelderas2000
Barn på 2 år och 1 månader

Ditt barn kommer vara stolt över att ha dig som mamma, bara att du behåller barnet fastän vad andra säger visar bara hur stark du är! Jag ångrar inte på något sätt att jag är gravid även fast väldigt många gick emot mig för det o också tyckte att jag skulle göra abort, du borde verkligen skita i dom personerna som säger sånt till dig, du behöver inte sånna människor i ditt eller ditt barns liv. Du kommer nog bli en jätte bra mamma ska du veta!

2017-12-20
Zandranielsen
Zandranielsen
Barn på 2 år och 5 månader

Jag fick mitt första barn när jag var 20 och hade då, som du, "vänner" som sa till mig att göra abort.. de var absolut inga vänner och jag slutade prata med dem. Sen de få som var kvar gled jag isär från så jag var väldigt ensam. Men jag har fått nya vänner, det var inte lätt men så otroligt skönt med folk i ens omgivning som stöttar en istället! Nu är jag 24, har två underbara trollungar och försöker mig på en tredje och har endast positiva människor i min omgivning.
Grattis till graviditeten och ta hand om dig!

2017-12-20
Mandat
Mandat
Bebis på 12 månader

En bra start för dig skulle nog vara att byta ut vännerna

2017-12-20
batgirl
batgirl

De så kallade vänner som ens har mage att uppmana dig till att genomföra en abort, kan jag med all säkerhet säga att de inte alls är riktig vänner! En vän ska stötta och förstå oavsett de val du väljer att göra. Jag är 25 är och födde min dotter för 2 veckor sedan. Fastän jag är 7 år äldre än dig så var jag själv väldigt nervös och rädd, många gånger ifrågasätte jag mig själv om jag verkligen kommer att klara av detta. Du må vara bara 18 år gammal, men det är inte åldern som avgör hur vi kommer att bli som föräldrar. Om du vill detta så kan du klara av det! Tro på dig själv! :)

2017-12-19
Elainelu
Elainelu
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...