App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur mycket är "normal" besvärlig mage hos spädbarn?

Hej alla föräldrar! Min lilla på 2 månader gråtit mest efter amningen och sparkar med benen. Vi har tolkat det som ont i magen. Hur mkt har ni haft gråtande och skrikande? När jag frågar BVC så säger dem "alla barn gråter och det är normalt med ga sig mage i början". Jag vet ingenting om andra barn. Hur har ni haft det? Kan ni beskriva lite mer detaljerad hur "mycket" de gråter? Tack på förhand!

2017-12-16
Negar Anders
Negar Anders
Barn på 3 år och 10 månader

Min trea har väldigt mycket gas i magen och efter ammning så måste man ibland rapa henne väldigt länge= gå runt och klappa ryggen.

Barn nr 1 reagerade väldigt starkt på om jag åt broccoli eller annan kålmat så det har jag avstått med de andra. Här är det lugnast om jag bär runt henne i sjal eller sele för då sover hon oftast långa pass.

Alla barn är ju olika och man får försöka hitta på olika lösningar.

När hon gråter och skriker verkar det vara rätt mycket som kan "botas" med närhet.

2018-01-17
ma78
ma78
Barn på 3 år och 9 månader

Min son hade jätte besvärligt med mag ont och skrek nästan dygnet runt i 3-4 månader! Vi gjorde magmassage 2 gånger om dagen, använde magdroppar, pysventil ibland och fick ge en ersättning som var bättre för magen.

2018-01-16
Emmairis
Emmairis

Nästan inget skrik alls. Nr 3 klarar inte mjölkprotein och när jag tog bort det fick jag ett helt annat barn. Se över vad du äter (om du ammar), kanske äter du något som ger bebis gaser?

2017-12-16
Yrwen
Yrwen

Tack Victoria för ditt svar och stöd

2017-12-16
Negar Anders
Negar Anders
Barn på 3 år och 10 månader

Hej :) vår tös grät några timmar varje kväll och det var så till hon var 3,5 månader :) Det gick inte att trösta henne, jag gick runt i lägenheten med henne i famnen och sjöng. Det kommer bli bättre kan jag såga :) baby massage hjälper lite och i värsta fall, om magen är väldigt svullen kan du använda pysventil. Den är bra när dom inte kan få ut gaser men ska inte användas ofta :) skickar styrkekramar

2017-12-16
VictoriaOld
VictoriaOld
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...