App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När pappa ska vara hemma...

Snart ska min sambo ta över här hemma och vara pappaledig. Jag har försökt ge tips och allt jag har lärt mig på vägen men han blir typ förolämpad när jag försöker hjälpa till. Han har ju inte lika mycket erfarenhet av hur en vanlig dag här hemma ser ut, hur jag lagar bebismaten t.ex. osv. Men så fort jag försöker komma med något tips så blir han sur på mig och säger att jag inte behöver detaljstyra allt. Alltså, känner någon igen sig i det här? Jag vill ju bara att han ska få det lite lättare och använda sig att det jag har kommit fram till. Eller är det för mycket begärt?

2017-12-10
Dina0123
Dina0123
Bebis på 5 månader

jag tror också att en man behöver hitta sin papparoll om han inte redan funnit det.. min man har tagit ansvar och tagit hand om barnen från dag1, men det har gått naturligt. jag har släppt kontrollen helt och låtit honom ta hand om barnen på det sätt som han tycker är bra. att ex. bebismaten inte behöver vara lagad, kanske duger med burkmat från affären om det underlättar? kanske några andra varianter på hur man kan göra det lättare för honom utan att man som mamma ska lägga sig i.. för jag tror att männen behöver ha utrymme och upptäcka sin papparoll själv

2018-07-25
flingan32
flingan32

Tack snälla för alla svar! :-) Jag får försöka slappna av lite så får han kämpa själv och be om hjälp när han känner att det behövs! Skönt att man inte är ensam om detta!

2017-12-10
Dina0123
Dina0123

När hag skulle gå och jobba och min man skulle ta över så hade jag också svårt att släppa kontrollen. Jag försökte men minns väldigt väl att det var svårt. Jag var upprörd at de åt och sov på "fel tider" där hemma och gjorde saker annorlunda, tyckte att det var fel att "inte följa rutiner". Men vet du vad? De trivdes ihop och det fungerade bra och de följde faktiskt rutiner. Det är bara att de har fått sina egna rutiner och egna sätt att hantera vissa saker. Efter ett tag insåg jag att det gick jättebra för både mannen och dottern hemma (han var dock extra trött ett par veckor i början med allt nytt och så). Men det var jättesvårt att släppa kontrollen för mig. Så jag kan förstå dig. Men säger som alla andra. Försök att låta dem vara, lita på din man och vänta tills han själv frågar om råd när/om han ska behöva det.

2017-12-10
gamo
gamo

Har han sagt så, så låt honom lösa de själv. Skulle han behöva veta något så finns det ju telefoner ☺️ min sambo är likadan, han frågar när han inser att han faktiskt inte kan/vet allt 😅

2017-12-10
Vickan93
Vickan93
Bebis på 17 månader

Säger som de andra, låt honom göra sina misstag själv och komma och fråga om råd när han vill ha det.

Kan förstå om du vill hjälpa honom på vägen men han måste få hitta sina egna vägar. Alla gör ju inte allt på samma sätt.

2017-12-10
ma78
ma78
Barn på 2 år och 7 månader

Släpp det.

2017-12-10
solskensmamman
solskensmamman

Han måste ju få hotta sin egen väg/roll i att vara hemma med sitt barn. Bara för att du anser att det ska va på ett visst sätt så innebär inte det att det kommer va på det viset gör dom. Låt han få va pappa och lösa problemen själv. Är det något som blir galet lär han ju fråga dej om det behövs.

2017-12-10
Linda911
Linda911

Jag hatar nör folk berättar saker för mig om hur jag ska sköta mitt barn. Tror han får upptäcka det själv. Såklart om det blir helt galet får man väl styra upp det, men jag tror nog att han reder det bara han får en chans.

2017-12-10
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 3 år

Om han inte frågar, låt honom göra på sitt sätt.

2017-12-10
Plumpan
Plumpan

Jag tror det bästa faktiskt är att låta honom hitta sina egna sätt att göra saker! Sen kanske han, troligtvis, kommer be dig om råd men tror det är viktigt att papporna får space att upptäcka saker på egen hand också :) jag hade blivit tokig om jag haft någon som berättade precis allt för mig innan jag fått prova själv :)

2017-12-10
Mammaiapril18
Mammaiapril18
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...