App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Detta hemska illamående!

Hej alla fina. Jag vet ju att det kommer att gå över! Men minns Inte att det var så här illa förra graviditeten! Då mådde jag illa hela dagarna fram till V.13 Kunde existera och fungera med hjälp av citronsaft och illamående armband. Går i V.8 imorgon, och mår skit. Kan knappt äta känns som jag ska spy jämt så är ett starkt illamående konstant. Dricker citrussaft varje dag, äter hemskt mkt bananer så är gasig mest hela tiden. Är ingen rolig mamma eller sambo😔 Känner mig rätt desperat och hoppas ni kan komma med era bästa råd för att minska Illamåendet. Det är just den där känslan av en tvättmaskins mage som är hemsk, är livrädd för att kräkas.

2017-12-10
Ecaroline
Ecaroline
Barn på 1 år och 8 månader

Man kan be att få Lergigan Comp utskrivet.
Det innehåller koffein och efidrin vilket har en uppiggande effekt & är helt ofarligt att ta vid graviditet

Vanlig Lergigan ska man bara ta inför natten

2018-01-23
Puffy81
Puffy81
Barn på 1 år och 6 månader

Försök vara utomhus, vila, drick isvatten lite & ofta & peta i dig det du får i dig sakta sakta.

Det var det som gav ngn typ av lindring för mig i förra graviditeten då jag var i uselt skick och diagnostiserades med hyperemesis redan i vecka 7 vilket höll i sig hela vägen fram till förlossningen.

Jag åt massor med mediciner hela graviditeten, var inlagd flera gånger pga uttorkning och kräkningar upp till 40 ggr/ dygn, men just att komma ut och vara i frisk luft hjälpte mig mycket i den mån jag orkade med att släpa mig från toalettstolen :)

Jag fick alltid extrema bakslag om jag försökt anstränga mig mer än jag egentligen klarade av.

Hoppas du mår bättre snart!

2018-01-23
Puffy81
Puffy81
Barn på 1 år och 6 månader

För mig hjälpte det att dricka juice eller äta något lätt en timme innan måltid. Kunde absolut inte äta lunch/middag om jag inte hade ätit något något litet innan eller druckit smoothie/juice.
Mådde illa hela dagarna v8 till v13

2017-12-12
Pasko
Pasko
Bebis på 4 månader

Postafen har hjälpt mig otroligt mycket! Finns på apoteket och du tar en var 12:e timme! Till att inte kunna äta alls utan att spy till att kunna äta ordentligt på nästan 1 timme! Super bra är dem

2017-12-11
Jenniferjarlestal
Jenniferjarlestal

Tack för era fina svar😊 Tyvärr kan jag inte äta några tabletter där man blir dåsig eller ej få framföra fordon😕 Ska testa äpple, tycker även att ingefärste hjälper lite, dock få jag dricks det kallt då varmt inte funkar alls längre😅

2017-12-11
Ecaroline
Ecaroline

För mig hjälpte det att dricka olika sorters festisar och att tugga mint tuggummi! Hoppas det blir bättre det där illamående är ju för hemskt!

2017-12-10
Alvaekblom
Alvaekblom

Jag mådde hemskt illa de första 12 v av denna graviditet. Hade inget sånt alls med de två första utan blev ganska tagen på sängen.

Men det var bara ett konstant illamående men inget spyende. Jag gick omkring och smååt lite hela tiden och hoppades på bättring efter v 12 och så blev det.

Hoppas att det blir bättre för dig,

2017-12-10
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Har också detta hemska illamående där man konstant har känslan av att man ska spy.. jag har fått lergigan utskrivet men jag sover 7-8 extra på dagen dem.. Å det är inte alltid de hjälper å då är man illamående inklusive sjukt dåsig å att man bara vill sova. sov mkt och drick mkt vatten, ta en promenad, äta så magen aldrig är tom.. fast inget har hjälpt för mig men det kanske hjälper för dig. testa postafen det finns receptfritt på apoteket.

2017-12-10
Righto
Righto

Samma här när jag var gravid med första barnet var det inte så illa, men är nu gravid i v 20 och hade första 7 v jätte jobbigt. Fick ta tableter som heter lergigan då man tar 6 tabletter varje dag , men tyvärr hjälpte det inte och fick dropp på sjukhus. Försök ät äpple det bruksr hjälpa vissa eller glass.

2017-12-10
Nadisa95
Nadisa95
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...