App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Selektiv ätstörning

Någon som har erfarenhet av barn med selektiv ätstörning? Vad gillade ert barn och vad ratades? Hoppas på svar :)

2017-12-08
Lillen1
Lillen1
Barn på 3 år och 8 månader

Men selektiv ätovilja är klassat som en ätstörning och bottnar i , on inte nep-spektrat, så i upplevda mattrauman och har ingenting med den vanliga kräsenheten som barn överlag har. Helt olika saker. Selektiv ätovilja går inte över och jo, det kan absolut sättas på så små då majoriteten börjar uppleva detta beteende redan under första levnadsåret (ytterligare en skillnad mot vanlig kräsenhet där barnet kan glufsa i sig i början ch kinkigastes inträder någongång vid 1,5 år och går över runt 5-6 år i allmänhet.

2018-01-31
Monicacaroline
Monicacaroline
Barn på 3 år och 10 månader

Hon har veteproteinallergi, mjölkallergi, havre mm Men hon äter kost fri från detta. Är inte orolig utan jag försöker bara förstå vad som skiljer henne från hennes 2 äldre syskon och alla barn man har i sin närhet. Kräsna kan barn vara men detta är ett annat beteende.

Hon klarar bara av att äta puré som liknar soppa och vissa smaker. Äter pommes, chips, rice crisps, majskrokar och ibland lite smörgås.

Kräks av vissa smaker på maten och vid minsta gryn hon får i munnen.

2017-12-10
Lillen1
Lillen1
Barn på 3 år och 8 månader

Vi har en pojke som fyller 6 år om 1 månad som har väldiga problem med maten . Han äter ersättning (althera) fortfarande, makaroner och varmkorv . Kan även äta en smörgås ibland men väldigt sällan. Vi har under flera års tid tillhört ett dysfagiteam men då dom nu känner att dom inte kan göra så mycket för att hjälpa oss så vill dom att våran läkare skickar en remiss till Folke Bernadotte i Uppsala.

2017-12-08
potatisgris
potatisgris
Barn på 1 år och 11 månader

Vilken mat kräks hon av? Barnens kusin kräktes också ofta, det visade sig att hon är glutenintolerant. Det är ingen reaktion man "ska" få på gluten i vanliga fall så föräldrarna kopplade inte ihop det först.

2017-12-08
Belyra
Belyra
Barn på 2 år och 5 månader

Vår son är två år och i ett års tid har han varit EXTREMT selektiv med vad han äter. Han började förskolan i augusti och sedan dess har vi märkt en viss förbättring. Han smakar på mer saker än innan, och på fsk äter han betydligt mer varierat än hemma, så det hoppas jag släpper i sinom tid. Även för ert barn 😊

2017-12-08
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Aha men det där är ju väldigt vanligt i den åldern. Det är nog ingen diagnos man ställer vid den åldern. Många barn går ju igenom perioder m det där med ätandet och är ju helt normalt i utvecklingen att göra också. Du ska se att det kommer att ändra sig med tiden och inget du nog behöver oroa dej för

2017-12-08
Linda911
Linda911

Har en dotter på 17 månader som kväljs och kräks av viss mat.

2017-12-08
Lillen1
Lillen1
Barn på 3 år och 8 månader

Pratade just på jobbet om det där och det är ju extremt ovanligt och kunskapen kring det är än så länge minimal ( nästan obefintligt). Särskilt barn går ju igenom perioder med” kräsenhet” som brukar gå över när dom e runt 5-6 år. Vad tänkte du själv???

2017-12-08
Linda911
Linda911
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...