App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad ska man ha för preventinmedel?

Om 2 veckor är våran lilla beräknad och efter det är det dags att välja vilken preventinmedel vi vill ha. Jag är överviktig och har psykisk ohälsa. Vad använder eller har ni använt och kan rekommendera. Jag har ingen aning då jag tidigare inte haft preventinmedel eftersom jag länge velat ha barn.

2017-12-07
171231
171231
Barn på 2 år och 9 månader

Det finns inte så många alternativ egentligen, många olika piller ja, men annars är det p-stav, ring, plåster, spruta, spiral, pessar, kondom som gäller typ. Om jag inte missat någon. Finns olika piller, tre olika spiraler, koppar, hormon och jaydess, med spiral och p-stav behöver man inte komma i håg så mkt mer än när det är dags att ta ut den och byta. Plåster byts en gång i veckan, samma med p-ring. Sprutan tar man var tredje månad. Boka tid med din bm för konsultation om preventivmedel, hon är ju experten och kan ge dig information som passar för dig. Alla preventivmedel passar inte för alla.

2017-12-08
Plumpan
Plumpan

Själv lider jag inte så värst av psykisk ohälsa men jag påverkas väldigt negativt (både psykiskt och fysiskt) av hormonella preventivmedel så för mig finns bara två alternativ (utöver kondom), NC och FemCap. Kanske en kombination av de tre. Vi har bara kört på kondom tidigare men när detta barn är fött så kommer vi behöva nåt mer.

2017-12-08
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 2 månader

Har också psykisk ohälsa så valde bort allt utom spiraler. Delvis för jag käkat mini-piller & p-piller och blev mer deprimerad och nu när jag medicinerar för det så passa inte mina mediciner med något annat. Har haft kopparspiral vilket gjorde min mens rikligare, längre och mer smärtsam och kunde även göra ont på mig och min partner vid samlag. Dock var den bra då humöret var bättre än med piller. Nu efter sonen var född valde jag en 5 årig spiral med högre dos hormoner i hopp om att slippa mens. Läkaren på MVC sa att den skulle fungera med mina mediciner. Hitills (har haft den 2 veckor) så känns det bra :) Men jag fick betala 994 kr för hormonspiralen och 100 kr för koppar. Men oftast får man testa sig fram då alla reagerar olika på olika preventivmedel.

2017-12-08
Pannpann
Pannpann
Bebis på 10 månader

Diskutera preventivmedel med din BM

2017-12-07
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...