App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Rotavirus vaccin

Här sitter jag orolig och vet inte vad jag ska göra! Lillan på 6 veckor som är prematur född v 30 har fått rotavirus vaccinet igår. Hon har ätit lite dåligare idag och är lite trött. Hon låter lite mer än de vanliga prematur ljuden men jag e så orolig att hon ska få nån biverkning av vaccinet. Ringde 1177 och frågade om när man kunde förvänta sig eventuella biverkningar. Fick inget svar alls. Det visste hon inte och tyckte att jag kunde ta henne till akuten om bag va orolig. Vill inte ta lillan tilm akuten i onödan med tanke på att hon inte äns är fullgången än just pga smittrisken!Är det någon som vet när eventuella biverkningar kommer? Dygnet efter,flera dagar efter eller veckor? Är på spänn o himla orolig

2017-11-10
caan
caan

Tack allihopa för svaren. Nu är vi på andra sidan. Som tur slapp vi det värsta. Lite gnällig och väldigt många blöjbyten. Hon kissade enormt mycket mer än vad hon gjort annars vilket var lite konstigt men jag ammade på så mycket hon bara orka .

Jag kan verkligen inte sätta mig in i hur det är om ens barn får det riktiga viruset.

2017-11-12
caan
caan

Min kompis dotter fick vaccinet och kräktes och var gnällig samma kväll och även någon dag därefter. Min dotter fick riktiga rota-viruset och det var ju ett rent h-vette... Kräkningar i två dygn, diaréer i fem dygn och inskrivning på sjukhus pga uttorkning trots att vi gav en tesked ersättning var femte minut. Så var glad för vaccinet trots biverkningar. :-)

2017-11-12
Skinkebiten
Skinkebiten
Barn på 3 år och 8 månader

Min dotter blev lite slö och efter några dagar bajsade hon väldigt ofta. Jag ammade så ofta jag kunde så hon inte blev uttorkad. Blev inte lika mycket diarré andra dosen. Kolla på fass med biverkningar. Dom kan bli lite småsjuka några dagar men börjar allmäntillståndet bli dåligt så sök akuten. Om bebisen inte behållet maten. Jag köpte hem semper vätskeersättning för säkerhets skull men jag slapp använda det.

2017-11-10
linnhansson1986
linnhansson1986

BVC sa till mig att tarmvred missar man inte, då skriker barnet rejält

2017-11-10
JennyLowerot
JennyLowerot

Vår son var gnällig och orolig i två dagar efter vaccinet. Han åt betydligt sämre under dessa dagar. Kom dagen efter. Hoppas det snart bli bättre för er!

2017-11-10

Ring istället till barnakuten o rådfråga. Eller direkt till Neoavdelningen där ni bodde o rådfråga.

2017-11-10
Riskakor
Riskakor
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...