App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

BF juli 2018

Hallå! Jag plussade i går, efter några dagar av småsymptom följt av utebliven mens, och bf blir runt 10 juli. Någon mer som precis har plussat och vill följas åt? Jag fick ett missfall i somras men hoppas på bättre resultat av denna graviditet 😅 Om allt går som det ska så blir det vårt ansra barn, vi har en son på två år sedan tidigare.

2017-10-30
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Vra jobbat, idmak! Grattis till bebisen! Hur gammal är storebror, och hur går det för honom? Här börjar sonen så sakta vänja sig men han är inte överförtjust (vilket jag kan förstå, bebisen skriker väldigt mycket). Han har dock aldrig bett bebisen att åka hem igen. Alltid nåt.

2018-07-31
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Grattis lowhannah! Va härligt! Äntligen är dom här i våra händer.

2018-07-31
kermit15
kermit15

grattis lowhannah! Värmen är tuff, men det funkar. Försöker göra så lite som möjligt, men vad göra med en aktiv 3åring hemma. Men mycket hjälp av min man. Själv fick jag hinnsvepning på morgonen den 13/7. ca 13.15 började värkarna. Kom in till förlossning ca 15.30 och vår älskade Theo valde att komma ut 17.32. Trodde aldrig att det skulle gå så fort. Själv mår jag ok, lite eftervärkar som är lite jobbiga, men annars ok. Nu ska vi njuta av denna tid och komma in i rutiner och hoppas att den tuffaste tiden för storebror är över snart.

2018-07-20
idmak
idmak

Grattis lowhannah😀Starkt jobbat! 👏🏽Å hejja din man med såklart☺️

2018-07-20
8kee6
8kee6

Nu har vår dotter kommit till världen! Det blev igångsättning i går, jag var öppen 5-6 cm vid kl 11 och 1125 tog de hål på hinnorna, sedan gick det snabbt. Klockan 1729 kom hon ut på två starka krystvärkar. 4325 gram tung och 53 cm lång och alldeles perfekt! Vi mår alla väldigt bra, trots underlivssmärtor och sömnbrist 😊 Min sambo är min klippa! Han har tagit bebisen hela natten för att låta mig försöka sova (vilket inte är lätt när man har så ont) ❤️

2018-07-20
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Grattis! Hur går det i värmen? Själv är jag på bf+11 och ingen bebis i sikte. Gjorde hinnsvepning nummer två i dag och i morgon förmiddag har vi tid för bedömning på förlossningen. Hoppas de sätter igång mig då, så vi slipper vänta till söndag!

2018-07-18
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Äntligen har vår son velat komma ut till oss. Fredag 13 juli, valde han. bf+10.

2018-07-17
idmak
idmak

Nope. BF+2 and counting. Sammandragningar och förvärkar, men det slutar där. Jag har t o m ägnat tre dagar åt trädgårdsarbete för att hjälpa bebisen på traven, men ikke. Jag sover skitdåligt på nätterna pga förvärkar, halsbränna, kissnödighet, magont, klåda, osv osv. Nu vill jag bara ha ut ungen!

2018-07-09
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Är det några julibebisar som velat titta ut än? Jag hade bf 3juli och går fortfarande och väntar. Rätt mycket sammandragningar och förvärkarna varierar från dag till dag. Var hos bm idag, har även fått tid på fredag också om inte bebis kommit än. Då blir det hinnsvepning. Någon aom gjort det? hur upplevde ni det.

2018-07-09
idmak
idmak

Men då börja det närma sig för dig med. Kan komma när som. Hoppas du slipper gå över. Men man va lite nervös att det skulle hända något sista veckorna. Man har ju varit nojig hela graviditeten.

2018-06-18
kermit15
kermit15

Kermit15 - Åh, stort grattis! 😍 Jag är beräknad till 7 juli så jag har tre låååånga veckor kvar 😑 Jag är ganska säker på att bebisen fixerade sig i dag, jag har haft skapligt ont hela dagen. Förhoppningsvis kommer hon tidigare än väntat ✊

2018-06-17
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Lowhannah den 11 juni tittade vår gosse ut. Allg gick bra. Så underbart att väntan är över. När va du beräknad till?

2018-06-17
kermit15
kermit15

ibland känns det verkligen som det bara är jag som är så på dåligt humör och lättretlig. Nu är det inte långt kvar. Var hos bm igår och hon mätte magen osv och aom jag misstänkte så ligger bebis väldigt långt ned med huvudet. Ibland känns det som om vår "puff" i magen bara skulle trilla ut. Nu får den gärna komma, nu har min eviga väntan börjat. Har varit ganska mycket oro hittills men det har vänt till det andra.

2018-06-13
idmak
idmak

Åh, skönt att jag inte är ensam om att ständigt vara på dåligt humör! Stubinen har nog aldrig varit kortare än den är nu, jag är sjukt lättretlig! Som jag misstänkte så ligger bebisen åt rätt håll, vi t o m tjuvkikade lite med ultraljud och fick se en liten plutt som drack fostervatten och övade på att andas 😍

2018-06-01
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Hej tjejer hoppar in här hoppas det är ok! 🤗 väntar en grabb med BF 2a Juli. Har en liten grabb på nyss fyllda 2 år sen innan hemma som alltså ska bli storebror.

Hur går det för er i värnen? Här börjar det kännas tufft och är allmänt tjurig och trött. Har oroat mig för den kommande förlossningen pga ett långt och väldigt jobbigt förlopp med första. Men nu längtar jag efter att få föda, vill bara att allt ska vara klart nu 🙄

2018-05-31
nattynat
nattynat
Barn på 1 år och 8 månader

Värmen gör sitt. Dåligt humör från och till, känns just nu som varannan dag är bra och varannan är sämre=ingen ork. idag är en sådan dag. Känns som om bebis trycker sig längre ner. Men en riktigt livlig krabat. Jag ska till bm imorgon. Summa av allt så är jag trött och sliten. och tankarna om förlossning och hur ska det bli för mitt första barn när bebis kommer snurrar i huvudet. När, var, hur drar allt igång.

2018-05-29
idmak
idmak

Hur går det för er? Här är det tungt och otympligt och jag är väldigt svullen i värmen. Trots stödstrumpor. Det ska bli skönt att ha graviditeten över! Tur att det inte är så lång tid kvar nu. Bebisen ligger långt ner och tycks gräva sig mer och mer neråt varje dag. Ska till bm på torsdag så då får vi se om jag har rätt i att hon har lagt sig åt rätt håll.

2018-05-29
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Åååh ojdå, här kommer jag och svarar på ett inlägg ett halvår senare :O verkligen typiskt mig.... :/ är inte så tekniskt kunnig och inte bra på att orientera mig på nätet i forum osv.

2018-04-12
BobiLamm
BobiLamm
Barn på 1 år och 8 månader

Hejsan jag är väldigt ny på denna sida och forum, jag kan känna igen mig i allt det du skrev och vill bara säga "jag med! ggr 3 :o förutom att min BF är 8 juli och att jag har en "bonus"dotter med mannen sen 9-10 år tillbaka. Hade nämligen också gått igenom ett missfall 2017 innan sommaren men efter det lyckades det, utan planering och stress "av sig själv" mot hösten i slutet av september/oktober 2017 (osäker på när fröet började växa) ^^ Min Bm och MVC har räknat ut det enligt deras metoder men jag vet inte riktigt om jag kan tro på deras tidsbedömning hahah, bara en känsla jag har.. Jag har massor av tankar och funderingar och försöker lära mig allt jag inte redan vet, men just fosterdiagnostik är inget jag prioriterar intensivplugga atm.... om du som redan är en mamma eller andra här ser detta knasiga inlägg så kanske någon vet om det kan hända vid VUL att dom kan missbedöma hur långt gången man är t.ex pga att man själv är minimal i kroppen och kanske också väntar en mindre "petit"-bebis ?! Eller är jag nu helt ute o cyklar? Men känslan är så stark att alla har fel och jag tror att bebis kommer i Juni och inte i Juli ;) Tack till den/dem som orkar upplysa mig lite i detta och fortsatt lycka till TILL dig+er Alla som väntar på nåt gott, elr planerar för det

2018-04-12
BobiLamm
BobiLamm
Barn på 1 år och 8 månader

Ja busiga bebben har vi med här hemma. Vår kille gillar den. I början ville han läsa den varje dag. Den är rätt rolig. Han verkar förstå rätt bra men man vet ju inte. Dagis hade frågat han i dag om han skulle få en bebis? Då hade grabben svarat ja jag ska få ett syskon jag ska bli storebror. Men ja man vet inte. Har försökt lägga hans hand på magen när det sparkar men vet inte. Tror inte han känt någon spark grabben. Ja ibland är han livlig där inne men rätt snäll på nätterna än faktiskt.

2018-04-10
kermit15
kermit15

Kermit15, har du en livlig bebis? Min är nästan aldrig stilla känns det som. Nätterna är värst, då har hon nåt slags aerobicspass på gång där inne 😑 Sover kanske 05-08, så då passar jag på att få lite bättre sömn.

2018-04-08
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Oj, ang boktips: vårt bästa är Busiga Bebben. Den har flikar som man kan öppna och titta in i magen och se vad bebisen gör där inne. En bra och naturlig konversationsstartare. Sambon och sonen läser den ibland och så pekar de på min mage och säger ’bebben’ och så förklarar vi att det ligger en liten bebbe där inne och att den ska komma till oss i sommar. Sen är det svårt att veta exakt hur mcket han förstår eftersom han började prata ’ordentligt’ för knappt ett halvår sedan.

2018-04-08
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Det går fint här med. Mysigt när det sparkar i magen. Men dock inte när man ska sova. En liten gosse till blir det här.

2018-04-08
kermit15
kermit15

Hej! Jo, det går bra här. Bebisen (en liten tjej) är en riktig vilde som tycks tycka att sömn är för töntar 😅 De ändrade inte bf-datumet för oss på RUL så det är fortfarande 7/7 som gäller. Hur går det för dig, kermit?

2018-04-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Hur går det för dig lowhannah? Nu va det väldigt länge sen vi hördes här. Har du tagit reda på va det är för kön? O fått riktiga datum för bf?

2018-04-06
kermit15
kermit15

vi har berättat nu för vår son. Han förstod nog inte riktigt. Några dagar senare har han börjat prata mer om det och påpeka på magen att där är bebis. Han har tittat en del på barnkanalen innan vi berättade och där är det ett program som heter Astrid blir storasyster och det pratar han om samtidigt som bebisen i min mage. lowhannah, vill du dela med dig av några boktips?

2018-01-07
idmak
idmak

O va härligt! Ja ne dom är nog lite för små än. Min grabb är precis 2år o 5mån. Föröker nog berätta när magen börjar bli lite större. O när alla vet. Vi försöker hålla det lite hemligt än fram till ul på torsdag.

2018-01-07
kermit15
kermit15

Just ja, vi blev framflyttade några dagar så BF är nu den 7 juli.

2018-01-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Tack för omtanken! Det gick jättebra faktiskt. Först var jag så nervös att jag knappt ville lägga mig på britsen ovh sedan följde några spända sekunder innan jag såg hjärtat slå, först då kunde jag slappna av. Bebisen var envis och ville inte riktigt ligga i rätt läge men till slut fick barnmorskan en bra bild av nacken och vi fick låga sannolikhetssiffror på KUB 👌 Vi visade bilden för sonen när vi kom hem men han är nog för liten för att förstå. Jag försökte med att referera till hans bästa kompisar, som också har småsyskon, men han fattar nog mer senare. Jag har fått lite boktips som kan förbereda honom en aning iaf.

2018-01-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Hur gick det på ul i torsdags lowhannah? Har tänkt på dig sen då. Själv har jag ul på torsdag 11/1. Lite orolig igen nu att det inte ska vara något liv där inne. Känner ingen bebis änu

2018-01-07
kermit15
kermit15

Vi har en på två år och två månader och har väl nämnt att det ska komma en bebis, men vi kommer berätta ’ordentligt’ när vi har en UL-bild att visa. Svårt att veta hur mycket han förstår också 🤔

2018-01-01
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Hott nytt år, i år kommer våra små hörni. Häftigt! Jag mår fortfarande väldigt dåligt, mår illa och kräker (v.15 imorgon). Jag har gått ner 4 kg sen jag blev gravid men hoppas på en vändning snart. Hoppas ni får en bra start på det nya året!

2018-01-01
idabrorsson
idabrorsson
Barn på 1 år och 9 månader

jag var på ul den 27/12, så blev flyttad bf till 3/7 istället för 5/7. så härligt att se det lilla livet.nästa ul blir 8/2. anars har december månad varit stressad. så har inte riktigt kunnat slappna av, men skönt med lite ledighet nu och bara kunna vara med familjen. Annars mår jag bättre än tidigare. Ni som har barn sen tidigare, när berättade ni för det att den ska få ett syskon? min son är 2år och 9 månader. Jag önskar er allt gott på det nya året!

2018-01-01
idmak
idmak

Jag har också bf den 10 juli :D

2018-01-01
bfjuli2018
bfjuli2018
Barn på 1 år och 8 månader

Gott nytt år på er, och god fortsättning! 🎉 De senaste nätterna har jag drömt massor om det kommande ultraljudet men ingen av gångerna har fostret varit dött. Dock har det varit lite andra konstigheter.

2018-01-01
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

HerenJ - När har du tid för UL? Jag ska göra mitt den 4 januari. Är redan supernervös när jag tänker på det, så himla rädd för att se ett dött foster 😕

2017-12-27
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Jag mår också bättre, fortfarande rätt trött men det går åt rätt håll iaf 👌 Gick in i v 13 i dag och med första barnet så minns jag att det vände i v 14.

2017-12-26
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Vad kul att hon blev så glad 😃 Jag är i vecka 12 nu och mår äntligen bättre på alla vis. Har berättat för familj och vänner som alla reagerat väldigt bra. Och nästa vecka ska jag äntligen få se den lilla 😊 Hur är det själv?

2017-12-26
HerenJ
HerenJ
Gravid i vecka 36

Hur går det för alla? Mår ni fortfarande illa? Jag gav min pappa och hans fru en pyjamas i storlek 50, tillsammans med en lapp med texten ’hold on to this until July’. Frun förstod innan pappa gjorde det och hon sken verkligen upp och sa att hon har väntat på en till 😄

2017-12-25
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Åh vad kul! Jag är också i v 10+1 i dag 😃 Jag fick tyvärr inte tid för KUB förrän den 4 januari, jag hade hoppats få göra’t innan jul. Det hade varit kul att kunna ge en ul-bild som julklapp men nu får de väl lita på min uppsvällda mage och mitt ord 😛

2017-12-13
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Plussade 31/10, nu v.10+1! Gjorde UL igår spm visade starka hjärtslag 😍 BF 9 juli 👶🏼

2017-12-13
Julibebis2018
Julibebis2018
Barn på 1 år och 8 månader

Johansson: va kul :) jag har den 10 juli :) vart i skåne

2017-12-09
FriidaN
FriidaN
Barn på 1 år och 8 månader

Lowhannah: va skönt att ni ska träffas oftare :)

2017-12-09
FriidaN
FriidaN
Barn på 1 år och 8 månader

FriidaN jag är från Skåne, bf 30 juli ☺️

2017-12-08
JohanssonE
JohanssonE

I går var jag på inskrivning på mvc. Dock fick jag ingen tid för KUB-ultraljud men hon skulle höra av sig när det dyker upp nån ledig tid. Jag missade såklart hennes samtal i dag men hon sa att hon skulle försöka igen i morgon. Jag hoppas fortfarande på att få en tid innan jul 😊 Vi kom även överens om att ses lite fler gånger än vi egentligen skulle gjort. Det känns skönt att hon har lite extra koll på mig, jag är rädd för att drabbas av graviditetsdepression och/eller förlossningsdepression eftersom jag blev deprimerad när sonen var nyfödd. Jag kommer även få möjlighet till kuratorsamtal under graviditeten om jag känner att jag behöver det (vilket förmodligen kan vara bra i förebyggande syfte också).

2017-12-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Är det någon här som är från Skåne? :)

2017-12-07
FriidaN
FriidaN
Barn på 1 år och 8 månader

Den kollegan jag jobbar med oftast vet om det och hon sa att det börjar synas, men jag tycker jag bara är uppsvälld :p

2017-12-07
FriidaN
FriidaN
Barn på 1 år och 8 månader

Det verkar som att vi är rätt många som gått igenom MF/MA ganska nyligen. Det känns skönt att jag inte är den enda som ständigt är rädd för missfall!

2017-12-05
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...