App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Somna om efter amning

Jag har under den senaste veckan , svårt att somna om efter nattamningen. Det har inte hänt tidigare sen hon tittade ut. Den 7 november blir hon 3 månader. Jag somnar samtidigt som henne vid klockan.22 och sen vill hon oftast ha mat vid vid 3-4 tiden. Då är jag trött och hade velat stoppa nappen i munnen och få somna om även om hon äter max i 10 min. Sen somnar hon om smidigt och lätt även om vi byter blöja och sen vaknar hon inte förrän vid 7 tiden på morgonen för nästa matomgång. Så har det sett ut ett bra tag men nu kan jag inte somna om efter amningen. När jag väl gör det, då sover jag dåligt. Tips på hur jag kan somna om och sova mer ordentligt igen?

2017-10-28
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 29

Tycker det går upp och ner med min sömn. Nu senaste veckan har hon vaknat varannan var tredje timma. Det har börjat glesa ut sig lite nu men hon vaknar ca 2-3 ggr varje natt nu och jag har varit bortskämd med 1 ibland 2 ggr per natt länge nu. Jag brukar ”halvsova” när jag matar henne för att försöka få mig att somna igen sedan. Hade en period runt när hon var 1-2 månader när jag inte sov på nästan en vecka mer än någon timma per natt. Det var hemskt men sedan vande jag mig och brukar kunna slumra till.
Tror du bör byta blöjan på natten för din skull men främst för bebisens. Det fräter med bajs i blöjan. Så slipper du det dåliga samvetet också.

2017-10-28
linnhansson1986
linnhansson1986

Hon bajsar tyvärr ofta vid amningen på natten. Har testat att inte byta en gång men då läkte det igenom vid nästa amning. 10-11 timmar med samma blöja blir en lång tid. Så byter jag inte nu ligger jag och tänker på vilken hemsk mamma jag är istället och kan inte somna för det.

2017-10-28
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 29
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...