App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vägrar sova utan blöja

Vi har en femåring som varit dag torr sedan han var 2 år och natt torr sen 1 år tillbaka. Men vi har ett problem. Han vägrar sova utan blöja. Nekar vi honom som vi gör så tar han av lilla systers blöjor då det är samma storlek. Så svårt att säga att det ej finnes till honom. Och vi kan ju inte gömma lillans blöjor. Han gör inget i blöjan han vill bara ha den när han sover som typ en snutte filt. Snälla alla andra finnes det nån som vet vad vi ska göra och finnes det nån som har haft samma problem som kan dela med sig av sina tankar?

2017-10-16
hanna199001
hanna199001

Jättebra gjort! Vi frågade vår dotter när hon ville sluta, det gick ganska snabbt då (nu var hon iofs bara strax över 2 men tror alla barn funkar samma). Tror det är viktigt att ge dem endel ansvar själv. Sen kan man ju fråga emellanåt och påminna om att det är ok utan blöja men att det är han som avgör:) Lycka till!

2017-10-17
mknl
mknl
Barn på 2 år och 6 månader

Bra gjort enligt mig antar att han nappade på erbjudandet å tog på sig en blöja då? Så länge han inte börjar kissa i blöjan på natten så är det ju faktiskt inga problem tycker jag att han sover med blöjan på. Sedan håller jag nog med dig om att låta lillasyster ”ta över” hans blöja på morgon verkar så där. Jag hadde nog slängt den kanske att han kunde använda den en natt till om den är ”oanvänd”

Fråga gärna han i morgon om han vet när han tänker sluta sova med blöja betona att det nu är helt okej ifrån er sida men att ni är nyfikna jag tror han har svaret själv på när det kommer ske 😀👍

2017-10-17
Anna larsson
Anna larsson

Hej tack för alla tips och råd.
Vi gjorde så idag att vi köpte hem ett packet up&go blöjor till honom sen nu på kvällen när han skulle in och kissa och borsta tänderna och ta på pyjamasen så sa vi att det var helt ok om han vill ha blöja och sa att vi köpt egna till honom och lagt dem i hyllan i badrummet sen sa vi att han gjorde som han ville.
Han blev helt ställd först sen verka det som om han blev glad för vi gjort så.
Så får vi se hur många nätter vi kan använda samma.
Hon på BVC sa också idag att vi skulle låta honom ha det om det var en trygghet och då lilla syster har samma storlek och han ej gjort nått i blöjan så sa BVC att om vi vill av ekonomiska skäl så kunde man låta lilla syster få dem på morgonen .
Så blev de använda också så slipper man kasta en torr blöja.

Vet ej vad vi tycker om BVC s förslag det behöver vi fundera på.
Så nu låter vi han använda dem 2-3 nätter.

Tack för alla tips kom gärna med fler.

2017-10-17
hanna199001
hanna199001

Hej.
Jag håller med Kicklan. låt han sova med blöja om han vill, gör ingen grej av det. köp ett blöjpaket av typen Up and Go och berätta för han att här ställer vi dina blöjor när du har kissat och vi har borstat tänderna så får du ta på dig pyjamasen själv och vill du då ta på dig en blöja innan så får du det men du får inte ta lillasysterns blöjor gör klart för han att det är fel att ta saker. Jag tror att han kommer ganska snart kommer komma på att det är bättre att sova utan blöja. ni kan också fråga han någon gång när han tänker sluta sova med blöja om han nu nappar på att göra det när han får. då kanske han säger på söndag eller på jul och då säger ni bara okej.

2017-10-17
Anna larsson
Anna larsson

Hej Hanna!

Jag tycker att ni skall låta honom sova med blöja om han så gärna vill det. Det kommer säkert inte att hålla i sig så länge. (Jag menar, när han är sju vill han säkert inte ha dem längre.) Det kanske är en fin trygghet för honom just nu. Försök att göra kvällen lugn och trygg, och förmedla att det är helt okej att han har sin blöja. Den kan vara en viktig del i kvällsritualen för honom. Om han ändå inte gör något i blöjan kanske man kan använda samma blöja mer än en gång, så behöver det inte vara en kostnadsfråga. Var glada över att han är torr på natten, det kan ju vara så annorlunda. Min egen far var sängvätare tills han var sju år.

Hoppas att ni får många fina kvällar ihop!
Kicklan

2017-10-17
Kicklan
Kicklan
Barn på 3 år och 4 månader

Kan ni inte följa med på toalettbesöket då? Eller känna och isåfall ta av efter?

2017-10-16
SannyLala91
SannyLala91
Barn på 2 år

Vi har försökt förklara men han lyssnar ej.
Blöjorna tar han får badrummet när han går in och kissar och tar på pyjamas en.
Då passar han på fatt han vet att han ej får så tar han när vi ej ser.

2017-10-16
hanna199001
hanna199001

På vilket sätt "tar han" lillasysters blöjor? Är det inte bara att säga nej och ta av blöjan isåfall? Ibland måste man nog bara vara bestämd och konsekvent? Han är ju fem år och varit torr i ett år? Prata med hon och förklara att det inte behövs? Bestäm en dag typ lördag och säg varje kväll att "på lördag slutar vi med nattblöjan". Därefter är det bara att vara bestämd :)

2017-10-16
SannyLala91
SannyLala91
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...