App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kraftig och plötslig blödning vecka 4+6 - symtomen kvarstår

Befinner mig i vecka 4+6 och har haft ganska tydliga symtom i lite över en vecka. Väldigt illamående, molvärk, svullen mage, supertrött och natten till fredag så låg jag vaken halva natten för att jag var så fruktansvärt illamående att jag nästan spydde. Har också haft förhöjt luktsinne och försämrat smaksinne så allt har både luktat och smakade skit i några dagar. Har inte tagit något test än för att jag inte hunnit, men har kunnat bocka av alla symtom på listan. Mensen skulle haft sista dagen igår, men den kom aldrig. Till detta hör att min mens alltid har varit extremt punktlig. Nu i morse vaknade jag med plaskblöta trosor - BLOD! Mycket blod! Mycket mer än jag någonsin haft under mensen. Inga klumpar och ingen smärta. Bara mörkrött, rikligt, blod. Nu några timmar senare så fortsätter det att blöda. Jag blev genast jätteorolig och ledsen och tänkte att det var missfall. Men symtomen är fortfarande kvar. Jag mår illa, hade svårt att tycka maten är god och är supertrött. Jag har ju inte ens gått så långt att jag har kontaktat någon barnmorska över huvud taget och frågan är om jag behöver göra det? Finns det en chans att jag fortfarande är gravid eller en risk för att det var missfall eller något farligt? Tack för hjälpen!

2017-10-08
Jonord33
Jonord33
Barn på 2 år

Hur gick det med testet?

2017-10-11
Lollisossan
Lollisossan

Test kan du ta efter vecka tre, helst inte innan eftersom att detdär HCG inte har bildats tillräckligt för att göra utslag. så ett prov kan du göra, är du gravid så är det nog som alla andra säger att det är ett missfall, men uppsök vård eller ring 1177 så får du nog den hjälp du behöver om du nu är gravid.

2017-10-09
mamma201702
mamma201702

Fast bara för att man haft graviditetsliknande symtom innebär ju inte det per automatik att du är gravid. Kan ju lika gärna va magsjuka på G. Så att säga att du är i v 4+6 stämmer ju inte om du inte ens vet om du är gravid. Även om man är som en klocka med sin mens så kan man ju ändå få en försenad sådan och säga att man inte hunnit ta ett grav test låter för mig lite märkligt om man nu tror att man är gravid

2017-10-08
Linda911
Linda911

Man brukar säga att om det blöder så man fyller 1-2 bindor i timmen så bör man kontakta vården. Men dom kommer som sagt vilja veta om du är gravid eller ej! Så ett test är lämpligt oavsett.

2017-10-08
Gynsyrran
Gynsyrran

Ok, jag visste inte om att jag var tvungen att ha tagit ett test för att kunna få hjälp. Enligt vad jag har läst på nätet så kan man inte ens göra ett test förrän vecka 5, och tanken var att jag skulle ha gjort det i morse, men när det började blöda så mycket som det gjorde så kändes det inte riktigt lönt. Min mens har aldrig varit sen, och har en ordning som jag kan väl. Det börjar alltid smått och ökar vid dag 3-4 för att sen återgå till smått, det börjar aldrig med skyfall. Om symtomen kvarstår så får jag väl ta ett test om några dagar. Jag var mest orolig att det skulle vara något och jag behövde söka vård. Det är väldigt mycket blod. Hoppas på det bästa! :)

2017-10-08
Jonord33
Jonord33
Barn på 2 år

jag som du helt plötsligt började störtblöda med min andra dotter i v7. fick sitta på akuten i 8 timmar innan dom gjorde ett vaginalt ultraljud. Där fanns ett litet hjärta som slog.. varför jag blödde visste man inte

2017-10-08
batgirl
batgirl

Men om du inte har tagit nåt test så är det det första du ska göra. Ingen vårdanrättning tar emot dig om du inte ens tagit ett test. Är det negativt så var du aldrig gravid utan hade bara försenad mens, och om det är positivt så kan det vara ett missfall.

2017-10-08
Gynsyrran
Gynsyrran
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...