App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mjölkersätting from födseln

Vi fick en vacker liten dotter natten mot tisdag tidigare denna vecka, född ca 2 veckor före utsatt datum. Amningen föreföll komma igång bra dag 1-3 men sen har det tyvärr inte gått så bra. Dag 4 och 5 har hon inte velat ta bröstet alls, hon har i stort sätt matvägrat och skrikit sig hes. Detta skapar en enorm stress och ångest både hos mig och min sambo. Vi har därför provat mjölkersättning nu under dagen och skillnaden är enorm. Hon äter med god aptit och somnar sen väldigt rofyllt efteråt. Vi har återbesök på BB imorgon och kommer med största sannolikhet vilja gå över helt till mjölkersättning. Vi har på känn att de kommer försöka styra oss åt att fortsätta med amningen, men det är inte lätt när ens dotter skriker sig röd i ansiktet och bara vägrar och när man sen provar ett alternativ som gör att hon blir precis så som man önskar att en bebis ska vara. Någon som har liknande erfarenheter att dela med sig till oss?

2017-10-06
moahermansson
moahermansson

Tack för alla era stöttande svar. När man befinner sig mitt i amningsstressen tänker man inte riktigt klart, men givetvis kommer vi göra det som känns bäst för vår dotter. Det tyckte de också på BB så det var inga problem där heller. Nu följer vi en rutin där vi gör klar en flaska med modersmjölersättning precis när vi ska sätta oss och amma. På så sätt så vet vi att lösningen är nära om hon vägrar ta bröstet. Detta har minskat både stress och ångest och vips så har amningen funkat bättre!

2017-10-07
moahermansson
moahermansson

min amning funkade inte heller så vi gick över till bara ersättning. Det funkade fint för oss och vår lilla blev ju nöjd som helst efter det och även vi med. Bara att säga till dom på bb att ni känner att det är det rätta för er. Om du kan pumpa så testa att ge henne både ersättning och din mjölk från flaska.

2017-10-07
LolPet
LolPet

Ni ska bestämma helt själva! Jag ammade oxå en vecka. Men kunde inte sen pga sjukdom o kämpade o kämpade i ca 2mån med pump o allt möjligt, men det gick inte helt enkelt! Det var faktiskt dom på BB o min BVC som rådde mig att gå helt över till ersättning, o det var det bästa jag gjort!!! Kunde då helt fokusera på bäbis o mådde så mykke bättre, plus att mannen kunde vara mer delaktig. Har en känsla av att samhället vill att man SKA amma, men vad är det för mening när man inte ens kan njuta av tiden med bäbis! Tycker ni ska välja helt själva o skita i alla andra! Ersättningen nu förtiden är KU hur bra som helst, finns så många alternativ oxå! Plus att er bäbis har ju fått de sär första dagarna av amningen som är de vikigaste! Kör på som ni tycker o ge er inte trots påtryckningar från andra! Lycka till 😊

2017-10-07
Lily1988
Lily1988

Vi låg på neo en vecka när sonen föddes och där var alla helt inställda på att amningen skulle funka innan vi fick åka hem. Jag mådde jättedåligt av hela situationen och inte förrän VI tog upp det så fick vi någon information om ersättning. Dock var de flesta helt med på noterna och hjälpte oss med flaska och allt. Jag delammade och pumpade i kanske tre veckor, tills bvc såg hur jag mådde och gav mig stöttning i mitt beslut att gå helt på ersättning. Det var det bästa beslutet jag tagit på flera månader och efter det var det aldrig någon som tjatade om amning! Nu har jag en frisk och (lite för) pigg 2-åring 😊

2017-10-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 3 år och 3 månader

Berätta om eran ångest för de på BB. Kanske beror på vilket landsting man tillhör men både på BB, amningsmottagningen och bvc har de varit noga med att tala om att de inte vill tvinga mig till att amma. Jag försökte men mådde så dåligt av amningshormonerna så fick sluta. Och på Bvc tyckte de inte att jag skulle amma för jag var så risig. Pumpade de 2 första dagarna på BB, ammade 3 dagar och sen pumpade jag men gav upp efter 1,5 vecka. Det var mycket kämpande med att få vår son att klara av att suga ordentligt (amningsnapp & calmaflaska) men han blev nöjdast med vanlig flaska och det tog förmycket av hans energi med de andra alternativen. Han får nu ersättning och är jättenöjd och jag har fått full stöttning av sjukvården. De var noga med att berätta att det var viktigare att jag mådde bra än att jag var en ledsen ammande mamma utan energi. Amning är inte för alla och jag tycker inte man ska ha ångest över att mata sin bebis. Känner mig ibland ledsen att det inte gick men är nu nöjd med mitt beslut att ge ersättning och vi har en nöjd och mätt 20-dagars bebis :) min syster har även hon ersättningsmatat alla sina 4 barn och tycker det är det bästa beslut hon gjort. Lycka till och hoppas det går bra!

2017-10-07
Pannpann
Pannpann
Bebis på 1 månader

Prova Medela SNS tillmatningsset om du ändå vill prova med amning. Och en bröstpump är din bästa vän om det finns för lite mjölk i brösten. Kan ju vara värt att prova innan du övergår till ersättning? Vissa bebisar vill ju inte anstränga sig så mycket innan mjölken kommer. Du får ju tänka på att amningen tar ca 2 månader innan den blir helt. Jag hade jättemycket problem i 3 månader men sen var det det bästa jag någonsin har gjort! Önskar dig lycka till :-)

2017-10-06
Dina0123
Dina0123

Ni gör det som är bäst för er. Våran dotter föddes prematur och orkade inte suga. Började med flaska och hon var äntligen mätt och lugn

2017-10-06
JessicaSolborg
JessicaSolborg

Ni bestämmer själva över ert barn! De ska hjälpa er i vilken riktning ni väljer att gå :) min son har fått ersättning från allra första dag då han behövde extra då han föddes prematur och jag ammade lite första veckan också men sen ville han bara ha flaska och ersättning och jag tänker inte kriga så han har fått ersättning hela tiden och är nu 1 år och mår jättebra. Jag vet flera sol enbart ammat sina barn några veckor eller aldrig också för den delen och barnet mår inre sämre av det. Får barnet dessutom i sig de första dropparna av modersmjölken så är det jättebra för immunförsvaret hela första året. Hoppas BVC ger råd o tips för det ni vill göra.

2017-10-06
Frokenpettsson
Frokenpettsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...