App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur väcker jag liv i min fru?

Min fru har inte haft jätte mycket sexlust innan vi fick barn heller. Men nu verkar den helt vara borta. Dels är hon alltid trött och passar på att sova så fort vårt barn sover. Och på natten sover vårt barn i vår säng, så då blir det inte heller någon närhet som skulle kunna ge lite lust. Och jag längtar efter att vara nära med henne.

2017-09-26
Sotaella
Sotaella
Barn på 3 år och 4 månader

Nää det behöver inte vara amningen, det kan dock vara en del av det. Förstår dock att detta kanske inte är dom svaren ts önskat sig men tyvärr är Det nog den bittra sanningen. Men det bästa svaret du kan få är ju från din fru.

2017-09-30
Plumpan
Plumpan

Kan tillägga att jag har ammat alla mina barn och jag har haft sexlust ändå och något med torra slemhinnor har jag inte haft problem med. Så det är högst individuellt.

2017-09-28
flingan32
flingan32

Ammar hon? När man ammar utsöndras ett hormon vilket tyvärr leder till minskad sexlust. Kroppen svarar inte alls på samma sätt, lusten infinner sig inte och slemhinnorna är torra. Om barnet dessutom är litet kräver det hennes närhet hela dagarna vilket kan tära på krafterna. Förhoppningsvis kan ni prata om det och vänta in varandra. Lusten kommer komma tillbaka så småningom 😊

2017-09-28
Marjajessica
Marjajessica
Barn på 3 år och 2 månader

Våran minsta är nu 2 år, och jag känner fortfarande att jag inte har lust till att ha sex, dels som dom andra säger man ger så mycket av sig själv hela dagarna, så när kvällen kommer eller vilken period det än är på dagen så behöver man utrymme för att bara få vara, få sin personliga space, eller hur jag ska uttrycka det! Här hemma har det bog tagit extra lång tid då jag fått frågan varför jag inte har någon lust minst 2 ggr i veckan! Jag har försökt tala om för min sambo att jag behöver närhet i form av kramar och pussar, men inte med sex i focus! Skäm bort henne på andra sätt, ta mera utav alla vardagssysslor och erbjud dig att ta ert barn en timme/ några timmar! Gå ut och ta en promenad och låt henne göra det hon behöver för sig själv! Det laddar ens batterier jätte mycket!

2017-09-26
Aurora3981
Aurora3981
Barn på 2 år och 2 månader

Plumpan - precis vad jag försökte få fram med mitt ordbajseri!

2017-09-26
milia91
milia91

Mitt bästa tips är, låt henne vara! Jag kan bara gå till mig själv, för mig var det inte bara tröttheten utan den overload av närhet man får av barnen, bägaren rinner över av närhet redan. Jag klarade inte ens av en kram eller puss av min man. Sen gör amningen sitt med sina hormoner, allt blir bara skört, torrt och tråkigt. Sen känner man sig inte direkt sexig med mjölk som läker, bebis spya lite överallt, ingen dusch eller klädbyte på några dgr pga trötthet... bättre att tala med henne och säga att bör hon känner för det då får hon lägga in växeln och förföra dig när hon är redo.

2017-09-26
Plumpan
Plumpan

Prata med din fru. Utan att prata ärligt med varandra så försvinner också lusten till varandra, intresset. Det är inte fel att ta upp att du längtar efter henne, och säga att hon attraherar dig. Det är nog bara fint och värmande. Sen vilket steg ni tar därifrån det kan bara ni två bestämma. I perioder är jag deppig, och har mycket sköra slemhinnor, då underlättar en gemensam dusch efter läggning, med eller utan sex. Det viktigaste är att ni pratar och förstår varandra.

2017-09-26
leanara
leanara

Känner att jag måste svara på det här inlägget. Jag hade samma problem efter min förlossning. Innan graviditeten hade jag sexlust hela tiden men sen var det som bortblåst. Hur mycket närhet vi än visade till varandra efter förlossning så ville jag helt enkelt inte ha sex. Alltså känslorna kom aldrig. Och det tog ca 6 månader... Så de som skriver att du ska bjuda henne på middag och frisörbesök (ja det är väl snällt i sig) men tror dock inte det skulle väcka sexkänslorna i henne. Efter några månader så vips, så kom min sexlust tillbaka. Nu pirrar det liksom till igen och gör så att man vill fortsätta. Det måste komma naturligt. Ge henne den närhet hon är bekväm med och låt henne bestämma takten. Men ha inte sex i siktet, alltså, ge henne inte någon massage om du bara vill ha sex. Hoppas du förstår vad jag menar med det där, kanske lät bättre i mitt huvud. :-) Det tar dessutom lång tid innan allt känns som vanligt därnere efter att man har fött. Jag tror att det har med hormonerna och amningen att göra, i alla fall för mig då jag helammade och, ja lets face it, man blir snustorr därnere you know. Jag försöker absolut inte vara otrevlig mot någon med det här inlägget, hoppas ingen tar illa upp.

2017-09-26
Dina0123
Dina0123

Inte nog med att man delat sin kropp med ett barn under en 9 månader lång graviditet - det slutar inte där! Efter förlossningen ska man fortsätta vara helt inställd på att ta hand om barnet, kanske ammar hon, och hela tiden vara på helspänn för att tolka alla barnets signaler. Hon gör helt rätt som sover när barnet sover och att barnet sover hos er gör ju nattmatningar enklare. Partners måste fatta att sex inte är prioriterat eller ens önskat hos vissa nyblivna mammor. Låt henne vara tills hon tar initiativet. Det kan vara fruktansvärt jobbigt att någon ens vill kramas för man ger så mycket närhet till barnet nästan hela dagen, man orkar inte alltid ge närhet till sin partner då. Prata utan att pressa och låt henne förstå att du väntar in henne.

2017-09-26
milia91
milia91

Prova att visa att du uppskattar henne på flera olika sätt. Kanske hitta på saker som ni gillade att göra innan ert barn kom till världen. Nu vet jag inte hur gammalt barnet är men första tre månaderna är tuffa ( för oss har det varit så med alla tre barnen ) dock har vi ändå haft ett sexliv ändå även om det har varit sporadiskt. Vi har tre barn på fyra år så rätt så tätt mellan barnen. Det kan ju också vara kanske att hon möjligtvis fått förlossningsdepression eller annat så har du möjlighet ta upp det med bvc. Sexliv är inte det viktigaste men närhet och kärleken till varandra är det.

2017-09-26
flingan32
flingan32

Att hon har ett behov av att vila tyder på att hon är ganska slut och behöver det. Sen är det vanligt att det tar tid innan kroppen är helt återställd, har man klämt ut ett barn kan det ta månader, år innan något annat känns trevligt att föra in där nere, om du förstår vad jag menar. Som sagt, vänta på henne, försök avlasta henne och var nära på andra sätt än just sex. Tack för mig!

2017-09-26
Noriisabel
Noriisabel
Barn på 2 år

Det är jättesvårt det där, jag hade samma problem, fast med min man.. det man kan göra är att prata om det, utan att lägga skulden på någon. Det framgår inte hur längesedan ni fick barn, men en förlossning tar mycket på kroppen och det är inte heller alltid man känner sig så attraktiv.. försök avlasta hemma och prata med henne :) ofta är det ju en svacka, vilket är normalt :) för oss varade svackan i nästan två år, vilket var riktigt tufft för mig! Men håll ut, det blir bättre! :) lycka till!

2017-09-26
SannyLala91
SannyLala91
Barn på 2 år

Mitt bästa tips är att ge henne mycket närhet,kramar och pussar under hela dagen så att det inte blir så mycket press på just sex. Det kan ta lite tid att bli bekväm med allt sådant igen.

2017-09-26
__doris__
__doris__

Att ha barn, ha fött barn och speciellt att vara den som är hemma med barn är väldigt slitsamt. Allt du kan göra är att vänta på henne och inte lägga någon press på henne. Hennes behov måste i det här fallet komma först.

2017-09-26
Noriisabel
Noriisabel
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...