App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

vikt..

Hej . jag har nu senare veckorna gått upp en del i vikt och är nu i v 25 , hur ska jag göra för att gå ner i vikt? Har extrem foglossning så klarar knappt att gå :(

2017-09-14
mikaelakberg
mikaelakberg
Gravid i vecka 26

Jag gick på vattengympa för gravida och det hjälpte enormt mot foglossning och är ju bra träning

2017-12-24
flingan32
flingan32

Hade också kraftig foglossning fr.o.m. V22 fram till bf. Gjorde akupunktur samt gick på gravidyoga när jag var i v30 ungefär. Gjorde susen! Detta kan jag starkt rekommendera :)
Min viktuppgång saktade ner, och jag var på banan igen, fast som de föregående skrev, försök inte gå ner i vikt när du är gravid. Se till att få i dig alla vitaminer, ät mindre men ofta!
Sedan efter bf, kommer du gå ner det mesta och kan passa på att gå promenader med barnvagnen!

2017-09-16
Ronjasthilas
Ronjasthilas
Barn på 3 år och 9 månader

Håller med föregående talare. Försök inte gå ner i vikt nu, men du kan försöka undvika att gå upp lika mycket de resterande 15 veckorna. Be att få träffa en dietist som jobbar mot MVC så kan hen hjälpa dig. Vet du med dig att du äter väldigt mycket och "fel" sorts mat eller är en del av vikten vatten? Lycka till! Mvh /en leg dietist (dock inte nån expert på gravida...)

2017-09-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Jag håller med, men börja med att kolla viktkurva, du kanske ligger ok? Annars ät mycket grönsaker, tonfisksallad är bra, då får du både fet fisk (i burk) och vitaminer. Prova äta blomkålsris till en del maträtter och simma låter som bra motion. Och oroa dig inte över vikten! Jag tror själv att barnet mår bättre av ett par extra kilon än av oro. Sist men inte minst, prata med BM de har dietister som kan hjälpa gravida😊

2017-09-14
Teresia8
Teresia8
Barn på 2 år och 8 månader

Du ska INTE satsa på att gå ner i vikt när du är gravid! Självklart är det bästa att äta sunt och röra på sig. Kan du simma utan att få ont? Isf är det en superbra träning för hela kroppen. Jag simmade massor när jag var höggravid och inte klarade av styrketräning längre. Jag gick även på vattenjympa ett par gånger. All träning i vatten var jätteskön, man slapp känna sig så där tung och otymplig som man annars kan göra som gravid.

2017-09-14
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...