Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Klara av att jobba.

Hejhej. Jag är i v 10 & mår generellt ganska bra när jag är hemma, går ibland lite illamående men är bättre nu. men när jag jobbar får jag rätt ont i ryggen, har känt av mycket idag. Jobbar på ålderdomshem med dementa. idag har jag dock jobbat kväll, brukar känna av mera när jag jobbar dag. Jag har även känt av ångest av att jobba & de är ju psykiskt påfrestande och jobba med dementa & jag påverkas av det. Har inte alls samma tålamod och vet inte riktigt hur jag ska orka. någon som själv känner eller känt något likande?

2017-09-11
Lica92
Lica92
Gravid i vecka 28

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-10-03
MittLiv8217
MittLiv8217
Bebis på 7 månader

jag är i vecka 14 (13+5) och har redan sån sjuk foglossning. det suger eftersom jag jobbar i hemvården som är väldigt tungt.. vill helst inte bli sjukskriven men det känns nästan som att det närmar sig det😣

2017-10-01
fiasson
fiasson
Bebis på 3 månader

Hej!
Jag måste säga att jag helt kan sätta mig in i din situation. Jag jobbar som ssk på en pyskiatrisk intensivvårdsavdelning och vi har en hel del utåtagerande patienter. Det är lätt hänt att tålamodet tryter och emellanåt har jag varit rädd för att något ska hända med barnet. Jag är i v. 34 nu och är hemma med graviditetspeng. Något som jag tyckte hjälpte mycket var att prata med min chef och mina kollegor om hur jag kände och vilka situationer som jag uppfattade som jobbiga, dom var alla väldigt stöttande och hjälpsamma. Hoppas att det blir bättre för dig med!

2017-09-28
AnnelieFJ
AnnelieFJ
Bebis på 8 månader

Gravidtjänst inte gratistjänst * såklart 🙈

2017-09-17
Linanbrg
Linanbrg
Bebis på 7 månader

Kontakta ditt fackförbund och närmsta skyddsombud så ni får göra en riskanalys och lägga upp en plan för ditt arbete dom kommande månaderna. Arbetsgivaren är skyldig att gå med på detta och kanske kan det vara så att du är i behov av en gratistjänst. Jag själv jobbar inom industrin men orkade inte med att vara sällskapsdam som vid förra graviditeten så har begärt att få jobba så länge det går. Riskanalysen om vad och vad jag inte får göra är dock obligatorisk.. är i vecka 31 nu och ja ryggen tar stryk men värre var det när man bara satt en hel dag utan arbetsuppgifter. Finns tydliga lagar och paragrafer gällande gravid och arbete i arbetsmiljölagen. Men som sagt prata med skyddsombud och fack dom har koll! Eller med fackets hjälptelefon 020-560056

2017-09-17
Linanbrg
Linanbrg
Bebis på 7 månader

Jag förstår din oro, mitt första barn också och självklart fanns där en rädsla när man hade utåtagerande patienter. Finns det möjlighet för dig att bli omplacerad? Eller kanske jobba mer dagtid när ni är mer folk? Min chef var väldigt tillmötesgående och vi gjorde om mitt schema så det skulle passa mig så bra som möjligt:)

2017-09-12
anjo95
anjo95
Barn på 1 år och 7 månader

vi jobbar ju bara 2 Personal så avlastning på kvällen blir svårt men annars försöker dem stötta mig så gott de går. & mina vårdtagare förstår ju inte vad gravid är tyvärr. Det är väl så att jag själv har en del oro inom mig, det är ju första barnet & så ska man jobba med just psyk och oro. kände verkligen idag att jag bara ville gå hem.

2017-09-11
Lica92
Lica92
Gravid i vecka 28

Jag jobbar som ssk, tyckte det var väldigt jobbigt med alla otrevliga dofter man stöter på. Sen kräktes jag väldigt mycket, så fick gå ifrån flera gånger per dag ibland för att kräkas. Mitt råd är att använda alla hjälpmedel som finns för att skona ryggen, blir ännu tyngre när du får en mage också. Jag upplevde dock att många hjälpte till mer när man var gravid både kollegor och patienter.

2017-09-11
anjo95
anjo95
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...