Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Klara av att jobba.

Hejhej. Jag är i v 10 & mår generellt ganska bra när jag är hemma, går ibland lite illamående men är bättre nu. men när jag jobbar får jag rätt ont i ryggen, har känt av mycket idag. Jobbar på ålderdomshem med dementa. idag har jag dock jobbat kväll, brukar känna av mera när jag jobbar dag. Jag har även känt av ångest av att jobba & de är ju psykiskt påfrestande och jobba med dementa & jag påverkas av det. Har inte alls samma tålamod och vet inte riktigt hur jag ska orka. någon som själv känner eller känt något likande?

2017-09-11
Lica92
Lica92
Gravid i vecka 11

Gravidtjänst inte gratistjänst * såklart 🙈

2017-09-17
Linanbrg
Linanbrg
Gravid i vecka 31

Kontakta ditt fackförbund och närmsta skyddsombud så ni får göra en riskanalys och lägga upp en plan för ditt arbete dom kommande månaderna. Arbetsgivaren är skyldig att gå med på detta och kanske kan det vara så att du är i behov av en gratistjänst. Jag själv jobbar inom industrin men orkade inte med att vara sällskapsdam som vid förra graviditeten så har begärt att få jobba så länge det går. Riskanalysen om vad och vad jag inte får göra är dock obligatorisk.. är i vecka 31 nu och ja ryggen tar stryk men värre var det när man bara satt en hel dag utan arbetsuppgifter. Finns tydliga lagar och paragrafer gällande gravid och arbete i arbetsmiljölagen. Men som sagt prata med skyddsombud och fack dom har koll! Eller med fackets hjälptelefon 020-560056

2017-09-17
Linanbrg
Linanbrg
Gravid i vecka 31

Jag förstår din oro, mitt första barn också och självklart fanns där en rädsla när man hade utåtagerande patienter. Finns det möjlighet för dig att bli omplacerad? Eller kanske jobba mer dagtid när ni är mer folk? Min chef var väldigt tillmötesgående och vi gjorde om mitt schema så det skulle passa mig så bra som möjligt:)

2017-09-12
anjo95
anjo95
Bebis på 9 månader

vi jobbar ju bara 2 Personal så avlastning på kvällen blir svårt men annars försöker dem stötta mig så gott de går. & mina vårdtagare förstår ju inte vad gravid är tyvärr. Det är väl så att jag själv har en del oro inom mig, det är ju första barnet & så ska man jobba med just psyk och oro. kände verkligen idag att jag bara ville gå hem.

2017-09-11
Lica92
Lica92
Gravid i vecka 11

Jag jobbar som ssk, tyckte det var väldigt jobbigt med alla otrevliga dofter man stöter på. Sen kräktes jag väldigt mycket, så fick gå ifrån flera gånger per dag ibland för att kräkas. Mitt råd är att använda alla hjälpmedel som finns för att skona ryggen, blir ännu tyngre när du får en mage också. Jag upplevde dock att många hjälpte till mer när man var gravid både kollegor och patienter.

2017-09-11
anjo95
anjo95
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...