App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ovilja att skaffa ett syskon tätt

Vi har en dotter på 7 månader. Och nästan direkt efter den förlossningen kände jag att jag vill ha "revansch". Inte så att förlossningen gick dåligt men att jag inte kände mig så närvarande pga. så mycket rädslor. Vi har haft ganska svårt att få barn innan och fick även missfall. Så när jag väl var gravid så var jag bara konstant rädd att bebisen skulle tas ifrån oss på något vis och kunde därför inte "njuta" av graviditet eller första bebistiden. Till problemet.. min sambo verkar inte vilja ha ett barn till eller så tätt som jag. Hur ska vi göra? Får han neka mig ett syskon till vårt barn? Och jag ammar fortfarande på nätterna men har inte fått tillbaka min mens än. När kommer den igen?

2017-09-07
Okonkret
Okonkret
Bebis på 17 månader

För det första kan jag förstå dina känslor av revansch, men egentligen hjälper det ju inte att få revansch med ett nytt barn. En andra graviditet kommer aldrig vara samma sak som den första, då du har ett ytterligare barn att ta hand om utöver dig själv. Så du behöver nog bearbeta den första så att en andra inte blir lika fylld av rädslor och att du känner att du "misslyckas" igen.

Hur upplevde din man första graviditeten? Hur tog han din oro? I hans värld kan han ju behöva en paus innan han orkar med att du kanske upplever samma rädslor igen och han behöver vara den kanske fasta klippan även om han hyser samma rädslor också.

Sedan tror jag det är viktigt att du ger dig tid att verkligen knyta an till det barn du har, så du kan få börja njuta nu. Bebis/småbarnsåren är oerhört intensiva och kommer inte igen. Väljer du att hasta vidare kanske du ångrar det senare.

Jag har snabbt fått en syskonlängtan, men har 2,5 år mellan mina. Kroppen har behövt tid att få sova ikapp, mensen få komma igång och lusten till sex överhuvudtaget. Vid amning försvinner min sexlust radikalt för fokus ligger på bebisen och att få sova. Jag minns inte riktigt när mensen kommit efter barnen, men jag tror det har krävts att jag dragit ner på amningen eller har slutat helt.

Sedan kan jag fortfarande önska en revansch på min sista förlossning då de inte tog mig på allvar. Andra hann vi in 11 minuter. Tredje var lugnare, men samma blödning när jag kom in så jag ville ha min sjukhusrock. Efter två värkar försvann personalen, men då vattnet gick fick sambon rusa efter dem i korridoren. 35 minuter senare när bebisen var född fick jag be om min rock igen ... Sedan att njuta av graviditeten är nog betydligt svårare med andra barnet, då man har fullt upp ändå. Det som är tråkigast är väl att jag minns mycket mindre både av graviditet och första årets framsteg, första barnets är mycket klarare.

Så prata med din man om hur han tänker om att det kan ta tid o s v. Det krävs ju att man kommer i fas.

2017-09-08
sommarlov10
sommarlov10

Det är en väldigt svår fråga. Ja han får neka dig ett syskon tätt men samtidigt måste båda parter i en relation må bra och den enes barnlängtan och den Andres vägrar kan ju till slut ta död på relationen. Min syster och hennes man var av olika uppfattning då hon kände en stark längtan efter ännu ett barn medan han kände sig färdig. Till slut valde de att gå till en psykolog/kurator/familjerådgivare och det är det bästa dom gjort. Där uppkom flera bakomliggande förklaringar till bådas åsikter och de fick helt annan syn för varandras önskan. Det löste det mesta för dem. Kanske är något att fundera över.

2017-09-07
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Jag förstår inte argumentet att man vill ha ett till barn för att man inte kunde knyta an till det första, för mig låter det som en utmärkt anledning att vänta med syskon och fokusera på det barn man faktiskt har

2017-09-07
JennyLowerot
JennyLowerot

Tycker inte det spelar någon roll om man lever i en relation eller inte faktiskt. Känner den ena att denne inte vill så är det ju så, inget man kan tvinga fram. Han kanske tyckte att det var jobbigt som fan men allt ni gått igenom tidigare och därför inte vill? Jag fattar hela sovmorgon grejen faktiskt, jag tänker lika dant. Man tar några år att få sova så man orkar igen. Hur som så är det väl din partner som du i så fall ska diskutera med om det är honom problemet sitter i? Han kanske inte förstår hur mkt du vill göra om och göra rätt.

2017-09-07
Plumpan
Plumpan

Absolut kan han det. Han kan bestämma om han vill vara "på tåget" eller inte. Men det är väl ändå någonting man bestämmer tillsammans när man är i en relation, eller hur? Och nej. Han bestämmer inte. Min kropp är ingen annans bara just min. Min sambo vill ha fler barn.. men om några år. Pga. för mig ganska egoistiska skäl (vill ha sovmorgon på helger tex). Medan jag vill ha ett syskon inom en snar framtid. Mycket för jag vill ge mitt barn ett syskon. Men också som jag skrev innan.. för att jag inte kunde glädjas av varken graviditet eller förlossning hade lite svårt att knyta an till mitt barn. Vilket är fruktansvärt när det är någonting som är så fantastiskt och som man ska glädjas åt. Är det så konstigt att vilja ha "revansch" då? Och ja, som jag skrev innan har vi haft svårt att få barn så vi har både testat insemination och IVF. Tackar som frågar. Det är därför jag vill börja försöka skaffa ett syskon nu eftersom det tog så lång tid sist för oss att faktiskt få barn..

2017-09-07
Okonkret
Okonkret

Varför skulle han inte Kunna neka dig ett till barn? Det är väl ändå han som bestämmer om han vill ha fler eller inte, inte du. Jag fattar att det känns tungt men tvinga på honom nått han inte vill ha kommer inte sluta bra. Vill han inte ha fler barn m just nu eller alls så måste det ju få vara så. Vill du så gärna ha ett till så tätt inpå får du väl dumpa killen och hitta en ny eller inseminera dig själv på annat sätt. Sorry för att jag kanske är taskig men allvarligt talat så låter det bara som att du är desperat efter fler för att första inte blev lyckad. Ta det lite med ro i stället! Du har ju nyss fött barn, ta vara på det knytet istället för att oroa dig om nästa på en gång

2017-09-07
Plumpan
Plumpan

Vissa får tillbaka mensen nästan direkt, jag fick min först efter att amningen upphörde helt. Alla är olika och är du orolig så prata med barnmorskan om det.
Och jag håller med om att ni är två som blir föräldrar och därmed två som tar beslutet. Men subtila hintar och framläggande av fakta skadar ju inte så länge det inte upplevs som tjat, för då kan det få motsatt effekt. Min man kunde inte ens tänka på syskon fören vi fick sova hela nätterna igen, men sen dröjde det inte länge innan vi försökte igen.

2017-09-07
månbarnet
månbarnet

Även om jag har full förståelse för att du vill ha ett syskon så känns det lite märkligt med ditt uttryck om han får neka dig ett barn/syskon. Självklart får han säga nej om han inte vill, det är ni båda som blir föräldrar och lever man tillsammans så ska det vara ett gemensamt beslut. Vet inte hur ni pratar om det men det kanske går att lägga fram det att jag vet inte när min mens kommer tillbaka och det tog lång tid innan vi fick vårt lilla knyte sist så jag skulle vilja försöka på ett syskon ganska tidigt för att det inte ska bli väldigt stort glapp mellan barnen? Jag väntar mitt första nu så kan inte uttala mig om mensen mer än jag förstått att det skiljer sig jättemycket, alltifrån 2mån till 1 år, framför allt om man ammar så där är det nog bara att ha tålamod och vänta :)

2017-09-07
Benzein
Benzein
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...