App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Prematur utveckling

Hej, jag har en gosse född 6 veckor för tidig. Idag är han okorr. 12 veckor och korr. 6 veckor. Jag undrar hur det ligger till med utvecklingen? Vad ska han kunna och inte kunna. Tycker det svårt att veta. Han tittar på mig en stund(ngn sekund) och sen vänder bort huvudet för att titta på fönster eller lampa som han tycker är mer intressant :) ibland när han väll tittar på mig, så följer han mog när jag flyttar ansiktet. Han har också börjat le med öppen mun men det känns fortfarande att han ler reflexmässigt. Han.äter och sover bra för det mesta. Har börjat bli kinkig och gnällig på kvällarna då vill han bara ligga vid bröstet och suga. Det kan han hålla på göra i 2-3 timmar. Får han ingen bröst så skriker han.Är detta normalt? Jag får känsel av att han inte blir mät då men enl bvc så finns det alltid tillräckligt med mjölk i bröstet och att jag ska undvika om det går ge ersättning. Tycker det är svårt att veta. Hur har ni det med era barn?

2017-09-01
Jignasa
Jignasa
Barn på 2 år och 4 månader

Hej jag har en liten kille på 11 veckor som föddes 7 veckor tidigt. Han är jätte gnällig om kvällarna och min mjölk räcker inte till så vi ger ersättning efter han ätit på bröstet. Han visar när han tycker det inte finns mer mjölk kvar, eller kanske inte kommer tillräckligt snabbt... dock håller han på så längre än 2-3 timmar, typ hela kvällen och lite inpå natten...
lycka till!!

2017-10-09
Fansel
Fansel
Bebis på 11 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-10-06
Test_Testsson
Test_Testsson

Finns en app som heter The Wonder Weeks som hör till boken Att Växa och Upptäcka Världen. I appen ska man fylla i det beräknade datumet för födelsen eftersom prematura barn inte är färdigutvecklade. Min dotter äter som sjutton i perioder. Tror det är för att dom behöver öka mjölkproduktionen för att kunna växa. Det ger med sig och kommer tillbaka i cykler tycker jag - den lilla erfarenhet jag har. :) ladda hem appen eller köp boken så får du en fingervisning om vad som händer vid ungefärlig ålder

2017-09-01
linnhansson1986
linnhansson1986

Lita på vågen! Min son kom också sex veckor för tidigt, när vi kom hem innan vi blev utskrivna gick han upp i vikt så sonden drogs. När vi kom till neo två dagar senare hade han rasat i vikt för min mjölk räckte inte till... Så länge han går upp som han ska är det ingen fara! På vår BVC finns det våg i korridoren så man kan gå dit och väga själv.
När det kommer till utvecklingen, stirra dig inte blind på vad han kan och inte kan och jämför absolut inte med andra! Alla barn har olika förutsättningar och han kommer ifatt tids nog om han inte redan är det. Bara njut för jag lovar, första året flyger förbi!

2017-09-01
Edenofsweden
Edenofsweden
Barn på 2 år och 6 månader

Min yngsta är 9 veckor, hon kan kan lätt ligga och snutta 2-3 timmar på kvällen, de brukar ha en "ätperiod"/dag vanligtvis på kvällen, så det skulle jag inte oroa mig för.

2017-09-01
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...