App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nyfödd & Syskon på dagis?

Jag och min sambo väntar vårt första gemensamma barn i december. Han har en dotter på 4 år som vi har varannan vecka. Sambon ska bara vara hemma sina 10 dagar och sen fortsätta jobba. Jag vill gärna vara bara vi. Jag, sambo och våran nyfödda i början och sen när hans dotter väl är hos oss ska hon gå på dagis. För jag tänker inte ha henne hemma och ta hand om våran nyfödda. Men risken att hon drar hem förkylning, vinterkräksjukan osv får jag panik på. Hur ska man göra? Hade hon vart min hade det känts mer logiskt att ha henne hemma första veckorna men varannan vecka när hon är hos sin mamma kommer hon ju ändå gå på dagis. Man tänker mycket idiotiska tankar när man är gravid och det är ju inte bara jag i hela världen med den här situationen.

2017-08-30
171231
171231
Barn på 2 år och 10 månader

Vi har tre barn, en treåring, en fyra och ett halvt åring och nu en 6 månaders. De andra två har gått på förskola sen de var ett år och varit hemma när vi har haft nyfödda, inga rs virus eller andra konstigheter. Tvättar alltid händerna och har handsprit med mig när vi var ute.

2017-09-19
flingan32
flingan32

Samma gäller ju vid betalning av barnomsorgen där bådas er inkomst räknas när man ska betala avgiften. Bara som ett exempel

2017-08-31
Linda911
Linda911

Sen fick dock Karlshamn kommun ge sig för regeringsrätten sa annat men man vet ju inte

2017-08-31
Linda911
Linda911

171231 du får nog kolla upp det där hur det är i just din kommun. I vissa kommuner är det bara 15 h som gäller för man räknas som en familj oavsett vems barn som är vem. I tex Karlshamns kommun blev det avslag över de 15 timmarna för just detta. Så det är ingen självklarhet överallt att du/ni får lämna mannens tider.

2017-08-31
Linda911
Linda911

Jag menar att bara va ensam första veckan. Så om vi får barn på en tisdag (när vi har sambons dotter) så vill jag att hon är hos sin mamma. Jag har pratat med min psykolog om detta och hon tycker det är helt rimligt att vi ska komma hem i lugn och ro med sonen och bara lära känna honom och vara med honom. Men annars får jag ligga kvar på BB tills det är dags för mamma vecka. Så blir de inte att hon blir undan sluffad. Och varannan vecka kommer hon ju ändå gå på dagis med tanke på att hon är hos sin mamma. Jag är inte hennes vårdnadshavare så de där med 15 timmar gäller ju inte då hennes pappa jobbar. Så hon får ju gå samma tider som vanligt på dagis. Jag accepterade att min sambo va pappa när vi träffades men jag accepterade inte att jag ska gå hemma med nyfödd och hans dotter. Jag har fått höra att jag ska vila när bebis vilar osv. Det går inte om hon ska vara hemma. Min sambo ska jobba som sagt så ALLA ska inte va hemma förutom hon. JAG och min son ska va hemma.

2017-08-31
171231
171231

Jag hade haft hemma henne.När min mans två söner va yngre och vi fick vårt 1a gemensamma så va den yngste sonen då 3år hemma med oss.Har nu 6 gemensamma barn och har med de 3 minsta haft dom hemma några mån efter fl.Dels pga smittor Min nr 5 fick RS virus endast 1v gammal pga vanliga förkylningar som gick.Sen tror jag att dottern kommer bli svartsjuk känna sig undan skuffad.När alla ska va hemma men hon ska till fsk.Varför inte va hemma och mysa allihopa?varför göra skillnad på sitt och mannens barn? Hon fanns ju redan när du kom in i hans liv ändå valde du honom och då även henne.Så här känner då jag .Eller menar du bara va ensamma de första 10dagarna?? Kanske mamman kan byta v med er?då blir de ju bara 3 dagar.Om ni vill boa in er de allra första tiden med bebis.Lycka till.

2017-08-31
snuttann
snuttann

Bacillerna får ju hon ändå om hon går på dagis vilket hon ju kommer göra oavsett. Jag kan väl känna mer att du fick ju hela paketet med barn när du träffade din man. Hon och du kanske får det hur bra som helst tillsammans samtidigt som hon får en chans att vara med från början och lära känna sitt syskon. Hon kanske känner sig undanskuffad om du inte vill ha henne med i början. Men eftersom hon ändå är hos er varannan vecka lär ju hon få med sig baciller oavsett och om man Vet att det hår tex vinterkräksjuka då behöver man ju inte lämna på dagis. Man kan inte skydda sig mot allt tyvärr

2017-08-30
Linda911
Linda911

Jag vet inte men på en väns förskola så hade de satt upp en lapp (eller om det var via Facebook) om att RS gick då.

2017-08-30
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Man kan inte veta om ett barn i dagis åldern har rs om de inte vart och tagit rs prov, de blir en lite jobbigare förkylning med slemhosta men de är ju svårt och veta skillnaden för ofta får man just slemhosta vid förkylning. Vår stora va förkyld i vintras och vart smittad på dagis, nån vecka senare fick vi bekräftat att lillebror på då 7-8 mån hade fått rs. De säger att alla barn har haft rs minst en gång innan de fyllt 4 år, bara att man som sagt inte märker det på de över ca året för man åker inte in för att de hostar och snorar som man gör med ett barn under året.

2017-08-30
Madde90h
Madde90h

Det där problemet har nog alla som har syskon på förskola, inte bara de som har varannan vecka. Det ni kan göra är att se till att tvätta händerna innan hon går från fsk och innan hon vill röra bebisen (iaf när/om hon blir förkyld). Får bebisen en förkylning så får den det, jag räknar kallt med att fsk meddelar ifall det går RS.

2017-08-30
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...