App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sovrutiner till 9-10 månader

Hej behöver tips och råd för sovrutiner / somna själv..Jag och mun man har försökt nu i 2 dagar att lära vårt barn att somna själv..det har slutat med att jag gråter med och ger upp..vi har under 30 följt 5 min metoden men vårt barns skrik har gjort så ont och jag har tagit upp..Hur har ni gjort?? Tips??

2017-08-29
Tack för tipsen
Tack för tipsen
Bebis på 11 månader

Tack för tipsen🤗

2017-08-30
Tack för tipsen
Tack för tipsen

Vi tar det stegvis och har först lärt vår son att somna i sängen. Vi satt bredvid och om han blev ledsen så la vi typ en hand på honom. Visst skrek han, men eftersom vi hela tiden satt bredvid så tyckte vi att det var ok. Han var inte ensam och rädd utan har för att han inte fick somna hos oss längre. Det tog 2 dagar av fight (man får absolut inte ge upp, då är allt förgäves) sen fattade han. Nu har vi börjat flytta stolen lite längre från hans säng och nästa steg är att stå i dörröppningen. För oss så funkar det bra, han sover lugnare på natten ovh lär han sig att somna om själv så behöver vi förhoppningsvis inte gå in till hans rum när han vaknar i natten. Nu när han vaknar är han dessutom mycket lugnare och ropar snarare på oss än skriker. Men som sagt, ska det funka måste man ha bestämt sig och köra stenhårt. Jag tyckte det var lite jobbigt, men sa till mig själv att jag hela tiden är nära honom, så han är inte ensam. Hoppas det blir bättre!

2017-08-30

Det va sista gången vi testa det,, det va hemsk..Min bvc psykolog tyckte också att vi inte ska fortsätta..han få sova hos mig tills han är redo för att sova själv

2017-08-30
Tack för tipsen
Tack för tipsen

Jag håller med Lowhannah!! Fruktansvärt att den metoden fortfarande rekommenderas av vissa bvc, jag gråter nästan bara jag hör talas om den! Låt barnet vara tryggt när det somnar, att skrika sig till sömns i ett mörkt rum utan någonstans att ta vägen är det sista jag skulle utsätta mitt barn för, oavsett vilken ålder det har

2017-08-30

Visst, jag skulle gärna se att vår son skulle gå och lägga sig och somna själv men jag tänker att den dagen kommer. Han kommer knappast vilja somna i famnen när han är 15, och så länge nattningen är något som är mysigt för alla parter så ser jag inte vad problemet skulle vara.

2017-08-30
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Det skrämmer mig att någon som jobbar med barn kan rekommendera nåt sånt! Experter inom barnpsykologi har jämfört den metoden med barnmisshandel, sjukt att bvc säger så där. Gå på er magkänsla, känns det fel så är det fel, och efter vad du skriver så verkar du ha bra föräldrainstinkter. Bvc har inte alltid rätt. Är det inte viktigare att barnet känner sig tryggt, än att det absolut lär sig att somna själv? Jag menar, det är fortfarande en bebis det handlar om, inte en femåring. Skit i bvc i den här frågan, jag skulle iaf inte tolerera att någon rådde mig att låta mitt barn skrika/gråta sig till sömns (tänk själv hur hemskt det måste kännas)!

2017-08-30
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Det va min BVC som rekommenderade att man ska/bör lära barn att sova själv och att man skulle då testa den metoden..

2017-08-29
Tack för tipsen
Tack för tipsen

Men herregud! 5-minutersmetoden är hemsk och rentav skadlig så den bör ni glömma genast! Varför måste barnet somna själv? Vår son är snart två år och vi låter honom somna i knät på någon av oss eller bredvid oss i vår säng. Det handlar ju om trygghet, vilket 5-minutersmetoden absolut inte ger. Låt barnet somna som det vill/behöver, det kommer underlätta för alla.

2017-08-29
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...