App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Graviditetspenning vid arbete i förskola

Hej, jag skulle vilja ha tips från dig som sökt graviditetspenning och arbetar i förskolan. Hur långt innan beräknad datum sökte du? På hur många procent? Vilka viktiga saker lyfte du fram i ansökan? Med villen ålder jobbar du? Blev din ansökan godkänd? Tacksam för svar

2017-08-28
msja
msja
Barn på 2 år och 2 månader

Hej! Jag undrar du har kvar bilagan du skrivit för jag känner att jag behöver lite tips på hur jag ska formulera mig.

2019-04-01
EmmaMundt
EmmaMundt

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-04-01
EmmaMundt
EmmaMundt

Sökte 2012 när jag väntade barn nr.2 och blev nekad. Jobbade då med en väldigt stor, aktiv och undersökande grupp 4-5åringar. Fick som anledning att barn i den åldern kan klara sig själv...att det va mkt lyft och kunde bli en del sparkar och slag va ingen anledning ansåg de. Mina två kollegor som jobbade med 3-4åringar blev beviljade. Sökte även nu när jag väntade barn nr.3 och blev beviljad. Dock va det en barngrupp med barn 1-4år. Båda ggr har jag ansökt fr 60dgr innan till 11 dgr innan.

2017-08-29
Blomman79
Blomman79
Barn på 3 år och 8 månader

jag sökte för 60 dagar före BF fram tills 11 dagar innan BF alltså så mycket som är möjligt att söka för! jobbade med barn 1-3 år. såg att mitt förra inlägg blev halvt men det jag skulle skriva var att min kollega som var gravid samtidigt som mig och jobbade på den andra avdelningen med 3-6 år fick också beviljad graviditetspenning på 100%.

2017-08-29
Påfågelöga
Påfågelöga

Påfågelöga, hur många dagar sökte du för? Med vilken ålder jobbade du med?

2017-08-29
msja
msja

Skrev allt som gjorde att jag fick ont. Ensamarbete o hur mkt. Hur stor barngrupp och de ville veta hur många barn i varje ålder som fanns. Tänk alla småsaker under en dag och var supertydlig. Kommer inte ihåg hur lång tid innan jag sökte.

2017-08-29
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag sökte också lite väl sent. Blev beviljad hel gravidpenning (jobbar 75% redan innan). Jag jobbade med de större barnen 3-6år men som stödresurs i en grupp med väldigt aktiva barn. Så jag tryckte också på att jag inte hinner med i det tempot som behövs. Sen hade jag kraftiga foglossningar redan tidigt så jag skrev också hur svårt jag hade att sätta mig ner och vila när man jobbar själv med barnen osv. Min arbetsgivare skev också ett väldigt bra intyg på att arbetsuppgifterna är tunga och att hon inte kunder erbjuda omplacering osv, hon var verkligen på min sida och tycker att man ska få vara ledig sista tiden när man jobbar i förskola. Lycka till! (Jag tycker att ALLA, oavsett yrke borde ha rätt att gå hem åtminstone 6v före om man vill)

2017-08-28
Linjohneaan
Linjohneaan

Jobbar med 1-3 åringar och min kollega som var gravid samtidigt som mig och jobbade på den andra avdeö

2017-08-28
Påfågelöga
Påfågelöga

Sökte det 80 dagar innan BF ungefär för de har 30 dagars handläggningstid på FK! Blev beviljad graviditetspenning på 100% utan problem. skickade in med ansökan en bilaga där jag väldigt detaljerat beskrev en arbetsdag vad jag gjorde, vilka lyft och obekväma arbetsställningar som förekom. på den blanketten som chefen ska fylla i så skrev hon att jag inte kunde omplaceras för att alla arbete inom förvaltningen har samma arbetsuppgifter som mitt nuvarande arbete.

2017-08-28
Påfågelöga
Påfågelöga

Sökte väldigt sent på det man hann precis få godkänt innan jag gick. 100% fick jag. Arbetade med 1-3 år. Lyfte fram att det fanns tillfällen jag arbetade själv, hade foglossning, kunde inte omplaceras då arbetsmaterialet (som det stod i formulären) är barn. Där fanns bock och lyft som jag inte kunde utföra.

2017-08-28
Lollisossan
Lollisossan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...