App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bebis vägrar ta flaskan och ersättningen

Jag har en dotter som föddes 15/6 och jag helammade henne tills hon blev 3 veckor sedan gav vi henne flaska 1 eller 2 gånger om dagen. Hon gnällde lite innan hon tog flaskan men hon tig den ändå. Vi använde NAN HA men hon blev trög i magen och sedan bytte viden till Semper lemolac sensipro hon drack den några dagar med lite protesto sedan kräktes hon jättemycket två dagar i streck. Sedan dess hatar hon flaskan och ersättningen, jag provade, min man provade och svärmor provade men hon bara gallskriker och vill inte ta flaskan. Nu ska vi inte ge henne flaskan några veckor och prova igen. Hoppas att hon kommer och ta den igen 🙏

2017-08-19
AnifeU
AnifeU

Tog du lite uppehåll från flaskan när han reagerade så? Gick det bättre sedan då när ni introducerade flaskan igen?

2017-08-24
AnifeU
AnifeU

Min son reagerade likadant i början, vi använde baby semp, men bytte till Sempers lemolac sensipro. Han var lite hård och trög i magen i någon vecka då magen var tvungen att vänja sig.
Ge det lite tid, förhoppningsvis ger det sig om ett tag.

2017-08-24
MrsBard
MrsBard

Ja, hon är smart 🤣

2017-08-23
AnifeU
AnifeU

Jag tänker att hon någonstans minns hur dåligt hon mådde av ersättningen (= flaskan) och vill därför inte ta flaskan igen, för att slippa må dåligt. Hon är uppenbarligen inte dum.

2017-08-23
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 3 år och 2 månader

Jonnisena, jag har olika flaskor och ingen av dem som duger det spelar ingen roll om det är bröstmjölk eller ersättning i flaskan. Hoppas att hon tar den sedan när hon blir lite större 🙏 hon tar inga nappar och vill inte ens ha amningsnapp i munnen men ibland gör det riktig ont i mina bröstvårtor 😔

2017-08-22
AnifeU
AnifeU

Seldas, jag försöker verkligen att göra mitt bästa men hon använder mig som en napp också, ibland har hon fel grepp och det gör riktig ont och hon tuggar mina bröstvårtor också, testade med amningsnapp idag vilket funkade innan men hon vill absolut inte ha den heller 😖 men men det är bea att stå ut som du skrev. Har din son tagit flaskan sedan när han blev äldre? Det jag inte förstår är att varför tog hon den först och sedan ville hon inte ha den sedan?

2017-08-22
AnifeU
AnifeU

Lowhannah, vi misstänker också att hon har kolik och vi provar olika positioner för att lugna ner henne och det hjälper någon av dem.

2017-08-22
AnifeU
AnifeU

Prova en annan typ av flaska. Kanske inte tycker om den sortens flaska? Sen ang magont, sonen blev jätte ledsen när han skulle bajsa och skrek och grät massor så köpte sempers magdroppar på Apoteket och det blev mycket bättre. Efter en flaska så köpte vi ingen mer och sedan dess har det varit bra med magen (med vissa undantag) sen kan man ju prova pumpa och ge på flaskan annars. Sonen fick också bara flaskan ibland i början och vi gav NAN. Hoppas det läser sig till det bästa

2017-08-21
Jonnisena
Jonnisena
Barn på 3 år och 2 månader

Hej, jag var med om samma sak med min lilla pojke. Till skillnad från hans storebror så vägrade han ta flaskan så jag gav upp efter alla månaders försök. Det är nog bara att gilla läget :-) Snart står du där och matar din bebis med riktig mat. Tiden går så fort. Mitt förslag är att fortsätta amma så länge du har mjölk. Jag förstår att flaskan skulle avlasta dig lite för jag tänkte samma sak, men som sagt, om bebisen gallskriker så vill hon inte. Lycka till!

2017-08-20
Seldas
Seldas

Kolik? Bebisar har ofta ont i magen just på kvällen. Hud mot hud är en superbra smärtlindring.

2017-08-20
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 3 år och 2 månader

Han är inte hård i magen av bröstmjölk utan var trög pga ersättningen. Jag hade uteslutat mjölkprodukterna och provade men hon har ändå ont i magen på kvällarna.

2017-08-20
AnifeU
AnifeU

om hon kräktes efter ersättning och får hård mage av bröstmjölk kan det vara mjölkprotein-allergi. Testa mjölkfri kost när du ammar och se om magen blir bättre, brukar ta 3-4 veckor innan resultat.

2017-08-20
Janniehan
Janniehan

Är någon som varit med om detta? Tror ni att hon kommer o glömma och tar flaskan igen?

2017-08-19
AnifeU
AnifeU
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...