App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Skaffa syskon tätt

Jag och sambon har en underbar liten tjej på snart 6 månader och sambon pratar om ett syskon, självklart funderar jag en hel del på det då vi ändå vill ha dom rätt tätt (ifall de går, det ska man ju såklart inte ta för givet) men fördelar/nackdelar med barn tätt? Andra tankar/tips!?🙂👍🏼

2017-08-16
AnnaSjoberg
AnnaSjoberg
Bebis på 16 månader

Ja, ni har helt rätt och det beror på hur barnen är i personligheten. Oftast är man lik sina föräldrar.. En förändras ju personligheten under hela livet, det man gillade att göra eller leka med när man var liten är inte säkert att det håller i sig när man blir vuxen. Själv är jag ensambarn och jag ville så gärna ha många syskon men fick inte det så nu ser jag till att mina barn får fler syskon istället.

2017-09-23
flingan32
flingan32

Jag har två pojkar skiljer 1 år o 4 månader på dom :) dem första är nu 1.5 år o den lilla är 3.5 månader;)
Det har gått kanonbra måste jag säga!:) O 1.5 åringen älskar den lille fast han kanske inte fattar till 100% men han klappar o kramar o leker med honom. Så jag har bara positivt att säga;)

2017-09-20
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 6 månader

Skrev långt inlägg som inte gick att posta, kort: allt beror på hur första barnet var tänker jag, enkelt, svårt, vaknar ofta på natten eller ej...känslor o tankar väcks efter det...😊

2017-09-19
Lily1988
Lily1988

Att tänka på. Bara för att man har syskon tätt så är det inte säkert att de vill leka ihop.

2017-09-19

Uppdatering: har äntligen fått tillbaka min mens så nu kan vi planera för fjärde barnet. Ska tilläggas att vi endast har ety barn som är blöjbarn. Både första och andra slutade helt med blöja vid knappt 2 års åldern vilket är en stor lättnad både praktiskt och ekonomiskt och miljömässigt.älskar barn så vi vill ha fler.

2017-09-19
flingan32
flingan32

Alltså hur gör ni? 😂 jag är helt slut med bara en unge o vägrar skaffa fler trots mannen vill. Dottern blir 22 månader nu

2017-09-11
Mtn88
Mtn88

Vi har tre barn på 4 års tid. 16 månader mellan första och andra och sen 2 år och 8 månader mellan andra och tredje. Funkar väldigt bra och vi har haft otroligt lätt under åren, sover hela nätterna och barnen likaså. Senaste är 5 månader 2 veckor och vi vill ha fler. Första och andra leker jättebra och är väldigt tajta med varandra.

2017-09-07
flingan32
flingan32

18 månader mellan våra, d passar oss perfekt. Dom leker redan jättebra med varandra. Känner att jag inte skulle vilja börja om med bäbis om d nu är några år mellan syskonen. Med vaken nätter o allt vad d innebär. Lika bra att köra på när man ändå är inne i d. Men d passar olika i alla familjer, min svägerska kommer få 3 år mellan sina barn. Hon hade aldrig orkat ha tätare mellan barnen.

2017-08-17
1rema
1rema

Mina första var det bara 21 månader mellan och så här i backspegeln så var det lite jobbigt när hon väl kom ut, själva graviditeten var inga problem förutom slutet när det var lite tungt att bära både barn och mage.

Sonen hade bara precis lärt sig gå och han kunde inte prata heller så det blev en del argskrik. Sedan gillade han inte riktigt att jag ammade så pass mycket ibland, kom och drog ner tröjan för att vi skulle sluta. ( Han kan ju vara glad att hon inte låg vid bröstet lika mycket som han själv ;)

Nu är trean på väg och då kommer ju barnen att vara drygt 4 år och 2,5 så då hoppas jag att det funkar lite bättre.

Jag vill hellre ha barn tätt nu än inte orka med om man skulle få dem senare, då har man småbarnsåren avklarade på en gång. Sen för mig personligen så vill jag inte vara en för gammal mamma åt mina barn utan orka med att springa och leka med dem.

Nu är det ju bara ert andra barn ni planerar och ni kanske inte ens funderar på att skaffa fler senare. Men jag tycker att det är en seger att vi fått äldste pojken nästan blöjtorr på dagtid nu så man bara har 2 blöjbarn sedan när bebis kommer.

Lycka till med allt.

2017-08-17
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Vi har två pseudotvillingar. De är nu 6 och 4,5. Det skiljer 14,5 månad på dem. Allt har gått hur bra som helst och vi har aldrig ångrat att vi valde att skaffa barn tätt. Jag personligen tycker inte det varit jobbigt utan det har funkat fint med allt. De har haft mycket nytta av varandra och leker toppenbra tillsammans. Det har de alltid gjort, men senaste med lite mer syskontjafs. Men min man och jag hjälps oxå åt med allt, nattningen, städning, tvätt, gå upp på natten ja allt. Jag ser inget dåligt alls med det och båda barnen har fått uppmärksamhet och närhet jämt. Vi har även delat på f-ledighet. Fråga på om du undrar nåt?

2017-08-17
Superhallon
Superhallon

Jag har valt 3-4år mellan min etta och tvåan (i den måna man kan planera;)). Tvåan är på g och min tjej kommer vara 3,5år när hon/han kommer. Jag håller med mammaeh här och har velat lägga all fokus på min första innan vi började fundera på en tvåa. Nu känns det jättekul att min dotter kommer vara såpass stor att hon förstår vad som händer och det underlättar nog mycket att man kan prata och resonera med henne när hon får ett syskon då det ju är en omtumlande stor sak för de små.
Sen vad gäller huruvida de blir vänner eller ej har ju inget med åldern att göra utan personligheten. Jag har själv 3 syskon tätt jag är 32, min ena syrra 33, min bror 30 och min lillsyrra 28. Jag är tätast med min yngsta syster (4år emellan oss) då vi är absolut likast i personlighet även om det bara är 15månader mellan storasyrran och mig. Sen vill jag också gärna dra ut på småbarnsåren

2017-08-17
mknl
mknl
Barn på 2 år och 7 månader

Jag har 5 år mellan 1an o 2an, och 8 år mellan 2:an o 3an. Jag tycker det har varit underbart skönt att ha tid för varje barn och hunnit njuta av varje. Men jag tycker småbarnstiden är supermysig med och vill gärna dra ut på det så mycket som möjligt. Älskar att vara mammaledig!😄

2017-08-17
mammaeh
mammaeh

Jag har en 6 månader gammal son hemma och plussade i förrgår. Jag tycker det är positivt då barnen kommer sitta vara nära i ålder och därmed kan leka med varandra, på ett annat sätt än om det är några år emellan. Och så är det ju skönt att få småbarnslivet i ett svep och inte ha småbarn flera år i rad. När den ena blir äldre och mer självständig så börjar man om igen. Ne, jag tycker detta passar oss bra 🙂

2017-08-17
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Finns säkert en massa fördelar. Själv så vill jag inte ha mina barn alltför tätt och det är av två anledningar. 1 jag vill inte vara gravid med ett litet barn hemma. Även om jag mådde bra så var jag sjukt trött. 2 jag vill ge mitt barn all tid och uppmärksamhet ett tag. Lika mycket för min egen skull som för hen.

2017-08-16
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...