Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Syskonvagn eller ej?

Hej! Jag och min man ska bli 2 barns föräldrar i Januari 2018. Vår första kommer då vara 3 år gammal. Jag undrar från er föräldrar som är flerbarns föräldrar om det är värt att skaffa syskonvagn eller inte? Vad är er erfarenhet av 3 åringar, har dom fortfarande behov utav att sitta i vagn? Uppskattar råd!

2017-08-13
parisafarhadi
parisafarhadi
Barn på 1 år och 9 månader

Inget av mina barn har fått åka vagn efter 3 år. Ibland ståbräda men oftast gå själv. Insåg en dag hur långt de går med dagis och tänkte att kan dom göra det där kan dom göra det hemma. Men man får räkna med att det tar mkt längre tid så klart. Och sover ditt barn ff på dagarna funkar det ju inte utan är min erfarenhet.

2017-08-14
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Min äldsta var 2,5 när nästa kom och han gick alltid överallt. Och när nr fyra kom var trean 3 och hon har med fått gå överallt. Det beror såklart på hur bråttom man har på att ta sig vissa sträckor. Har man ofta väldigt bråttom och ska gå långt så kanske man behöver ha.

2017-08-14
grabbmor
grabbmor

Pojken skulle strax fylla tre när lillasyster kom och vi körde på enkelvagn med en ståbräda till med sits på. Världens bästa grej enligt oss och sonen går gärna men tyckte det var roligt att sitta där med ibland.

2017-08-14
Maryhulth
Maryhulth
Bebis på 9 månader

Min stora var 21 månader när lillasyster kom. Vi köpte en Ståbräda med sits. Det var uppskattat från start och nu när det gått ett halvår används knappt Ståbrädan längre. Stora är mer intresserad av att gå bredvid. Så skönt att slippa syskonvagn för oss tycker jag. :)

2017-08-14
Malin1991
Malin1991
Bebis på 15 månader

Det är ju många olika faktorer som spelar in. Alla barn är ju olika och vissa åker vagn längre än andra. Sedan har vi er livsstil. Går ni mycket och långa sträckor eller åker ni oftast bil? Vår stora slutade åka vagn vid 3 års ålder så när lillasyster kom när hon var 4 var det inga problem för henne att promenera bredvid. Vi har heller aldrig haft ståbräda då hon alltid gillar att gå

2017-08-14
Januaribarn
Januaribarn
Barn på 2 år och 9 månader

Det finns ju ståbräda med sits, en sån tänker jag köpa när vi får nästa barn. Vår son älskar vagnen så jag hoppas verkligen att han kan dela med sig av den.

2017-08-14
Iowhannah
Iowhannah
Bebis på 15 månader

Jag använder syskonvagn fortfarande till mina. Står ända skulle aldrig fungera för oss, sonen har sån sjuk växtvärk.

2017-08-14
Plumpan
Plumpan
Barn på 3 år och 11 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-08-13
parisafarhadi
parisafarhadi

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-08-13
parisafarhadi
parisafarhadi

När vår tvåa kom var äldsta bara knappt två så första året hade vi syskonvagn. Utan den skulle vi inte kunnat göra något första året. Nu när äldsta är nästan 3,5 och yngsta 1,5 har vi en vanlig sulky med ståbräda. Har även en bra bärsele för ryggen där både stora och lilla kan sitta då benen är för trötta att stå/gå med. Har även en cykelkärra som är kanonbra. Flesta cykelkärror behöver man kunna sitta stadigt först. Tänker att det är väldigt individuellt om man behöver syskonvagn eller inte. Helt beroende på i vilken utsträckning är ute och går och vilket sorts barn som stora är.

2017-08-13
Fiakatten
Fiakatten

Vi har samma funderingar. Storasyster har precis fyllt 3 och bebis är beräknad till början av oktober. Storasyster kan egentligen gå rätt långt och vill sällan sitta i vagnen när vi har den med oss, men om vi ska ner på stan, gå runt lite där och sen hem blir det lite för långt för hennes små ben. Ståbräda känns inte som nåt bra alternativ eftersom det blir så svårt för oss att gå med vagnen när den är ivägen för fötterna. Syskonvagnar har ofta maxvikt på 15 kg vilket är vad hon väger nu plus att de känns klumpiga att ta sig fram med. Funderar på en cykelvagn för att kunna få med båda med cykeln så får vi börja cykla mer än vi går.

2017-08-13
Belyra
Belyra
Barn på 2 år

Det där är ju väldigt olika. Min äldsta dotter var drygt 4 år när lillasyster kom och hon satt i sittvagn fram till några månader innan bf (då började vi "gå-träna" henne eftersom vi skulle ta fram bebisvagnen när bebisen kom...) När lillasyster sen föddes köpte vi en ståbräda till storasyster och den används sporadiskt ännu, nu är storasyster sex år. Sa jag att jag har en enormt bekväm stor tjej? :/

2017-08-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...