App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

2,5 åring som vägrar bli blöjfri!

Hej! Har en 2,5 åring som vägrar bli blöjfri. Han kan och har flera gånger gjort sina behov i pottan/ ringen. Men trotts det så går han inte dit när nöden kräver det utan föredrar att göra det i blöjan. Sen kan han gå runt med det utan att bry sig tills vi känner det på doften och då blir han arg sur och ska springa bort och blir sur att man byter. Han förstår och vet han ska göra sina behov i pottan och ringen ändå gör han så här. Det har hänt att han gått med det så pass så han blivit röd då man varit upptagen med köksarbete middag som ska fixas så man inte känt det direkt. Han har även fått gått runt i kalsonger för vi trodde att då kan det verkligen inte kännas kul med att gå runt med bajs. Men ack så fel vi hade. Han tycker det är jätte kul det som kommer ut kroppen och gärna kleta med det. Tror vi försökt med allt men han vägrar bli blöjfri känns som hans lillebror kommer bli blöjfri före han. Har ni tips idéer vad man kan göra för att få han sluta med sitt beteende och bli blöjfri för de är inte kul att byta blöjor och tvätta bajs dagarna i ända. Kan även tillägga att det är inte alltid man märker när han ska göra sina behov utan det kommer bara sen har vi även satt han på pottan då vi märkt ungefär när han brukar göra sina behov men han springer bara i väg eller slänger sig och ålar på golvet. Så snälla tips på hur man kan få han sluta tacksam för alla svar:)

2017-08-09
snuttiz
snuttiz

Börja med att träna på att han måste säga till nör det är dags för att kissa eller bajsa, då han gör det så börjar ni träna med att gå på pottan eller toan. Just nu låter det inte som att han är redo alls.

2017-08-11
Plumpan
Plumpan

För övrigt, potta på fasta tider? Man är ju inte själv kissnödig vid samma tid alltid

2017-08-11
Linda911
Linda911

Tror jag inte ett dugg på. Mina barn har aldrig pottränat utan lagt blöjan själva. Dom har varit mellan 2-3 år när de släppt blöjan

2017-08-11
Linda911
Linda911

Har läst någonstans att barn blir inte mogna av sig själva att bli blöjfria utan det är något som måste tränas fram. Tror även som tidigare skrivit att sätta på pottan vid fasta tider. Hoppas ni har fått bra tips

2017-08-11

Tar ni honom till toaletten regelbundet? När han vaknar, innan man går ut, när han ätit mm? Att han inte går dit när han behöver kan vara för att han är för upptagen. Men om ni tar honom till toaletten så bör han så småningom koppla ihop att han själv ska gå dit om han behöver. Att ha kalsonger på kan absolut göra att han tycker att det är obehagligt att iaf kissa i dom. Har en snart ett åring som jag regelbundet sätter på toaletten och han kan ha samma blöja hela dagen. Många säger att man inte ska stressa fram det och att man ska vänta till barnet är moget. Jag tror snarare på att ge barnet rätt förutsättningar för att lyckas tidigt.

2017-08-11
grabbmor
grabbmor

Jag tror inte på att "tvinga" fram det, vi har en pojke som blir 4 snart och det är först den här sommaren som han velat gå på toan, klarar dock inte av att bajsa där än utan det vill han göra i blöja. Men han bajsar ofta i dagens morgonblöja och sen kör vi kalsonger.

Testade med min 2-åring men det fungerade inte alls. Pottan springer hon bara iväg från och toaringen är läbbig så hon gallskriker.

Men har hört att boken om potträning fått bra beröm så det kanske är värt att läsa.

2017-08-09
ma78
ma78
Barn på 3 år och 9 månader

Jo har tänkt på det med om han inte känner sig redo, men när han förbrukar mellan 6-8 blöjor om dagen så känns det inte kul. Hans lillebror förbrukar 2-3 om dagen men 6-8 det blir dyrt det. Sen har han behov att dricka mycket och vi har dragit ner på hans drickande då han kan dricka o dricka. (Har kollat upp han har inga sjukdomar) men hoppas han känner för att sluta med blöja snart

2017-08-09
snuttiz
snuttiz

Jag håller med Linda. Tror inte din pojk är redo riktigt än.. ta det lugnt o lår det komma o stressa inte..:)

2017-08-09
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 28

Pottträning på 3 dagar. Verkar vara en bra bok har fått bra betyg. Ska ge den en chans tack så mycket :)

2017-08-09
snuttiz
snuttiz

Jag har men gosse på 3,5 år som också vägrar men jag ser ingen anledning att stressa fram det heller. Han är nog helt enkelt inte redo. Tror att ju mer man tjatar och försöker stressa fram det ju svårare är det. Mitt tips är att ta det med ro.

2017-08-09
Linda911
Linda911

Boken "Potträning på 3 dagar"

2017-08-09
Vegomamma
Vegomamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...