App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

P-stav

Vad tycker ni som har/testat p-stav? Funderar nämligen att sätta in en sån men har läst lite på nätet o hittade så skrämmande kommentarer om den :(

2017-07-27
Fundacigel
Fundacigel
Barn på 1 år och 7 månader

P-staven är det bästa som hänt mig! Satte i min första när jag var 16 år (är 23 år nu), och har inte haft mens en endaste gång.. 😍 innan bebis hade jag haft två stavar, å jag satte in en så fort som möjligt efter förlossningen igen 😊👌 hade extrema problem tidigare vid mens.. Hade så extrema smärtor att jag spydde av det.. Fick massa olika läkemedel som skulle lindra mensvärken, men icke! 😔

2017-08-02
MissLökke
MissLökke
Barn på 3 år och 8 månader

Oj emich :( jag vet inte riktigt vad som passar mig bäst, men jag är så dålig på att p piller i tid :(

2017-07-29
Fundacigel
Fundacigel
Barn på 1 år och 7 månader

Jag hade en stav i tre år och lika länge var min mens oregelbunden. Jag kunde blöda två dagar vara utan fyra för att sen blöda en dag osv. Fick även sövas när den skulle ut för kroppen hade kapslat in den för väl. Har ett 5 cm långt ärr efter den och skulle inte sätta in en igen.

2017-07-29
emich
emich

Tack för era svar! Funderar på att sätta in en och testa trots biverkningarna :)

2017-07-28
Fundacigel
Fundacigel
Barn på 1 år och 7 månader

Jag har en jaydess spiral nu. Och även om jag haft problem så är jag nöjd. Min bm som satte in spiralen sa till mig att det tar lång tid för kroppen att vänja sig med spiralen men att nör det är över så är det värt det. Jag hade problem i nästan ett år med mellanblödningar, långa blödningar men nu har jag en mens som är best intill nada, håller i sig i bara tre-fyra dagar. Har där emot fått ägglossningsvärk också, men det brukar vara vara besvärligt i en dag, sen är det över. Skulle rekommendera den ändå och jag skulle lätt göra om det!

2017-07-28
Plumpan
Plumpan

Jag har haft p-stav i 2 omgångar. Första gången satte jag in en ca 2 månader efter jag fått mitt första barn. Fungerade klockrent. Inga blödningar förutom ca 1 gång i halvåret och då sparsamt i 2-3 dagar.
Inga problem med lusten heller så jag var såå nöjd då. Tog ur den efter ca 2 år då vi bestämt att vi ville skaffa ett barn till.
Fick barn nr 2 och provade andra p-medel ett tag. Råkade bli gravid med barn 3 så den planerade staven skippades.
Efter barn nr 3 satte jag i en igen och denna gång betedde min kropp sig helt annorlunda.
Började med en lååång blödning (33 dagar) innan det äntligen slutade. Gick blödningsfri i ca 2 veckor och därefter startade det igen. Höll på i 2 veckor och var borta i 1 vecka och började sedan igen.
Kan lätt säga att jag var på vippen att plocka ut den då men valde att vänta någon månad till.
Helt plötsligt upphörde blödningarna och jag var i princip utan dem i 4 månader. Sedan kom de tillbaka en kortis och försvann igen. Men därefter har de kommit och gått väldigt oregelbundet och just nu så har jag haft en period med nästan 3 veckor av blödningar. Jag är måttligt glad åt det och har nu bestämt mig för att ta ut staven. Har haft den i 1 år och 8 månader nu...

2017-07-27
Tiinitus
Tiinitus
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...