App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Försöker bli gravid igen efter missfall

Efter det femte försöket plussade vi. Gravid i 7+5 med vårt första och så kom missfall. När ska man försöka igen efter missfall?

2017-07-24
Nyfikenkvinna
Nyfikenkvinna
Försöker

Hoppas det går bra för er i tråden. för oss har det gått bra oxhvhar bara 5 veckor kvar om man inte går över vill säga... Men hoppas ni lyckats bli gravida som oss❤

2018-03-01
marin07a
marin07a
Bebis på 1 månader

Grattis :)

2017-08-26
Nyfikenkvinna
Nyfikenkvinna
Försöker

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-08-26
Nyfikenkvinna
Nyfikenkvinna
Försöker

Tack alla! Det hjälper jättemycket att läsa om andras erfarenheter. Trots det tragiska missfallet och många tårar så ser jag fortfarande ljuset i tunneln. Två veckor efter missfallet kom ÄL som det skulle vara. Mensen kom igår så min menscykel är normal. Vi kommer försöka igen och hoppas kunna få ett mirakel.

2017-08-26
Nyfikenkvinna
Nyfikenkvinna
Försöker

Hur går det för alla här? Min första mens efter missfallet varade i nio dagar och tog slut i går, så i dag blev det ligga av! Jag har en jättestor bebislängtan nu och hoppas verkligen att det tar sig snabbt och att det går vägen nästa gång.

2017-08-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

This reply has been deleted by a moderator.

2017-08-02
Julia2018
Julia2018

Åh, grattis! Hoppas allt går som det ska nu! ✊️

2017-07-31
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

hej. verkar som vi plussat igen efter missfallet.... jejj. om allt går ok så ska vi till bm 15 augusti ❤😍

2017-07-31
marin07a
marin07a
Bebis på 1 månader

Vi fick missfall i v 12. Sedan hade jag två mens och sedan blev jag gravid igen. Det tog dock 6 veckor innan första mensen kom efter missfallet. Men vi blev tyvärr tvungen att avsluta denna graviditet i v 20 p g a ryggmärgsbråck. Har precis slutat blöda (två veckor sedan avslutandet av graviditeten imorgon) så nu väntar jag på menscykeln så ska vi försöka igen.

2017-07-30
SophieO88
SophieO88
Barn på 1 år och 7 månader

glömde skriva... ja var hemma 2 dagar från jobbet sedan var de midsommar så var lugn helg man ska ta emot den hjälp eller be om den hjälpen man känner man behöver samt vara hemma! ⚘⚘⚘

2017-07-29
marin07a
marin07a
Bebis på 1 månader

hej. beklagar missfallet. alla säger olika.... gör det som känns bäst för er. jag fick missfall under midsommar helgen. å igår/idag plussade vi så vi blivit gravida direkt här då jag inte fått min mens så är kroppen redo så är den.. j slutade blöda inte haft ont osv sedan fick ja små ont en vecka efter missfallet men efteråt nu verkar de va att ja troligtvis blev gravid då... så mirakel kan se❤ hoppas det går vägen för er och vårt frö vill stanna inne.❤

2017-07-29
marin07a
marin07a
Bebis på 1 månader

Jag var sjukskriven hela förra veckan (började blöda på lördagen och tog Cytotec på tisdagen därpå för att få ut allt). Jag gjorde VUL på måndagen och fick samtidigt erbjudande om kuratorkontakt. Kuratorn och sjukskrivningen hjälpte, plus att det känns lättare för var dag som går. Det tog en vecka från att jag började blöda till att jag hade en dag utan gråt men jag känner mig fortfarande ledsen när jag tänker på det. Jag kan verkligen tipsa om att försöka få tid hos en kurator via gyn, och att ta hand om dig själv! Har du en partner så känns det förmodligen bra om ni kan prata om det hela, så mycket som ni behöver.

2017-07-26
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

hej på er, så ledsamt att ni fått gå igenom missfall. jag fick missfall förra veckan i V.9+6 blev helt tom och har brutit ihop ett par gånger efter det. jag har varit hemma från jobbet sedan det hände. Hur mår ni nu efter, har ni också varit hemma från jobbet och har ni lyckats börja tänka framåt? jag och sambon vill så snart vi är redo försöka igen och hoppas det går vägen, dock så tog det ca 2 år för oss att lyckas bli gravida och hoppas verkligen att det går mycket snabbare denna gång, för längtan efter barn är enormt stor ( har inga barn sedan tidigare). har ni fått bra stöd efter missfallet och har ni några tips på hur man kan försöka gå vidare?

2017-07-26
elinstadig
elinstadig
Barn på 1 år och 7 månader

Lowhannah oj vad märkligt. Den egentliga anledning till att man ska vänta minst en mens är att livmoderslemhinnan lättare tar till sig ett eventuellt befruktat ägg direkt efter ett missfall eftersom ytan är lite 'skadad' och lite tjockare, vilket innebär att även sämre ägg som egentligen inte skulle fäst (för att det var för dåligt/har genetiska fel), har lättare för att fästa. Därför ökar missfallsrisken något om man blir gravid direkt.

2017-07-26
Gynsyrran
Gynsyrran

En vän till mig fick höra att anledningen till att man ska vänta är att det blir så svårt att räkna ut vecka om man inte har någon mens innan. Låter lite knäppt om en BM sa så 🤔

2017-07-26
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Vi fick råd från mvc att vänta in en mens först. Så vi använde kondom nån vecka men av någon anledning så slutade vi med det sedan. Blev gravid innan jag hann få tillbaks mensen och har nu min lille 6 månaders pojk här brevid mig. Det finns så många olika råd. Att man ska vänta en eller två menstruationer, att man ska försöka direkt m,m. Det sägs dock vara lätt att bli gravid snabbt igen efter missfall då kroppen redan är inställd på en graviditet så det är bra miljö för det så att säga. Vissa bm vill att man väntar mest på grund av det psykiska, att man ska vara redo för en ny graviditet psykiskt. Sen kan det också ha att göra med i vilken vecka missfallet skedde i. Mitt var i v. 6-7 med så det var väldigt tidigt.

2017-07-25
LinnAnd
LinnAnd
Bebis på 10 månader

Vår barnmorska sa att vi bör vänta en hel menscykel innan vi försöker igen. Efter andra mensen är det fritt fram enligt henne, men jag har läst många olika råd på internet. Jag kommer iaf gå efter vad barnmorskan sa. Och så ska ni ju vara redo mentalt såklart!

2017-07-24
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

När du känner dig psykiskt och fysiskt redo att försöka igen. Det kan bara du och din partner avgöra. Jag hade missfall och vi började försöka igen när mens och ägglossning var igång som det skulle. Blev dock väldigt ledsen varje gång mensen kom fram till dess jag plusade igen.

2017-07-24
Ps mamma
Ps mamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...