App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Barnets bästa?

hej jag kommer bli ensamstående och jag får sån panik känsla när det handlar om sonen som blir 16månader. Hur har ni delat upp det? Vi kommer att ha 50/50 varannan vecka skulle funka för oss vuxna men hur tar en 16 månaders liten kille det? Hur har ni gjort och vad ska man tänka på.

2017-07-20

Min syster kör 4 dagar med barn å 4 dagar utan. Blir ju inte en vecka utan går in på nästa vecka. Funkar för dem.

2017-08-10
Jonnisena
Jonnisena
Barn på 3 år och 1 månader

Det beror nog på hur barnet är som person. Det fungerar såklart inte lika bra för alla.

2017-08-09
grabbmor
grabbmor

När jag och mitt ex delade på oss var yngsta grabben ca 18 mån och vi hade varannan vecka från start och det fungerade hur bra som helst. För han gick det jätte bra. Han var fortfarande samma goa kille som innan. Nu är han 8 år och bor fortfarande varannan vecka.

2017-08-09
grabbmor
grabbmor

Jag och mitt ex gör som följer:
Dottern bor hos mig, är med sin pappa ca 4-5 timmar om dagen. Har sovit hos honom 1 gång sen separationen (april), ska utöka det till kanske 1 gång/v.
Anledningen är att hon och jag har bättre anknytning och jag bor kvar i den tidigare gemensamma lägenheten. Jag tycker att små barn (men även större) ska ha ett huvudsakligt boende, pga ger stabilitet och trygghet. Det blir kanske "orättvist" för den andra föräldern, men jag ser det som viktigare att barnet har ett hem som hen alltid kommer hem till. Flängande hit och dit är stressigt och jobbigt. Säger jag, som när jag var barn först bodde vv, sen varannan helg hos pappa, och slutligen endast hos mamma.

2017-08-09
Vegomamma
Vegomamma

Varför inte ha fastboende för barnet så kan föräldrar flytta in ut sina veckor och dagar. Det hade varit bäst för barnet tror jag. Måste vara helt rörigt för de små när de inte har fast boende.

2017-07-24
Daian
Daian

Tack för svar.😊
Jag har pratat med pappan om att dela på veckan. Pappa tar må EM-fre morgon och jag fre EM - må morgon. Och att vi träffas någon timme dagen innan byte tex över en middag på kvällen.
Vad säger ni om det? Någon som provat? Erfarenhet?

Jag har hört talas om det med 3+2+2 och har framfört det till pappan som en ev lösning. (Tack för påminnelsen😊)

2017-07-23

Jag kan inte tala av erfarenhet men jag har läst mig till att i den åldern är korta veckor bäst. Typ 3+2+2. Det blir inte lika svårt för barnet (kanske inte för föräldrarna heller, när man slipper vara ifrån barnet en hel vecka).

2017-07-20
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 3 år och 1 månader

Det är alltid tufft i början men rådgör med familjerätten. Hos oss va det inte lämpligt att ha 50/50 i den åldern utan dom rekommenderade boende hos mamma tills 3 års ålder för barnets skull men regelbundna träffar m pappa och varannan helg. Men det är säkert olika från plats till plats i landet. Lycka till oavsett vad ni kommer fram till o hoppas att ni är vänner just för barnets bästa ❤️

2017-07-20
Linda911
Linda911
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...