Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur ofta städar ni? Vem gör vad hemma?

Är oense med min partner angående sysslor i hemmet. Som det ser ut just nu är det jag som gör mest för att jag är föräldraledig och för att jag mår bra av att det är städat hemma. Min partner mår inte dåligt av att det är stökigt i samma utsträckning som jag.. och skyller då ofta på att "du hinner ju städa innan jag ens tänkt tanken på att det är stökigt..." Nu börjar jag tröttna och känner att det enda jag gör är att gå och plocka kläder, disk och annat skit hela dagarna. Dessutom är vår bebis i en fas just nu då hon knappt sover nått... så det känns som om jag drar ett väldigt stort lass just nu. Det min partner gör är att handla och laga mat. And thats it. Hur gör ni i era relationer? Man måste ju kunna komma fram till en lösning så att båda mår bra.. tips någon?

2017-07-18
Okonkret
Okonkret
Bebis på 16 månader

Jag gör det mesta hemma. Men min man hjälper till mycket i förhållande till vad jag hört att andras män hjäper till i min vänkrets. Han diskar, dammssuger, gör rent badrummet och tvättar när jag ber om det. Men att plocka runt och laga mat har jag inget emot.

2017-09-18
Mammatillpojke
Mammatillpojke
Gravid i vecka 7

Jag gör allt hemma, städar handlar lagat mat tvätta plockar och tar hand om vår 6 månaders. min man jobbar så mycket och sliter för att vi ska ha de bra. Så jag gör allt hemma så han får vila/slappna av och vi får mer tid tillsammans med familjen

2017-09-17

Glömde nämna att jag även handlar påvägen hem från jobbet och lagar maten.

2017-09-17
lillstaffi
lillstaffi
Bebis på 6 månader

Gravid i v.23 jobbar 50% och jag plockar efter honom. Disk från vardags rummet, hans kläder från soffan, golvet mm. Tömmer disk maskinen och fyller på nästan dagligen. Dammsuger och moppar. Tvättar hemma i tvättmaskinen. (Tack gode gud att vi har en hemma) och tillsist ber jag honom hjälpa till och ta upp kartonger till vinden med massa grejer som inte behövs nere i hemmet, stora resväskor och skidkläder som jag ej får plats i. Han orkar inte för ha har haften tuff vecka på jobbet och vill vila och ta det lungt under helgen. Kommer aldrig gå med på det här när barnet kommer att jag även tar hand om allt annat också. Usch va irriterad jag blir ibland.

2017-09-17
lillstaffi
lillstaffi
Bebis på 6 månader

Städar en gång i veckan, ibland mindre. Jag plockar mest, men jag trivs med att hålla ordning åt familjen. Vill jag ha hjälp, ber jag honom hjälpa mig med dammsugning eller vad det nu kan vara. Viktigt att prata med varandra vilket många fruntimmer är dåliga på. De tjurar i det tysta istället. För många måste man vara specifik, kan inte bara säga," kan du inte hjälpa till med städningen lite oftare?" Utan för en del måste man säga till när man vill ha hjälpen och vad som ska göras. Gnäll inte över att du gör mer än vad den andra partnern gör, för känns det så är det ditt fel, då får man lösa problemet gemensamt och se till att kommunikationen fungerar. Man är två i ett förhållande. Sen känns det ju inte heller rättvist om man själv vill ha städat varje dag och sambon tycker det räcker med en gång i veckan. Prata och försök förstå varandra.

2017-08-16
Tzickii
Tzickii
Bebis på 11 månader

Vi delar lika på det mesta. Jag gör nog lite mer nu när jag är mammaledig. Passar på att köra tvätt och någon dammsugning på dagen när min man är på jobbet. Lagar mat gör nästan bara jag då jag tycker det är kul. Min man lagar bara mat om Jacko bar sent. Men ibland inte ens då för jag brukar laga extra dagen innan så att han o barnen bara kan värma rester till middag. Jag gör dock nästan inget på tomten eller med bilen. Det gör min man. Vi brukar städa ordentligt varje helg. Men småstädar lite nästan varje dag

2017-08-16
Januaribarn
Januaribarn
Barn på 1 år och 6 månader

KonMari, vad är det? Min sambo skulle behöva ett bra sätt att hålla rent omkring sig 😜

2017-08-15
Iowhannah
Iowhannah
nyfödd bebis

Jag är tyvärr den stökiga i vårt hem men nu går jag i tankar om radikal förändring och läser på som bäst om städmetoden KonMari från Japan. Om den håller vad den lovar så ska man få bukt med oredan en gång för alla!

2017-08-15
fridahelgamatilda
fridahelgamatilda
Barn på 2 år

Hos oss var problemet att jag tyckte jag gjorde mest av hushållssysslorna och min kille att han gjorde mest så vi laddade ned en app där vi matade in våra hushållssysslor och poängsatte dem. Det fungerade väldigt bra för då hade vi en gemensam måttstock och den som låg efter i poäng tog genast tag i nästa syssla. Min kille är väldigt tävlingsinriktad så han började be att få tvätta (vilket han avskyr i vanliga fall) för att få tag i mycket poäng på en gång. Barnen kan också vara med i appen och göra sysslor.

2017-08-15
djobi
djobi
Bebis på 6 månader

Hos oss städar min man mest o jag tar hand om barnen.. ibland hade jag mer än gärna haft det tvärt om då jag anser att jah gör mer än han ibland.. jag har heller inget emot att det är lite stökigt men min man är städgalen ibland o jag typ orkar inte alltid bry mej.. jag tvättar däremot för det mesta...

2017-08-04
MrsRoos
MrsRoos
nyfödd bebis

Min sambo sköter hushållet nu. Han är arbetslös och jag jobbar.

2017-08-04
IngridGun
IngridGun

Vi (jag) tröttnade på att städningen alltid var ett sånt irritationsmoment, så nu har vi en inhyrd städning varannan vecka - bästa investeringen vi nånsin gjort! Inför varje städning får vi ta ett rejält röj och plocka undan saker som luggen framme, och vi drar av toaletterna nån gång mellan varje städning. Rekommenderas verkligen om det finns utrymme ekonomiskt, kostar inte så mycket som många kanske tror heller.

2017-07-23
thehu251
thehu251
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...