App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid i vecka 16 och risk att förlora bebisen

Här sitter jag på en vacker strand på Öland och det ända jag kan tänka på är att bebis i min mage håller på att dö. Efter kubtestet fick jag en blödning som visade sig vara ett kärl i magen som spruckit. Ett hematom hade bildats mellan hinnan bebis ligger i å livmodern. Efter mycket vila och inga som helst lyft åkte vi på ny kontroll som visade att blödningen slutat men att hematomet(blåmärket) i magen va lika stort som vid första kollen. 3 dagar senare vaknar jag på natten och det har blött igenom till pyjamasbyxorna. Det finns inget att göra mer ån att vila ich hoppas att blödningen som förr slutar. Missfallsrisken är stor Men det kan också vara blodet från hematomet som letar sig ut ur kroppen istället för att kroppen själv tar hand om blodet. Om 2 veckor är semestern slut och jag ska börja jobba igen på det särskilda boendet som jag jobbar på som undersköterska. Jag är så stressad och har sådan ångest över att börja lyfta tungt igen, om det börjar blöda igen . Jag har så svårt att lita på att bli tagen på allvar å bli sjukskriven fast att jah bara är i v 16. Om ja vara vore i v 21 så känns det som om att mer hjälp hade funnits till hands. Jag hoppas på att få komma in på ultraljud innan jag börjar jobba för att se hur bebis mår och eventuellt bli sjukskriven. Någon som varit eller befinner sig i liknande situation?

2017-07-17
Baddisen
Baddisen
Barn på 2 år och 2 månader

Hur har det gått? Har också fått ett hematom men läkaren sa att det absolut inte påverkar graviditeten eller fostret. Blev väldigt orolig när jag läste det du skrev.

2018-09-13
Valkab
Valkab

Tack för dina ord 🌸🌸🌸🌸 nu har det gått två dagar utan någon blödning. Läkaren ska ringa i veckan - Får se vad hon säger då.

2017-07-25
Baddisen
Baddisen
Barn på 2 år och 2 månader

Vill bara skriva att det finns hopp. Jag fick en superstor blödning vecka 16+2 och vi var säkra på missfall. Bebis i magen mådde bra och jag blev sängliggande i sju veckor. Sedan fick jag börja jobba igen, har kontorsjobb, men blev snabbt sjukskriven igen fram tills vår son föddes 31+0. Idag är han en pigg och stark målmedveten 1 åring. Kontentan är arr det kan gå vägen, vägen blir kanske lite tuff men så värt.

2017-07-20
mahs
mahs

Nej det tror jag inte - det hade de föreslått isåfall. Jag kan tro att det vore en risk för bebisen. Den största faran är om det blir en ytterligare blödning, hematomet i sig va ja förstått som är inte farligt så länge det inte fylls med mer blod och växer sig större . Hematom Fancy Word för blåmärke (samling med gammalt blod)

2017-07-20
Baddisen
Baddisen
Barn på 2 år och 2 månader

Kan de inte ta bort hematomet på nåt sätt? Eller innebär det för stor risk för bebisen kanske? Skönt iaf att den lilla mår bra där inne 😊

2017-07-20
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Tack så mycket för alla era råd och kramar🌸 Jag va på vaginalt ultraljud igår pga att jag blött varje morgon två dagar i rad . Det visade sig att bebisen mår jätte bra , de kunde inte se några nya blödningar å läkaren tyckte att hematomet va något mindre så blodet kan ha kommit från det gamla hematomet. Istället för att kroppen tar hand om gammalt blod så letar sig blodet ut. Nu har jag fortfarande strikt vila o får absolut inte lyfta något . Och troligtvis blir jag sjukskriven efter nästa vecka Fram till rutinulttaöjudet som ska göras i augusti då de kan se hur hematomet ser ut igen. Jag har/har haft sådan ångest å är så stressad över att nya blödningar ska uppstå så hematomet växer å stöter ut bebisen. Men jag måste säga att jag har fått så otroligt fint bemötande på gynmottagningqn på Växjö lasarett. Igår efter ultraljudet fick vi hoppet tillbaka ❤️

2017-07-20
Baddisen
Baddisen
Barn på 2 år och 2 månader

Nej blödningen berodde inte på kubtestet . Läkarna säger att de inte vet förklaring till varför en sådan blödning uppstår

2017-07-20
Baddisen
Baddisen
Barn på 2 år och 2 månader

Du kan få läkarintyg retroaktivt från din kontroll som du skickar in till din arbetsgivare som visar att du varit sjuk under semestern. Från den dagen då du beräknats blivit "sjuk" får du sjukdagar istället för semster. (Så kan du spara dina semesterdagar, har själv gjort det en gång tidigare)

Vad det gäller sjukskrivning ska du kunna bli det nu utan problem, (en nära vän till mig blev det i vecka 12 då hon fick problem med rygg och bäckenbotten.) Gå till läkarn, förklara din situtation och begär sjukskrivning.

Hoppas allt går vägen och att du får den hjälp du behöver.

MASSVIS med Styrkekramar!

2017-07-18
marcusfrida
marcusfrida
Barn på 2 år och 3 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-07-18
Baddisen
Baddisen
Barn på 2 år och 2 månader

Du borde bli sjukskriven redan nu! Inte ska du lägga semesterdagar på att vara sjuk

2017-07-18
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Ovestorebror- har svårt att tro ett kubtest skulle kunna orsaka en blödning kubtest är ett helt vanlig blodprov från armen och enheeelt vanlig ultraljud med vanlig menar jag att det görs på samma sätt som man brukar göra för att kolla att fostret mår bra osv.

2017-07-17
Razhaa
Razhaa

Måste få fråga, var det ju testet som orsakade blödningen?

2017-07-17
Ovestorebror
Ovestorebror

Fy vad jobbigt jag håller tummarna hårt att det går vägen :( Jag kan tala av egen erfarenhet med det här att bli sjukskriven tidigt. När jag väntade mina döttrar så blev jag sjukskriven med första i vecka 17 och med andra redan i vecka 14 pga hemsk foglossning stor känning på gammalt diskbråck och andra gången även för min MS fick diagnosen när jag väntade andra dottern men framförallt för att jag inte kunde gå eller lyfta utan att fy ryggskott och ligga i forstertällning då det gjorde så ont. Jag jobbar som personlig assistent så jag har tunga lyft jag också så jag tycker att du ska prata med din bm så kanske hon kan boka in sig hos en läkare? Jag håller tummarna för att du får hjälpen du behöver

2017-07-17
CarolineSjoberg
CarolineSjoberg
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...