App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nattjobb och gravid

Jobbar på ett boende för missbrukande män, vissa avdelningar med utåtagerande. Jobbar natt just nu. Jobbade dag förut och har rätt att gå tillbaka till den tjänsten i höst. Min arbetsgivare har ingen förståelse att jag vill avbryta nattjobbet redan nu då jag kräks väldigt ofta på nätterna. Är i v 12, så illamåendet är väl på väg över. Men många i min omgivning tycker jag borde sjukskriva mig. Någon som varit med om något liknande? Chefen tycker inte jag behöver byta uppgifter förrän det syns att jag är gravid. hen tänker bara på att verksamheten ska funka.

2017-06-23
Frajjsan
Frajjsan
Barn på 2 år och 4 månader

Du kan antingen sjukskriva dig på grund av illamående, men då måste en läkare skriva under sjukintyg. Det kan du vara fram till att barnet födds. Eller så söker du graviditetspenning. Man kan få det även innan v. 32 om man uppfyller vissa krav.

2017-08-27
Anilatac
Anilatac
Bebis på 12 månader

Hen jag haft också svårt i första vc på min graviditet jag kunde inte jobba jag har sjukskrivit mig en månad du får prata med din barnmorska hon ska hjälpa dig och informera till läkare att du behöver en läkares intyg som jag har gjort.

2017-08-27
Slima
Slima

Hej! Jag jobbar inom LSS där vissa är utåtagerande, jag har blivit flyttad till en annan avdelningen med andra arbetsuppgifter just för att en gravid inte ska arbeta med utåtagerande. Så jag tycker att du ska ta upp det med din chef. Hoppas allt löser sig :)

2017-07-21
Hoeingmoa
Hoeingmoa

Gäller det risker med arbetet kan man få graviditetspenning närsomhelst under graviditeten. Är det "bara" pga att det är tungt gäller det tidigast fr.o.m den 60e dagen före bf.

2017-06-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader

Borde du inte ha rätt att bli omplacerad iom graviditeten och riskerna? Är det inom kommunen?

2017-06-24
__doris__
__doris__

Graviditetspenning är inte aktuellt än på ett tag, det kan man inte få före v 32. Du kan ju sjukskriva dig själv i en vecka utan läkarintyg, har du tur har illamåendet gått över sen.

2017-06-23
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 10 månader

Kolla upp graviditetspenning, sjukskrivning kan vara svårt att få

2017-06-23
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...