App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

barn nr 2

jag vill så gärna ha ett syskon till pojken, innan har jag inte haft några problem i tanken med att skaffa ett barn till. Men nu helt plötsligt så har jag blivit orolig att pojken skall ändra sitt sätt att vara och inte vara den pratglada killen som han är nu. Ni som har 2 barn eller fler, hur va erat första barn när ni skaffade ett till? Behöver jag vara så orolig?

2017-06-07
KimPersson89
KimPersson89
Barn på 2 år och 8 månader

Tack alla för svar, min grabb kommer vara lite mer än 2,5 om det har tagit sig och allt går som det ska. Min rädsla har dämpat lite tack vare era svar. Jag har själv 5 syskon, utspridda åldrar men har en bror som är bara 1 år äldre och vi har haft så roligt i uppväxten så jag får tänka lite på de ibland och hoppas det blir samma om vi får ett syskon till grabben :)

2017-06-09
KimPersson89
KimPersson89

När vi fick barn nr 2 så var vår pojke 22 månader och hade precis lärt sig att gå ordentligt, när jag sen kom hem med en till liten så var det jobbigt ibland, t ex så tyckte han inte om att jag ammade alltid utan han gick och drog ner tröjan på mig.

Men han hade inte så stora problem med att det kom en till, han fick " hjälpa till" efter sin förmåga med skötseln och vi hade läst många böcker om att få syskon innan.

2017-06-09
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Samma här. Min dotter har precis fyllt 1år och jag är gravid med nr 2 som beräknas komma i november om allt går som det ska. Då är min tjej nästan precis 1,5år. Är också orolig över hur det ska gå med allt plus att hon ska inskolas i januari. Är lite rädd för att det blir för mycket för henne på en gång och så tätt med både syskon och förskola. Jag har själv 2 syskon och skulle aldrig vilja vara utan så det är en självklarhet för mig att min dotter ska få syskon. Och vad kul de kommer att få det tillsammans när de blir större! Min syster har 2 killar med bara 1års ålderskillnad och idag har de hur bra som helst ihop, så det är lite det som jag försöker se med mina barn.

2017-06-08

Jag tänker lite så med. Jag var 1,5 när jag fick småsyskon och jag tyckte bara att det var kul (fast jag hade redan en storebror att leka med)! Jag kan tänka mig att det äldre barnet kanske får lite av en chock i början, men att det vänjer sig snabbt. Dessutom, en 2-åring är betydligt mer att umgås med än vad en bebis är. Vår son fyller 2 i oktober och om allt går som det ska så kommer bebisen i början av februari så vi har iaf bra med tid till att förbereda och prata. Dessutom har han hunnit gå på förskolan ganska länge innan en så stor förändring sker.

2017-06-08
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Samma här som lowhanna har en liten tjej på 14 månader och har ett syskon i magen som beräknas komma i början av november. Grät många skvättar i början av denna graviditeten just för att jag var rädd att min lilla tjej skulle vara tvungen att bli just stor och för att jag var rädd att hon skulle förändra sig på något sätt och inte vara min lilla Goa tjej. Men det värsta har släppt nu. Självklart ligger de tankarna i bakhuvudet och gnager ibland, men tänker att jag aldrig skulle vilja leva utan mina syskon och då får man liksom ta det som det kommer.

2017-06-08
Linepersson
Linepersson

S

2017-06-08
Linepersson
Linepersson

Vad bra svarat! Vi har en 1,5-åring och jag är nygravid med nummer två och tänker ofta på hur sonen kommer reagera när bebisen är här. Förvisso tänker jag förbereda honom så gott det går, typ köpa böcker om att få syskon, köpa dockvagn, prata om bebisen och uppmuntra honom att prata med och klappa på magen osv osv. Men sen vet jag inte hur mycket man kan förbereda ett så litet barn, han kommer inte ens vara 2,5 när bebisen kommer

2017-06-08
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Jag fick mitt andra barn för tre månader sedan, visserligen med större åldersskillnad, min stora kille fyller fyra i år. Det är klart att det blir en omställning för alla i familjen, kanske störst för barnet som tidigare haft fullt fokus. Det är väl ganska vanligt att syskonet reagerar de första veckorna, men för oss gick det över sedan chocken lagt sig :) om möjligt är vår stora kille ännu pratgladare än innan, det krävs ju för att få mer uppmärksamhet och överrösta bebisskrik och jollrande mamma, så den biten behöver du nog inte oroa dig för.
Jag tycker att det är jobbigt att känna att jag inte kan vara lika närvarande och engagerad som mamma, av tidsbrist, sömnbrist och bebissysslor, så jag tror att min förändring är större än storebrors.
Fördelen är ju att syskonet växer i rollen, känner sig stor och snart blir bebisens stora blickfång och idol. Och att man ofta får mer tid hemma att spendera även med det stora barnet jämfört när man jobbar, även om det kan bli mer kvantitet än kvalitét vissa dagar.

2017-06-07
Pallimac
Pallimac
Barn på 3 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...