App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Amning efter bröstböld

Hej! Jag har haft en bröstböld på höger bröst som åtgärdades med antibiotika och pigtailkateter. Pigtailkatetern togs bort för 6 dagar sedan och i dag har jag gått min sista dag på antibiotikan. Jag har inte ont längre och det hela ser ut att ha läkt fint. Mitt problem är att min dotter (nr 2) inte vill amma på det "dåliga" bröstet. Mjölken har börjat rinna till igen och jag håller i gång det hela med pumpning och handmjölkning. Hon klarar sig dock på endast vänster bröst. Problemet är att bölden satt så till att den har påverkat halva vårtgården, som nu är mycket hård och dottern kan således inte få något tag om bröstvårtan, som ligger nedsänkt i vårtgården för tillfället. Har försökt att få upp bröstvårtan med hjälp av pump, men hon får ändå inget tag, alternativt vill inte. Hon gråter förtvivlat bara man lägger henne vid höger bröst. Har provat med amningsnapp, men hon tar inte den heller längre (tar inte vänster bröst om jag flyttar den dit för att lura henne). Är det någon därute som har erfarenhet av detta? Smärtan är således inte något problem utan att hon p.g.a. böldens placering inte längre får tag om bröstvårtan som fortfarande är påverkad. Tacksam för alla svar jag kan få. Undanbeder mig alla kommentarer vars syfte inte är att stötta, peppa och komma med råd/erfarenheter. / Beatrice

2017-05-31
Bobban
Bobban
Barn på 2 år och 10 månader

Såg ju att det var länge sen tråden startades men jag kan ju lägga in min erfarenhet. Det var ingen bröstböld jag hade men fick använda nån sorts kräm att smörja på bröstet och då gick ju inte det bröstet att amma. Så jag ammade bara ett bröst och eftersom jag har väldigt mycket mjölk så har det fungerat fint med bara ett bröst.

Fick ju mjölka ut lite för att få det mindre spänt de första dagarna men sen har det fungerat väldigt bra. Hon är 17 månader nu och ammar fortfarande morgon/kväll + kanske nån gång som tröst. Infektionen fick jag när hon var yngre än en månad.

2019-04-29
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Hej! Jag hade nyligen bröstböld som fick tömmas och jag fick gå med drän i några dagar. Jag ammar enbart på det friska bröstet och det går fint. Det går bra att amma på ett bröst, det säger amningsmottagningen också. Lycka till!

2019-04-29
Sandrakej
Sandrakej

Hej! Jag ser att mitt inlägg kommer ganska sent men jag undrar om det gick bättre för dig med höger bröst efter omständigheterna? Jag har också haft en bröstböld på höger bröst, precis som för dig så var den placerad under vårtgården. Jag fick dels pigtail men också en mindre operation så min bröstvårta är lite nedsänkt/skev än idag. Dock inte lika hårt vid vårtgården idag, but still :) Nyfiken på om det gick bra eftersom jag hade en liknande historia. Jag blev tvungen att sluta amma pga operationen men det hade varit kul att höra att amning går bra trots bröstböld vid bröstvårtan!

All lycka till dig och hoppas att det gick bra :)

/B

2019-04-28
velickovice
velickovice
Barn på 2 år och 10 månader

Tack Sanlar88! Vad skönt att höra att det går att "monoamma" i fall det skulle bli en permanent lösning. Hoppas dock att höger bröst skall bli normalt igen. Känns dock upplyftande att veta att det går att amma bara på ena sidan så länge.

2017-05-31
Bobban
Bobban

oj så jobbigt för dig/er! Jag har inte samma erfarenhet med bölder, men har ammat på enbart ett bröst i 15 månader och ammar än idag. så om ni vill så går det bra att bara amma det bröst som funkar! heja heja, bra kämpat!

2017-05-31
Sanlar88
Sanlar88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...