App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tidigare ofivilligt barnlös. Nu preventivmedel?

Som rubriken lyder. Vi försökte få barn väldigt länge.. gjorde 4 inseminationer som misslyckades. Genomförde en utredning och ställde oss i kö till IVF.. helt plötsligt blev vi gravida. Bara sådär!? Utan hjälp. Nu har vi en underbar liten dotter. Vi vill gärna ha ge henne ett syskon i framtiden.. men inte just precis nu. Hur gör man med preventivmedel då? Är rädd för att ta det pga den ofrivilliga barnlösheten tidigare.. Ingen som suttit i samma sits?

2017-05-30
Okonkret
Okonkret
Bebis på 17 månader

Att en metod funkar för en person betyder inte att den funkar för alla. För mig funkar minipiller men jag tänker inte försöka övertala någon som inte vill ta hormoner

2017-05-31
JennyLowerot
JennyLowerot

Nej det står oplanerade graviditeter;) Ja jag har hört mycket gott om natural cycles och det är ju toppen att det fungerar bra för de som tycker om att använda sig av det! Jag säger bara att det inte är lika säkert som P-piller om man går efter pearl-index. Natural cycles är säkert ett fantastiskt instrument för att lära känna sin egen menscykel och på så sätt kunna planera både för att bli gravid och inte bli det! :)

2017-05-30
HannaThereseM
HannaThereseM
Barn på 3 år och 3 månader

Jag har använt NC i snart två år och inte blivit gravid :) många använder den ju faktiskt för att bli det också, kan det ingå i de 24%? :)

2017-05-30
SannyLala91
SannyLala91
Barn på 2 år

Tack HannaThereseM för bra förklaring

2017-05-30
JennyLowerot
JennyLowerot

Kopparspiral! Den rubbar inte din egna naturliga cykel och är väldigt säker.

2017-05-30
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 3 år och 4 månader

Enligt pearl-index är det inte lika säkert med natural cycles som med p-piller. Trots användning av P-piller är det 9% av alla kvinnor som blir gravida under första året av användning. Med natural cycles är det hela 24% av alla kvinnor som blir gravida av användning av denna metod det första året! Jag jag full förståelse för att folk inte mår bra av P-piller. För mig fungerar det otroligt bra. Att säga att man inte tål hormoner är dock fel för vi alla har hormoner i omlopp hela tiden i vår kropp och under en graviditet har du mer hormoner är vad ett preventivmedel någonsin kan ge dig! Prata med en utbildad barnmorska om olika alternativ och gör sedan det som känns bäst för dig och som du mår bäst av. Alla är vi som sagt olika och mår olika bra av olika slags preventivmedel. Lycka til! :)

2017-05-30
HannaThereseM
HannaThereseM
Barn på 3 år och 3 månader

Natural Cycles är lika säkert som p-piller så länge man följer den :) men chansar man och har sex på en röd dag får man också räkna med att det finns risk att bli gravid :) om det är något TS är intresserad av att prova har jag en länk som ger 10% på ett årsabonnemang :) jag älskar den och kommer aldrig välja något annat. Tål inte hormoner så har inte så mycket all välja mellan :) under röda perioder använder vi kondom :)

2017-05-30
SannyLala91
SannyLala91
Barn på 2 år

Det var en artikel för några veckor sedan om att aborterna ökat för att fler börjat använda appar/säkra perioder som preventivmetod. Gamla metoder blir inte säkrare för att man använder ny teknik

2017-05-30
JennyLowerot
JennyLowerot

Jag har en son på snart 4 månader som kommit till genom IVF. Jag och min sambo har valt att inte börja med nått preventivmedel utan sagt att vi isf använder kondom.
Och skulle de råka bli ett på naturlig väg ser vi de bara som en stor lycka

2017-05-30
Jojjo_G
Jojjo_G
Bebis på 15 månader

Fast det gör det väl nu för tiden? Natural Cycles är bevisat lika säkert som p-piller om man använder det på rätt sätt.

2017-05-30
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 3 månader

Kondom är väl säkrast då. Jag hade inte tagit massa hormoner... Neutral Cycles räknas ju egentligen inte som ett preventivmedel om jag förstått det hela rätt.

2017-05-30
Josefine S
Josefine S
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...