App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Orolig nybliven pappa

Vi fick vårat första barn för ca 1 1/2 vecka sedan. Jag har sedan dess haft känslor som jag inte trodde att jag hade. Jag är rädd, orolig och konstant nervös för det mesta. Våran lilla skriker en hel del, tror väl inte det är kolik. Han fick dock en Frejka byxa, vet inte om den kan påverka kanske? Saken är ju den att jag gråter minst en gång om dagen nu, anledningen vet jag väl inte, men det är inga glädje tårar. Det känns som jag är rädd, finns det ngn som har tips eller idéer på hur jag ska tänka och agera! Tacksam för återkoppling!

2017-05-23
CarlJohanMalm
CarlJohanMalm
Barn på 3 år och 6 månader

Tack hörni för era kommentarer! Vi ska träffa BVC nu i dagarna så då passar jag på att ta upp detta! Ta hand om er och era små!

2017-05-25
CarlJohanMalm
CarlJohanMalm

Som de andra skriver så är det väldigt vanligt att man har alla känslor utanpå som nybliven förälder. Dock kan det röra sig om en depression och jag håller med om att du ska prata med bvc och få tid hos kurator. Ju tidigare du söker hjälp desto snabbare kan du få må bra igen! Ta hand om dig 💕

2017-05-24
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Jag tror det är jättevanligt att man är rädd i början med första barnet. Vet att vi också var det i början. Det pratas mycket om baby blues, att kvinnan kan få det pga hormoner, jag tror nämligen att pappor kan få det också. Mitt tips är att prata med BVC så kanske de kan ge dig en tid hos kurator? Det kan ju vara skönt att få prata av sig med någon annan än familjen. Hoppas det går bra för er :-)

2017-05-23
Dina0123
Dina0123

Hej!
Det är så i början. Du är inte ensam, jag var också så där i början. Det blir bättre och bättre. Ta en liten stud för dig själv, du kanske kan lämna bebisen för 15 min med någon så du kan ta hand om dig själv. 15 minuter gör stor skillnad. När bebisen blir 3/ 4 månader så blir det jätte roligt och mycket skratt. Ta hand om dig och den lilla 😊

2017-05-23
Adwaa
Adwaa
Bebis på 1 månader

Tycker du ska prata med BVC... Pappor kan också få förlossningsdepression!:(

2017-05-23
Louisetangman
Louisetangman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...