App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp!! Håravfall

Hej har läst runt lite om håravfall i samband med amning, vet att det är normalt men, några skriver om att man ska äta B vitaminer,, har någon erfarenhet av att ta extra tillskott under amning??

2017-05-16
Tack för tipsen
Tack för tipsen
Bebis på 3 månader

Hejhej, undrar vad du tar för vitaminer. Tappar jättemycket hår att jag snart går in i en depression. Jag ammar två små 😍

2018-02-08
Mahmoud19990114
Mahmoud19990114
Barn på 2 år

Oj! Så pass mycket hår som försvinner?! Då skulle jag gått till hälsocentralen för att kolla upp det. Det behöver ju inte vara bara graviditet som bakomliggande orsak!

2017-05-18
Plumpan
Plumpan

Det finns tillskott för ammande kvinnor som jag tar. Man kan också ta gravid vitaminer. Mitt barn är sex månader och har inte blivit påverkad negativt av att jag tar tillskott. Ta i samband med maten! Snällare mot din mage.

2017-05-18
jadelund
jadelund
Barn på 3 år och 4 månader

Även ett tillskott kan vara farligt. De varnar ju bland annat för överskott för A-vitamin för ammande. Och det är ju bara en vitamin...

2017-05-17
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 2 år och 9 månader

Tror ni missuppfattar mej lite några av er. Nej givetvis är inte alla tillskott ofarliga men kosttillskott som tex b-vitamin c-vitamin o järn o annat dyl är ju något som man faktsikt kan ha underskott av o då är det ingen fara att ta det under amningen. Står oftast på förpackningarna om det inte är bra vid amning.
http://www.bristguiden.se/b-vitaminbrist/riskgrupper/b-vitaminbrist-hos-gravida/ här står om b-vitamin brist hos gravida o ammande.

Dessutom så ja du har rätt i att vissa saker ska man inte äta. vissa tillskott innehåller saker som inte är bra oavsett om du är gravid eller inte! Som tex det här med vissa produkter som innehåller jättemycket bly. Men ts frågade om b-vitamin. B-vitamin och andra vitaminer är inte farligt då man faktsikt behöver det i vissa lägen. Det gäller dock att inte överdosera!

Alexzandra jag skrev inte att det va ofarligt jag skrev att kosttillskott är inte läkemedel det är tillskott. Är en skillnad där.

Till ts: ush va tråkigt för dej att du tappat så mycket hår:( tyvärr hör det ju till när man ammar.. jag åt b-vitamin o så gick jag faktsikt till frisören för att klippa till det lite o det kan kännas bättre om man gör det:)

2017-05-17
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Instämmer med Alexzandra630, uttalandet från MrsRoos var mycket konstigt. Vad man än stoppar i sig och som tas upp av kroppen kan påverka. Finns dessutom massa fuffens kring kosttillskott så man ska köpa av betrodd leverantör även när man inte är gravid eller ammar

2017-05-17
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Kosttillskott är inte ofarliga bara för att det inte är läkemedel!

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/kosttillskott/kosttillskott---rad-till-gravida-och-ammande

http://www.babyvarlden.se/Bebis/Amning-och-mat/Se-upp-for-kosttillskott-nar-du-ammar/


TS. Prata med din BM/läkare. Tappar du så mycket hår att du får kala fläckar så tror jag att du behöver mer än en B12-tablett.

2017-05-17
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 2 år och 9 månader

Plumpan: du kanske har haft den turen, har alltid haft ganska tunt hår och nu har jag flint fläckar,, så tro vad du vill,, men det är super jobbigt och deppigt, Mrs Ross tack för tipsen..mår skit dåligt av att se mig själv i spegel men fläckiga flint 😢😢😞😞

2017-05-17
Tack för tipsen
Tack för tipsen

Jag tror inte alls op det där. Det är hår som ska tappas. Det är ju hår som skulle ha tappats ändå, det blir bara mycket på en gång. Ju mer hår man har ju mer tappat man.

2017-05-17
Plumpan
Plumpan

Hej! Jag åt både folsyra och rosenrot under amningen och även b-vitamin så det är absolut ingen fara om du tar det!:) det är bara kosttillskott inte läkemedel:)

2017-05-17
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...