App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jag känner mig så jävla ensam..


Jag känner mig så jävla ensam. Allt har blivit precis så som jag inte ville det skulle bli. Jag har i princip inga vänner, ingen som hör av sig någon gång, ingen som man kan ta en fika med o prata med när man behöver. Det enda jag hade velat är att ha en vän som faktiskt kändes som den ville umgås med en och inte bara som man tvingade till att ses en gång i halvåret. Jag har en sambo och en liten son, han är mitt allt. Hos oss är det jag som har föräldraledigt och är hemma, detta får mig att känna mig instängd, och som i ett fängelse. Jag är nästan avundsjuk på min man som får gå till jobbet. Min sambo har en heltidstjänst(dagtid) och jobbar extra(nätter) på helgerna vilket gör att jag får ta alla nattningar, alla nätter, alla mornar och alla dagar. Han har sin fritid och hobby och det vill jag att han ska ha. Men.. det är ju då jag känner mig så otroligt glömd, som att jag får ta allting med hem och barn. Jag har försökt berätta för honom hur jag känner mig, men ändå blir det ingen skillnad, det känns i perioder som jag endast lever för att passa upp på honom. Det känns verkligen som det är fel på mig... Jag har knappt några vänner och mina gamla vänner kan inte ens klämma fram ett hej när man möter de på stan, ännu mindre gratta till tillskottet. Det hade väl inte varit något större problem om det inte vore för att dom glatt går fram till min sambo som de aldrig träffat tidigare och grattar honom när han jobbar. Det gör att den känslan växer sig ännu starkare och att jag känner mig så fruktansvärt värdelös. Ber om ursäkt för det otroligt långa och röriga inlägget, men behövde skriva av mig. Orkar inte gråta i hemlighet längre. 


2017-05-08
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Hej blöjklubben japp söker fortfarande vänner lägg gärna till mig på fb Ange Palm.Ni som bir när Varberg eller kungsäter eller ni som med söker vänner får gärna Adda mig😀

2018-03-13
Ange_90
Ange_90

Jag tar allt med vår tös och fixar även hemma. Sambo hjälper lite :) men jag gick med i föräldrar gruppen från bvc. Nu har jag några helt underbara mammor som jag träffar och som stöttar. Gå med du också och skapa nya vänner. Gå på öppen förskola, där träffade jag också mammor. Jag hade har heller inte många vänner, svårt i vuxen ålder att skapa kontakter. Men med tösen fick jag faktiskt nya och det är jätte kul. Gå även på promenader nu när våren kommer komma, ta med tjejerna från din mamma grupp. Vi gör även så att vi träffas hos varandra minst en gång eller två i månaden. Men ja du borde givetvis prata med någon och främst med din man.

2018-03-10
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 34

Jag känner precis samma sak, jag har inte heller några vänner kvar. Jag har min son på 3,5mån, min sambo och min mamma.. jag saknar tiden som var förut, då jag inte var själv.. min sambo har åkt iväg ett tag på behandling och jag är seriöst avundsjuk på att han får vara bland folk och socialisera sig. Jag saknar andra människor! J

2018-03-09
Youvme
Youvme

Ser att inlägget är gammalt, men söker du fortfarande vänner i Varberg? Jag är nybliven mamma o har bara vänner från jobbet, ingen som har små barn. Är inflyttad för ca 1,5 år sen.
Vänligen
Anna

2018-01-25
Blöjklubben
Blöjklubben

Hej. Jag blir så ledsen för din och alla andra som är i samma situation. Finns det ingen "Öppna förskolan" där ni bor? Här där jag bor så hade kyrkan babycafe med lite sång och mys en gång/vecka. Jag gick dit med min son när han var några månader. Där träffade jag två mammor som jag nu är nära vän med. Våra pojkar är nu 4 år och leker ofta tillsammans.
Jag hade ju inte träffat dessa mammor om jag inte hade gått till kyrkans aktivitet.
Kolla upp vad som finns för bebisar där ni bor.
Jag hoppas verkligen att det löser sig för er allihop.
Vickan93; om din man är borta så mycket, allt hans jobb och du nämner också fritid och hobby, så får du ta ett snack med honom. Du kanske kan ta en "ledig" kväll i veckan, gå en kurs eller något liknande. Det är liksom din kväll. Det blir ju också pappans kväll tillsammans med barnet så jag tror det är bra för hela familjen.

2017-07-16
malin1971
malin1971

Dahliaaubrey, i also live in Helsingborg, My son is 6 months:)

2017-07-15
Hannab89
Hannab89
Barn på 3 år och 2 månader

Känner igen mej så mycket i det du skriver.
Just idag känns ensamheten extra mycket.. känner mej så himla depp... såklart spelar det in att man är nybliven mamma (igen) har en son innan. Känner mej dock väldigt tom och ensam även om sambon är hemma, :(

2017-06-29
xsix
xsix
Barn på 2 år och 9 månader

I just read this! I'm very lonely too, living in Helsingborg with my swedish boyfriend and our 5months baby. No friends, and my family is very far (Spain)
Sorry for answering in English, i don't speak swedish yet.

2017-06-29
Dahliaaubrey
Dahliaaubrey
Barn på 3 år och 2 månader

Är 22 år. Är lite i samma situation. Inga kompisar att umgås med den enda jag har är min man och vår son på snart 17 månader. Är gravid igen bf december. Det enda min man varit ledig är de 10 första dagarna efter förlossning han har jobbat heltid hela tiden. Men dagarna är så sega visst alltså sonen håller igång men det är inte samma sak liksom. Känner mig också precis som du säger "så jävla ensam" :(

2017-06-29
Ungamamman94
Ungamamman94
Barn på 2 år och 3 månader

jag är också 34 (82a) bor utanför Falköping

2017-06-28
lillasolensmor
lillasolensmor

Hej! Hur gammal är du? Jag är 34 och väntar mitt andra barn. Bor i Kungsbacka.

2017-06-28
Tania59
Tania59

känner igen mig i det du skriver! är föräldraledig med barn nr 3 och känner mig så jävla ensam. Alla andra är så upptagna med sitt och har aldrig tid att ses längre. en del kan inte ens säga hej nät man möts på stan. gamla vänner har försvunnit. mina systrar bor långt bort. när våran tredje flicka föddes var det knappt någon här och hälsade på. när jag tar upp detta med min sambo så säger han att han känner igen det till viss del men sen känns det inte som om han förstår vad jag menar ändå. Ska vara hemma till januari, men längtar nästan till jobbet redan och få lite mer social kontakt. bli knäpp snart och känner mig bara ledsen. Har provat att gå till öppna förskolan och så men det är svårt där tycker jag. alla verkar redan känna alla och det är svårt att komma in i något samtal utan att känna sig påträngande.

2017-06-28
lillasolensmor
lillasolensmor

Åh fina du! Kan bara börja med att säga att jag förstår precis hur du känner dig. Jag har en son på 6 månader och vi har precis flyttat till ett helt nytt område där jag inte känner en kotte samt att det blivit längre restid till vänner och familj vilket mina vänner tycker är "så himla jobbigt" och vi ses mer sällan, i princip aldrig längre. Tycker det är trist och endast TVÅ av mina tjejkompisar har träffat min son sen jan föddes. Och då är inte den ena en av mina närmsta vänner. Ska inte skriva en hel bok här haha men som sagt, jag förstår PRECIS och sitter i princip exakt samma sits som du. Det är tur att jag har en otroligt snäll och fin bebis som aldrig är sur och en sambo som hjälper mig otroligt mycket på helgerna. Skickar en stor kram till dig och hoppas det blir bättre snart ❤

2017-05-21
aandrealarsen
aandrealarsen
Bebis på 10 månader

Hej en mamma söker mer vänner nära Varberg :)gillar att ut och gå och kolla i affärer eller varför inte ta en fika

2017-05-21
Ange_90
Ange_90

Okej. Jag har skrivit till dig via mail.

2017-05-18
MichelleKB
MichelleKB
Bebis på 7 månader

Jo du kan mejla mig :) madde-k@hotmail.com

2017-05-18
maddek92
maddek92

Hej! Tyvärr har jag inget av dem. Funkar mail eller sms? :-)

2017-05-18
MichelleKB
MichelleKB
Bebis på 7 månader

Hej Michelle! Har du instagram eller facebook? :)

2017-05-18
maddek92
maddek92

Hej Made! Du kanske vill ses? Om du orkar någon gång! Jag kan vara lite blyg jag med, men vi så kärna träffa andra unga mammor! Hoppas vi ses?! :-)

2017-05-18
MichelleKB
MichelleKB
Bebis på 7 månader

Hej, nu är ju första inlägget borta men känner mig också ensam. Är 24 år och har fått mitt första barn, han är snart 4månader :) Jag känner inga med barn förutom en och vi umgås knappt så det är rätt tråkigt faktiskt.. Vore roligt att ha någon att umgås med som också har barn! Sen är jag rätt blyg(alltid varit) så det gör det inte lättare att lära känna nya människor, vågade tex inte gå på mammagruppen som var hær.. Bor oxå i Stockholm :)

2017-05-18
maddek92
maddek92

Hej Snuttiz! Känner igen mig i det du skriver då samma sak hände mig med första barnet som snart fyller 2. Jag bor på ön Möja i värmdös kommun. Är nu i v 36 men såfort han är ute så ses jag gärna för fika, promenader och andra äventyr :)

Jeanette

2017-05-16
Nettanosebbe
Nettanosebbe
Barn på 2 år och 9 månader

Hej Gizmo 86! Jag har samma situation. Min dotters pappa jobbar mycket och ibland känns det som att dagarna går långsamt. Jag är 23år och bor just nu i Mariatorget. Om någon vill träffas så kan den skriva till mig. miss_blomma@hotmail.com. Jag har inga vänner i min ålders som har barn. Så det vore kul att träffa en annan ung mamma. Hälsningar Michelle

2017-05-16
MichelleKB
MichelleKB
Bebis på 7 månader

Hej hej första gången jag skriver här känner igen mig jätte mycket i det ni skriver. Blir lite ensamt de flesta jag känner har inga barn och min son är 5 månader nu och har bara träffat en utav den en gång. Min man jobbar och går vid 7 på morgonen och hemma 6 på kvällen.
Är väldigt ensamt här hemma även om man har fyllt upp hela tiden men speciellt när jag är ute med lillen

2017-05-15
Gizmoo86
Gizmoo86

Jag känner igen mig såååå väl fast för mig har det gått i perioder! Vi bråkade jämt om skitsaker och hade nog inte riktigt någon som helst inblick eller förståelse för varandras situation. Sambon trodde nog jag satt på röv** varje dag och glodde på tv. Tillslut sa jag bara rent ut att nu tänker jag börja jobba och nu får du vara hemma ett tag!
Var inte förrän min sambo tog 3 mån föräldrarledigt med vårt andra barn innan inskolning på förskola som han faktiskt förstod! Nu bråkar vi sällan och jag får så mycket mer hjälp i hemmet. Vi väntar dessutom vårt tredje barn nu i juni😍
Mitt råd är att börja jobba om du vill! Om du känner att du behöver en "paus" ska du ta det! Eller börja jobba någon dag i veckan bara kanske?? Styrka till dig🤗 Det blir bättre och det är nog så att det är svårt att sätta sig in i vår situation!

2017-05-15
EJ88
EJ88
Barn på 2 år och 9 månader

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Och det gör mig direkt ledsen att många mammor, inklusive jag själv, känner så. Jag började skaffa nya vänner. Mammor i mitt område. Dels från föräldragruppen på BVC men även genom rulla vagn och Facebook där jag startade grupper för barnvagnspromenader, fika och bebisträffar. Även uppskattat av dem andra mammorna. Hittills har det lett till 1-2 träffar i veckan. Kom ihåg! Du är inte ensam att känna så! Det finns väl en anledning till att folk säger att den första tiden som småbarnsförälder är tuff!!
Det är ett himla viktigt ämne du tar upp. Ett annat tips är att lyssna på gravid och mamma podar. Min son är 4 månader och jag älskar att vara hemma med honom, men vissa dagar är bättre än andra. Viktigast är väl att dem böttre dagarna är fler än dem sämre. Annars kan man alltid ta upp det med BVC sköterskan. Det finns hjälp att få! Du får gärna höra av dig och skriva till mig. Stor varm mamma kram!
Kom ihåg att du är fantastisk och värdefull!!

2017-05-15
Milyon
Milyon

Jag har instagram; AmandaVSellman och för de som har FB så heter jag Amanda Viktoria Sellman :)

2017-05-15
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Jag känner igen mig så I det du skriver...
Det verkar som du bor I Sthlm? Det gör dock inte jag, men om du vill ha chattkonversationer så får du mer än gärna skicka ett mejl till mig till en början; sara.christina.eriksson@gmail.com

Hoppas du hör av dig!
Allt gott :)

2017-05-15
Blisswinker
Blisswinker
Barn på 2 år och 9 månader

Hej! Var bor du? Jag bor i Mariatorget. Är 23år. Har en dotter som är ett och ett halvt år.

2017-05-13
MichelleKB
MichelleKB
Bebis på 7 månader

Bor på Värmdö

2017-05-13
snuttiz
snuttiz

vickan93 har du instagram eller nåt? Eller kanske mail eller om man kan smsa? :) Har inte Facebook. känner igen mig så väl o bor nog i närheten av dig. hade vart sköj o höras :)

2017-05-11
Gandalf666
Gandalf666

@Snuttiz - vart i Sthlm finns du?

2017-05-11
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Känner igen mig med. Har inga vänner och den bästa barndomsvän jag hade stack när jag fick barn, hon blev så avundsjuk på mitt liv så hon klarade inte av att umgås med och hemligt kär i mannen min detta knäckte mig lite för trodde inte det om henne. Så ja jag är ensam min man jobbar 11 timmars pass så jag är bara med2 stycken väldigt krävande barn men samtidigt världens underbaraste. Så jobbigt att inte ha några vänner. Bor i Sthlm.

2017-05-11
snuttiz
snuttiz

Jag bor också strax utanför Göteborg (Billdal). Har inte heller så många att bolla med då flera av mina vänner inte har barn. Om du vill ses och vi bor hyfsat nära så hojta :)

2017-05-09
Sanlar88
Sanlar88

Jag bor i Malmö men pratar gärna på Facebook. 🙂

2017-05-09
Maalinfrisk
Maalinfrisk
Barn på 3 år och 1 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-05-09
Maalinfrisk
Maalinfrisk
Barn på 3 år och 1 månader

Jag bor en liten bit nedanför Göteborg. Var bor ni andra?

Finns en grupp för mammalediga här som jag försöker lägga upp evenemang i och jag hänger även ofta på om det är någon annan som skapar något, vi går dessutom på babysim och gymmar för att få chansen at träffa andra människor/mammor. Så jag sitter inte hemma och väntar på att någon skall knacka på. ;) Och jag mår lite bättre idag, i alla fall för tillfället. Försöker aktivera mig så att jag inte hinner tänka på det så mycket :)

2017-05-09
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Känner igen det du skriver. Min sambo hade det likadant. Du får slå näven i bordet. Ja byta jobb o nu är de ha som sköter morgnarna o de är underbart.

2017-05-09
vchaffis
vchaffis

Jag känner igen mig i din situation. Jag har haft några få nära vänner som har flyttat och vänskapen har inte överlevt distansen.
Sen bor jag kvar i samma stad som jag föddes i och också blev mobbad i skolan i 12 av 12 skolår. Inte lätt att få vänner här. Ser mobbarna på stan ibland och även de som inte sa nåt men heller inte stod upp för mig. De har tittat ner i barnvagnen och grattat men sen sprungit vidare. Dem vill jag inte ha nån vänskap med. Falska as..
Jag har många gånger försökt på olika sätt att få kontakt med nya människor men när jag har bjudit in till fika x antal gånger och bara får nej? Antar att hela länet avskyr mig och jag får leva med det och hoppas att mina barn får det bättre.. Så känns det i alla fall..

2017-05-09
JennySung
JennySung

Vart bór du?

2017-05-08
jeanpett
jeanpett
Barn på 3 år och 9 månader

Hejsan vart bor du☺

2017-05-08
Malinester
Malinester
Barn på 1 år och 9 månader

hej! var bor du? :)

2017-05-08
Hannab89
Hannab89
Barn på 3 år och 2 månader

Jag är fasen OLYCKLIG punkt slut. Jag hatar vart vi bor, att jag sitter fast här, då min sambo vägrar flytta, ensamt här, hade hoppats på en tös. Jag har så mkt i tankarna. Jag orkar med så mkt. Som sagt så fungerar jag som en robot hemma. Att prata med någon expert, vad skulle de hjälpa plz?! Även om man skulle prata ut, vad D hjälpa mig?! Man kommer tbax till samma ruta och från början så snälla det hjälper inte att prata med en kurator. Det lättar kanske men sen då. Allt hänger på från sin sida, vad man kan bättra och visa fram. Så jag förstår dig Vickan. Du är inte ensam. Sorry, men kände att jag ville berätta min sida oxå även om det låter rörigt och tokigt ur alla era läsares synvinkel.

2017-05-08
ligist81
ligist81
Barn på 3 år och 5 månader

Jag hinner inte tänka på mig och jag är medveten att detta kommer eller mer sagt har redan börjat att påverka mig negativt. Df jag döljer ngt som känns fel att säga som skulle såra mina barn. Jag ställer mig frågan vad som skulle få mig att känna bättre, oavsett ett många tips, inget funkar! Ta en promenad det hjälper, vad för stunden?! Sedan är man tbax i ruta 1. Min sambo skulle förstå för stunden sedan skulle det bli glömt. Som det kommer in i ena örat och sedan ut från D andra. Jag förlorade min mor då jag va 5år, minns inte och har svårt att prata om henne. Min bästa vän dog när hon blev 29år gammal asså så ung. Det är vara en massa skrik hemma frön barnen, min sambo och det har börjat från min sida också! I hate it! Ja vad tror ni jag döljer?!

2017-05-08
ligist81
ligist81
Barn på 3 år och 5 månader

Jag vet och jag vill inte ha något råd i den fronten tack! Jag har det svårt här ensam mor mån till tors och ensam utan någon utom mina barn måntillsön i alla dessa år. Öppna förskolan eller någon annanstans hjälper inte mig. Inget hjälper mer sagt. Jag är som en robot hemma! Stiger upp, klär på barnen, ger frukost, borstar de, byter blöja, klär på och av de ytterkläderna mm ja listan kan bli lång. Inte minst alla trappor jag måste gå upp och ner med de minsta, bara för att de ska iväg till skolan och dagis. Jag gör det för mina barn skull.

2017-05-08
ligist81
ligist81
Barn på 3 år och 5 månader

Hela hans tjocka släkt bor här men jag har ingen så god närhet till de oavsett att de är typ familj. Jag saknar min familj varje vi träffas med sambos släkt. Jag vet att jag kan åka till min far och hälsa på men det är ngt komplicerat. Jag trodde inte att det skulle bli såhär efter vårt tredje barn. Jag tjatade mig till en tredje och trodde att vi skulle få en flicka. Jag vart förstörd med tanken under min graviditet.

2017-05-08
ligist81
ligist81
Barn på 3 år och 5 månader

Hej Vickan! Jag vill börja med att säga dig att du är icke ensam om detta! I feel you! Jag har en sambo som jobbar i Norge mån-tors och vi har tre pojkar ihop, 6år,2år och en på 7mån. Vi bor i vart min sambo är uppvuxen. Jag borde någon annanstans där min familj från pappas sida bor innan jag flyttade med min sambo till vårt nuvarande ort som vi bor i idag.

2017-05-08
ligist81
ligist81
Barn på 3 år och 5 månader

Hej

2017-05-08
ligist81
ligist81
Barn på 3 år och 5 månader

Vickan hur mår du idag? Hoppas att du känner dig lite starkare och lyckligare ! Glädje kramar till dig och till alla som behöver en❤

2017-05-08
Fundacigel
Fundacigel
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...