App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Pysventil

Hej på er! Min dotter har precis fyllt 4 månader denna vecka och har från början haft problem med magen. Inte kolik men väldigt gasig och hon får väldigt ont av detta. Vår räddare i nöden har varit pysventil från windy som vi har använt från första veckan, den har fått ut gaserna. Problemet är att det även kommer bajs när jag använder den och det har aldrig gått längre tid emellan användningen så att hon bajsar själv. Det är nu lättare för henne att få ut gaserna själv men det verkar som att hon har svårt att bajsa. De senaste dagarna har jag inte använt windy men idag var jag tvungen för hon bara grät och grät av magont. Hon hade inte bajsat på 1,5 dag och efter användning kom det väldigt segt bajs och tjockt bajs. Jag helammar och vi ger ingen mat ännu och då ska ju barnen inte bli förstoppade. Är det någon som har varit med om samma sak? Jag är lite orolig att jag har förstört hennes bajsreflex så att hon inte kan bajsa själv men sen samtidigt så får hon så ont i magen om jag inte använder den. Jag har alltid använt den endast 3 ggr per dag och har dragit ner på det nu när hon fixar att fisa själv men bajsandet fungerar fortfarande inte. Någon som har varit med om något liknande? Med vänlig hälsning, Orolig mamma

2017-04-13
Emmaelwin
Emmaelwin
Bebis på 8 månader

Hur yttrade sig det för din son? Min dotter får inte alltid ut något men är riktigt besvärad och får riktigt ont. Får använda pysventil och när det är som värst ge Alvedon. Gör alla möjliga saker för att det ska funka.
Mag-massage, magträning, cykla, magdroppar, miniform och laktulos. Blev än värre efter rota-vaccinet.

2019-09-13
Lilys_mamma
Lilys_mamma
Bebis på 9 månader

Vi har tre barn och helammat fram till minst 7 månader och det där med att i princip alla bebisar skulle ha ont i magen stämmer inte in på mina tre barn. Det kan ju bero på vad man själv äter och då kan det påverka hur bebisen bajsar. Har sett en lista över det som man ska helst undvika för att undvika göra bebisen gasig. Kanske Bvc kan svara på det? Pysventil vet jag inte ens vad det är, kan föreställa mig vad det är..

2017-04-20
flingan32
flingan32

Det kan ta upp till flera dagar innan en bebis bajsar. Min dotter på sex månader bajsar mellan dig sex och åtta. Medan min son bajsade minst en gång per dag. Så det kan vara olika. Gå på din magkänsla. Sedan kan faktiskt barn bli förstoppade när de helammas. Min son när han var liten fick problem med magen vid 5 månaders ålder. Vi åkte in och ut på sjukhus blev hemskickade med förklaringen, barn som ammas blir inte förstoppade. Var först när han börja spy bajs de trodde på oss. Specialisterna såg att han hade en liten tarmrörelserna fick movicol sen blev allt bra. Så barn kan visst bli förstoppade trots helammning.

2017-04-19
Therese85t
Therese85t
Barn på 3 år och 5 månader

vi körde med pysventilen ofta förut, efter råd med bvc så använde vi den vid behov ( fler än 3ggr/dag). En dag tyckte sambon att vi skulle sluta använda den, bebis hade ont i magen 2-3dagar sedan gick de om sig och hen klarar bajsa och pruppa själv. Så karln o hushållet hade rätt, vi gjorde så att han inte klarade det själv

2017-04-14

Barn som helammas kan gå flera flera dagar utan att bajsa. Utan att det ska vara någon fara. Prova magmassage och att grodhålla :)

2017-04-14
Elliellifant
Elliellifant
Bebis på 7 månader

Nu känner ju inte jag din dotter, men i princip alla bebisar har ont i magen och skriker. Har du testat de klassiska tipsen om magmassage etc? Hoppas det ordnar sig med den lilla magen.

2017-04-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...