App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

magproblem. microlax

Dottern va hård i magen i ca 3 veckor. testade med allt möjligt. olja i maten. smör i maten. Katrinplommon purre både i burk å gjorde egen. Bajsklumparna va jätte hårda. slutade med att hon inte bajsade på 4 dagar. inte normalt för hennes mage. Fick Råd att använda microlax. efter mycket kämpande och gråt fick hon ut en liten hård klump. dagen efter kom mer å mer bajs ut. lösare å lösare mer å mer. i 2 dagar har hon fått ut allt hon äter efter 2 timmar rinner det ut. Har gett banan å massa vatten. Kan maten verkligen gå igenom kroppen på 2 timmar? Är det något fel? Får inte tag i bvc sköterskan

2017-03-24
vlos
vlos
Bebis på 11 månader

Jag körde med en klick messmör i vällingen morgon o kväll ett tag, hade god effekt oftast inom ett par timmar. Och känns skönt att slippa använda kemiska preparat, så som microlax, lactulos osv.

2017-06-16
Heikurat
Heikurat
Barn på 3 år

Prova att prata med läkare via kry appen eller min doktor appen. Gratis för barn under 20 år. Bättre än 1177...

2017-04-09
flingan32
flingan32

Just i ändtarmen. Fattar inte att ni inte fick nått att mjuka upp proppen med uppifrån också?!

2017-04-08
Plumpan
Plumpan

Dottern har varit hår i magen i 7 dagar, fick ut lite slem dag 4 av förstoppningen och en liten hård klump dag 7 under högt gråt. Vi fick laxido junior och mikrolax. Mikrolax är effektivt men mjukar ju inte upp så mycket utan tvingar tarmen att kläms ut det som finns.

2017-04-08
Plumpan
Plumpan

Min dotter på 21 månader har haft förstoppning 3-4 ggr och första gången var vi inne på akuten med henne för det var mitt i natten.

Hon fick då något som heter Resolax och sen lossnade det och vi kunde åka hem efter några timmar.

Sen har vi haft det hemma, och gett de ggr hon haft det. Senaste gången så blev det ett antal blöjbyten under natten och en mycket gladare dotter som somnade.

Fast så långt det går har vi försökt med katrinplommon och liknande.

2017-04-07
ma78
ma78
Barn på 2 år och 10 månader

När min dotter hade samma problem så sa vår BVC-sköterska att vi skulle massera magen, och det hjälpte faktiskt inom 1 timma! Så behövde (tack och lov) aldrig använda microlax. Men hade gjort som en annan redan skrivit; Ringt 1177, då får du hjälp direkt istället för att behöva vänta på svar från BVC..

2017-03-25
Sophiija
Sophiija

Min dotter var likadan, jättehård i magen o jag använde pysventilen...sen i ca 4 dagar var hon helt lös i magen, som andra beskriver var det som en propp! Vad gäller mikrolax...ring 1177 så kan de nog svara 😊

2017-03-24
Lily1988
Lily1988

Ja det kändes som en propp. HJÄLP! pratade med apotekschefen på apoteket hon sa att de va ok att använda det. nu får jag dåligt samvete. tänk om jag har skadat mitt barn? Igår fick hon testa ny mat. För första gången burkmat. i bajset kunde jag se innehållet från burkmaten. morötterna.

2017-03-24
vlos
vlos
Bebis på 11 månader

Nej maten kan inte passera kroppens system på två timmar. Jag klurar mer på om det är liknande förstoppningsdiarre. Första hårda som kom va "proppen". Det är vanligt att det blir löst efter det hårda.
Dock förvånad att de rekomenderade microlax till en så liten när jag fick tvärnej till min blivande femåring

2017-03-24
Sara G
Sara G
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...