App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

kan chef neka föräldraledighet?

nu har vi bestämt oss för att åka iväg på en semester. Både jag å sambon behöver komma iväg. Han undrar dock om hans chef kan neka 1 veckas föräldrarledighet? vill boka resa ikväll men chefen e bortrest och sambon kan inte fråga förens på måndag. risken finns att resan kan bli slutsåld.sista minuten pris. i slutet på april åker vi isf. dottern kommer va 9.5 månader då. vad ska vi tänka på. packa med oss när vi reser med en sån liten ?

2017-03-09
vlos
vlos
Bebis på 11 månader

tack för era snabba svar. vi vågade inte boka. Han har inte världens bästa relation till chefen ändå.. resan gick upp det dubbla på kvällen så det blir nog ingen resa !

2017-03-10
vlos
vlos
Bebis på 11 månader

Beror på arbetsplatsen. De vill gärna ha 3 månaders varsel för det första men sen beror det också vad som står i avtalet. Jag vet folk som blivit nekade för att de tagit ut tre perioder föräldraledigt under ett år. Då spelar det ingen roll hur lång tid man varit f-ledig, dagar, veckor eller månader spelar ingen roll, så kolla innan!!

2017-03-10
Plumpan
Plumpan

Precis som de andra skrivit så gäller det att ansöka om föräldraledighet 2 mån innan man ska va ledig, för att de inte ska kunna neka :) men har man schysst chef så borde det kunna gå en månad innan också, beroende på vilket jobb man har förstås.. :)

2017-03-09

Som de andra säger. Söker du i tid får de inte neka dig. Det gäller ett visst antal gånger. Men söker du för tätt in på ledigheten så har arbetsgivaren all rätt att neka dig. Din chef behöver kanske ha in en vikarie eller ta in mindre jobb, sånt som kanske inte gå att lösa med kort varsel. :/ När jag skriver din så menar jag hans chef.

2017-03-09
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 3 år och 8 månader

Man har rätt till ett visst antal perioder (har för mig att det är 3) Som period räknas ett rullande schema så man kan tex ansöka om FL var tredje vecka och då räknas det som en period

2017-03-09
JennyLowerot
JennyLowerot

De kan neka om man ansöker mindre än 2 månader i förväg. Har även för mig att det bara är ett visst antal gånger per år de är tvugna att godkänna föräldraledighet om man ansöker mer än 2 månader i förväg.

2017-03-09
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 3 år och 4 månader

Man har rätt till föräldraledighet om man meddelar minst 2 månader i förväg. Så för ledighet i slutet av april kan chefen neka.

2017-03-09
JennyLowerot
JennyLowerot

Som Lollisossan skriver så har de allra flesta arbetsplatser så att man måste meddela 2 månader i förväg om inget annat är sagt.

2017-03-09
Vickan93
Vickan93
Barn på 1 år och 8 månader

På vårt jobb måste man ha ansökt om föräldrarledighet 2 månader i förväg för att garanterat få den beviljad. Söker vi senare så kan de neka oss, vilket de oftast gör.

2017-03-09
Fröken elo
Fröken elo

Vissa arbetsplatser kräver 2-3 månaders varsel. Så ja risken finns att han kan nekas.

2017-03-09
Lollisossan
Lollisossan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...