App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att föra traditioner vidare

När jag var liten fick jag (och min syster och kusiner) en kaffeservis. Varje födelsedag var det en ny del. En kaffekopp, en assiett eller en kaffekanna. Detta höll på i ca 15 år tills hela servisen var komplett och grejerna var svindyra! Kopp med fat kostade 500 spänn med guldkant och blomma på. Idag använder varken syrran eller jag dessa serviser då vi inte dricker kaffe och jag är så rädd om detta dyra att jag inte törs använda det heller. Jag sa redan innan första sonen föddes att detta inte var nåt som skulle föras vidare och fick sura miner från släkten men de har inte sagt nåt mer. Bättre barnen får köpa eget sen OM de vill ha! I julas frågade jag min mor om hon kunde göra paketkalendrar till mina barn när de blev lite större då detta var en tradition när jag var liten som jag älskade. Det var min farmor som gjorde det då men mina barn har ingen farmor som bryr sig så jag tyckte min mor kunde göra det. Fick då till svar att det var jobbigt och besvärligt att komma på 24x2 småsaker som skulle pillas med. Jag blir så trött.. Jag kommer göra det själv om hon inte ändrar sig då jag älskar pyssel. Hur gör ni med traditioner? Har ni "avslutat" några ni inte gillade eller hittat på nåt nytt ni saknade som små?

2017-03-06
JennySung
JennySung

Japp. Egna traditioner är det bästa. Vi har skapat våra egna traditioner för jul och nyår och har våra egna sätt att fira på. Utan att släkten är med överhuvudtaget men har inte så många släktingar heller och merparten är några vi inte tycker är lämpliga att träffa ens..

2017-03-09
flingan32
flingan32

Men varför förväntar du dig att din mamma ska göra julkalendrar om hon aldrig gjort det förut?! Jag håller med henne om att det är pilligt, och dyrt. Har man väl börjat förväntar sig barnen att man ska fortsätta och även små skitsaker blir dyra i längden. Om du vill hålla på med det ska du givetvis göra det, men själv, inte lämpa av det på någon annan. Traditioner är till för att brytas 😉 Med bäbis har jag äntligen en accepterad ursäkta att slippa åka runt till föräldrarna vid jul, för att ta ett exempel

2017-03-06
JennyLowerot
JennyLowerot
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...