App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nattning och mitt i natten skrik!

Har ni några tips och trix eller särskilda rutiner som funkar bra för er? Ska ha vårt första barn i slutet av april (En liten kille) tack på förhand!

2017-02-07
Masonstoltz
Masonstoltz
Barn på 3 år och 7 månader

Mitt tips är att känns lugnet, och inte lyssna på vad alla andra tycker. Sedan ändrar de rutiner jättemycket första tiden, man får som anpassa sig eftersom. Är det första barnet kan man ju vila även dagtid. Vi har bara sakta försökt få in rutiner utan skrikmetoder eller dylikt. Jag samsov med första barnet, hon skrek aldrig nattetid och inte vaken heller, ammade och somnade om och jag likaså, få hon var två år sov hon helt i sin egen säng hela natten och somnar själv. Med sonen samsover vi oxå, inte heller han skriker nattetid men han hade period han var vaken någon timme mellan 4-5, det var jobbigt. Nu sover han i sin säng några timmar, men är bara 4 månader så behöver nattäta mycket ännu. Men som sagt, ni kommer att lära känna ert barn och vad som funkar bäst för just er, undvik att lyssna på alla som tycker ni ska pröva ditt och datt, det stressar bara

2018-05-31
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 10 månader

Alla sover olika. Min första sov hela natten efter 2 månader, 10 timmar kanske. Barn nummer två skulle äta mycket på natten och masor av närhet. Lillan som jag har nu äter ofta just nu, men det beror nog på värmen. Innanvar det inte lika mycket.

Om du får en bebis som sover lång natt från tidig ålder, se till att du inte får mjölkstockning av det. Det fick jag med barn två under andra veckan för då gjorde hon en sån lång natt.

2018-05-31
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Barn sover aldrig... lika bra att ge upp

2018-05-31
tjove88
tjove88

Vi fick väcka för mat. Det fick inte gå mer än fyra timmar, men detta var enbart för att han var sjuk när han föddes och hade svårt att gå upp i vikt. När stadig viktuppgång hade konstaterats så fick han reglera sömnen själv. Dock kan jag hålla med om att det är bra att vara beredd på att det _kan_ bli så, så man inte får en chock _ifall_ det blir så.

2017-02-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Jaha då måste jag haft kontakt med en äldre kanske som inte visste att reglerna har ändrats haha. För min son gick upp till och med på återbesöket på bb (de flesta bebisar går ner) så vi hade inte problem med vikten ändå sa hon att man skulle väcka för de måste ha mat var 4 timma

2017-02-07
Razhaa
Razhaa

Tack Chefssen! Precis så är det. Det bästa är att hitta sin egen rytm sitt barn. Råden va annorlunda när jag fick mitt första barn för 25 år sen mot resterande av barnaskaran jag har. Jag har 5 barn i alla dess åldrar och råden varit olika under dessa 25 åren

2017-02-07
Linda911
Linda911

Min bäbis började tidigt med att ta en längre nattsömn på 4-5 timmar. Fick rådet från BVC att väcka och testade det _en_ gång med resultatet att det tog en timme för lillen att acceptera bröstet. Men när frågan är vad man gör med en nyfödd som vaknar av sig själv på nätterna så är mitt svar att man ger mat.

2017-02-07
JennyLowerot
JennyLowerot

Tack för allas svar! 👍🏼👍🏼👍🏼

2017-02-07
Masonstoltz
Masonstoltz
Barn på 3 år och 7 månader

Ser nu att mina punkter försvann i inlägget, men det går ju att förstå ändå hoppas jag :)

2017-02-07
Cheffsen
Cheffsen
Bebis på 2 månader

Nej Razhaa, råden var så förut. Enligt 1177.se behöver du inte väcka bäbis för att ge mat, den vaknar när den är hungrig. Vissa barn äter oftare, vissa mer sällan. Så länge barnet går upp i vikt som det ska kan man göra som det känns bäst för en själv och sitt barn.

2017-02-07
Cheffsen
Cheffsen
Bebis på 2 månader

Vadå behöver inte linda?? Nyfödda SKA äta var 4 timma, jag fick rådet från bb att väcka ifall han åt mindre än var 4 timma. Man kanske inte behöver väcka bebis på natten om de sover hela nätter men hur många bebisar sover hela nätter? Inte så många! Så ja räckna med att vakna några gånger per natt hellre vara förbered på det än att tro alla sover hela nätter och tro det är fel på ens bebis som vaknar ofta på nätterna

2017-02-07
Razhaa
Razhaa

Fast alla barn behöver ju inte äta var tredje timme men visst kräver dom mkt i början. Man får ta det som det kommer. Vissa sover hela nätterna o andra inte.

2017-02-07
Linda911
Linda911

I början ska ju barnet matas ca var tredje timme så då får man räkna med att vara uppe på nätterna.

2017-02-07
JennyLowerot
JennyLowerot

Vi lät bebisen styra. De första 3-4 månaderna hade han inga rutiner (förutom pyjamas på kvällen), men sedan skapade han sina egna rutiner kring sömn och mat. Vi har helt enkelt följt hans tider och anpassat oss själva efter det. Det är det bästa tipset jag kan ge, man slipper en hel del bråk och krångel på så sätt. Självklart krånglar vårt barn ibland också, men jag misstänker att det kunde blivit betydligt värre. MEN, alla barn är olika och ert barn kanske inte alls skapar sina egna rutiner och då får ni ta det när det kommer.

2017-02-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...