App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gallsten ..fettlever

En fråga till er som har haft gallsten eller grus i gallan eller andra problem med gallan. Har era lever värden varit höga ? Även Fettlever ?

2017-01-22
Nima10
Nima10

Mitt APL låg på 3-4. Under graviditeten hade jag 5 st lättare anfall men det blev riktigt illa när vi varit hemma nån vecka. Då kom ett anfall som höll i sig i flera timmar och ambulans fick komma. Det var då jag fick diagnosen gallsten och som smärtstillande fick jag voltaren stolpiller som man stoppar upp i rumpan. Detta hjälpte dock inte alla gånger utan jag har fått uppsöka akut och jourcentralen för mer effektivt smärtstillande (bl.a morfin) ett flertal gånger. Har kunnat få detta då jag inte kunnat amma sonen. Som längst har ett anfall hållit i sig i 5-6 timmar vilket har varit jättejobbigt. Som tur är har sambon varit hemma de gånger de inträffat och kunnat ta hand om vår son för under anfallen har man så ont att man inte kan fokusera och efteråt är man helt slut.

2017-01-23
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson

Fröken elo det var bog Spasmofen du fick! Det är kramplösande/smärtstillande :)

2017-01-23
Gynsyrran
Gynsyrran

I gallan och syntes via ultraljud. De visade till mig och jag kunde se att det va en del sten. Sen minns jag inte hur stora de va och hur läkaren benämnde de men hans bedömning va att ta bort gallan. Jag hade smärtor som varade åtminstone 1h och ibland mer. Efter en attack va jag helt slut och behövde sova. De tog så mycket kraft från mig. En gång under en attack ringde jag min mamma och bara grät. Jag va själv hemma med dottern och kunde knappt inte hålla i henne för jag hade så ont. Med medicinen blev smärtan överkomligt efter 30min så de verkade snabbt. Men den fanns där i bakgrunden. Vetskapen om att inte veta när jag kunde få en attack isolerade mig och min dotter första tiden, jag vågade inte gå ut med risken att få så ont ute. För mig fanns inget alternativ än operation.

2017-01-23
Fröken elo
Fröken elo

Okej jag förstår men hade du stora gallsten o satt de i gallan eller i gången ? När smärtan kom ... hur länge varade den? Mina smärtor vara i ca 6h . Det känns som att man ska slitas i bitar 😣

2017-01-23
Nima10
Nima10

Jag kommer inte alls ihåg hur mina levervärden va. Kanske något påverkat pga av gallsten men har inga siffror. Jag hade hemska attacker som började i slutet av graviditeten. Då visste jag inte att det va gallsten. De blev värre efter förlossningen. Blev inlagd när dottern va några veckor pga höga infektionsvärden. Det var då de konstaterade gallsten. Fick suppar som började på "s" att ta när jag fick smärtattacker. Men attackerna va så hemska så jag och läkare valde operera bort gallan. Ångrar det inte alls och är tacksam över att det gjordes. Jag hade inte stått ut med de smärtor jag hade titt som tät.

2017-01-23
Fröken elo
Fröken elo

Vad hade du för lever värden samt kunde man inte göra laser på stenarna ? Hade du många anfall under graviditeten ? Vad fick du för smärtstillande då? Tacksam för svar :)

2017-01-23
Nima10
Nima10

Tack snälla för svar men minns du vad du hade för lever värden ?

2017-01-23
Nima10
Nima10

Jag hade lätt förhöjda värden men det uppdagades först efter graviditeten då anfallen satte igång på allvar. Har haft många anfall med besök på akut och jourcentralen för att få smärtstillande. I måndags (16 jan) opererade jag bort gallan vilket jag inte ångrar en sekund så sambon är nu hemma och är pappaledig med 10,5 vecka gamla sonen så jag får återhämta mig.

2017-01-22
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...