App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gåstol. Bra eller dåligt?

Funderar på att köpa en lära gå stol till dottern som är 6 månader. vad har ni för erfarenhet av dom? vilka märken är bra? vad kostar dom ? är det en bra produkt?

2017-01-09
vlos
vlos
Bebis på 11 månader

Vi hade till båda barnen och frågade även sjukgymnast vad hon tyckte. Enl henne påverkar fet inte barnets utveckling åt något håll. Mina båda barn lärde sig gå vid 9 mån, så inte skadade gåstolen deras utveckling!

2017-01-22
emcb
emcb

Vi har inte använt vår och den slängde vi då dottern började gå tidigt av sig själv och hon gillade aldrig ens sitta i den. Vill inte ha något hjälpmedel utan tycker att barnet lär sig i sin egen takt att både gå och krypa.

2017-01-22
flingan32
flingan32

Vi har inte införskaffat någon gåstol efter denna läsning! Säkert bra för en del, men vi anser att det är onödigt och bättre att sonen får kämpa för o lära sig krypa och gå utan massa hjälpmedel! http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/forskare-varnar-for-gastolar http://barnlakarbloggen.se/blogg/index.php/2009/09/28/risker-med-gastol/

2017-01-11
Tivolit
Tivolit
Barn på 1 år och 6 månader

Så länge man använde gåstolen, bumbo, babysitter som man ska, dvs 15-20 min åt gången så är det ett fantastiskt hjälpmedel i vardagen och kul lek för barnen.

2017-01-11
Plumpan
Plumpan

syftet med gåstolen för mig är avlastning för min kropp då jag får ont i ryggen av allt bärande och variation för dottern. idag ligger hon på lekmattan, börjar dock bli farligt då hon rullar runt och ålar sig bort. Hon sitter i babysittern samt matstolen . tanken men gåstolen är att hon kan röra sig på ett annat sätt. Jag och mina systrar hade gåstol när vi var barn och detta är 30 år sen! ! ska köpa till dottern också! tack för era kommentarer!

2017-01-11
vlos
vlos
Bebis på 11 månader

Avgör själv vad hur ni vill göra, ingen som kan säga vad som passar ert barn eller inte! 😊 finns jättefina på bla blocket men också på köp och sälj sidor på Facebook! Tycker att det har varit en kanon grej för vår dotter, märkte tidigt att hon var full av liv och älskade att röra på sig. Hon är 8 mån nu och har gått i den sedan 5 mån, hon bara älskar det. Vår är arvegods, som även jag hade när jag var liten.

2017-01-11
angiesan
angiesan

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-01-11
angiesan
angiesan

och på frågan bra eller dåligt tycker jag onödigt

2017-01-11
jennietilde83
jennietilde83

har aldrig haft någon barnen började endå gå

2017-01-11
jennietilde83
jennietilde83

Vi har köpt en till sonen i tidig julklapp (han blir 8 månader imorn) för ca 700kr och jag har klarat mig utan. Det har varit roligt för honom att sitta/stå i som variation men han tar sig inte fram i den ännu. Vi får väl se om han klurar ur det men han gillar att vara på golvet mer. Jag har inte varit ett jätte stort fan av gåstolar utan det var mannen som ville skaffa en. Jag vet att det kan hämma gåendet om man över använder de oxå.

2017-01-11
leylasener
leylasener
Barn på 2 år och 1 månader

Båda barnen hade gåstol och de älskade den. Vi köpte en begagnad på blocket för 200 och den var fin och funkar två barn senare. Vi har ganska trångt men barnen lärde sig fort att styra runt soffan, bord och dörrposter.

2017-01-10
JennySung
JennySung

Norrläning av ren nyfikenhet vad är det du inte tror på?

2017-01-10

Mina barn har älskat sin gåstol... De har iofs inte suttit i den så länge men den har varit bra att ha. Vi köpte en för ca 1200kr, den har en slags fjädring som gör att barnet kan studsa i den vilket varit väldigt uppskattat 😊

2017-01-10
Josefine S
Josefine S

Vår son älskade sin. Han verkade nöjd med att han kunde -vara med- på ett annat sätt och när han klurat ut hur man tog sig fram var det inget stopp på honom. Vi har gott om plats för maratonlopp så det har fungerat bra 😊 snart är det dags för lillasyster att peova på så får vi se om hon kommer vara lika nöjd i gåstol som storebror. Har ni plats rekommenderar jag absolut en. Man behöver inte köpa den dyraste men inte heller den billigaste. Gå till affären och känn på de. De är ju inte jättebilliga, så man vill ju gärna veta vad man får.

2017-01-09
Adde86
Adde86

Vår son älskar sin. Han började stå/sitta i den redan vid 4 månader. Har valt en läragå-stol som även har en platta undertill så de inte kan komma någon vart men ändå kan leka. Märket är en 2me. Han springer nu runt i den och är 7 månader. Så ett toppen köp för oss.

2017-01-09
Carro_molven
Carro_molven

Vi fick en lära gå stol till sonen (begagnad) som knappt använts. Vi har inte så stora ytor så det kändes trångt för sonen att gå runt i den. Så för oss har den varit en onödig pryl och är glad vi inte gick och köpte en ny.

2017-01-09
Karlin22
Karlin22
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...