App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Extremt illamående

Halloj! Ny här på Libero. Jag är gravid för första gången och enligt gyn har jag precis gått in i vecka 6. Men saken är den, att jag mår så otroligt illa! Både på morgonen och på kvällen. Det känns som att jag har en klump i halsen och att jag är på gränsen på att kräkas konstant.. Så jag söker lite tips, på vad man kan göra för att lugna illamåendet? Tips på att äta något? Har hört att sura äpplen kan fungera? För det är rent ut sagt förjävligt! Vill kunna jobba osv så länge jag bara kan, och nu sätter illamåendet käppar i hjulet för mig. Jättetacksam för svar! :)

2017-01-03
christian198211
christian198211
Försöker

This reply has been deleted by a moderator.

2017-02-05
christian198211
christian198211
Försöker

Småäta funkade för mig. Exotiska frukter tyckte jag var gott 👌 se alltid till att vara steget före så det finns mat, om du mår illa av att laga den får du be nån (tex din parter). Ät sånt som du är sugen på och inte äcklas av 😊 det går över, hur illa du än mår nu kommer du må bättre om några veckor/månader 😊

2017-01-09
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag har testat alla husmorsknep jag hittat. Alla receptbelagda mediciner jag som gravid kan få utskrivet. Inget har hjälpt. Min första graviditet mådde jag illa tills hon va ute. Och nu i min andra graviditet mår jag lika illa och är nu 21+3. Ville bara belysa att du ska absolut ta hjälp via mvc om du plågas av ditt illamående. Få procent gravida har som jag till bf så det finns absolut hopp att du hjälps av postafen, ingefärskapslar (finns på apotek) åksjukeband (finns även en elektrisk för gravida) eller att äta små mål ofta med det du får i dig. Eller receptbelagda lergigan, lergigan comp, pimperan. Men ta hjälp och nöj dig inte med att du ska ha må dåligt bara för att du är gravid!

2017-01-09
Fröken elo
Fröken elo

Hej jag har mått illa och kräkts flera ggr per dag från vecka 7och är idag i vecka 19. Har prövat lergigan comp, ingefära, postafen, äta lite , men inget har hjälpt. Jo det jag testat nu är akupungtur och det har blivit bättre. Hoppas du hittar något som funkar för dig 😊

2017-01-09
NKicki
NKicki
Barn på 3 år och 4 månader

Jag hade oxå extremt illamående och kräkningar. Provade ALLT det enda som fungerade för mig var lergigan den starkaste det finns olika styrkor men den starkaste i kombination med en till som jag har glömt namnet på. Men mitt första tips är prova receptfria saker typ åksjuke armband osv om det inte hjälper ring mvc och säg till din Bm att du vill träffa en läkare då hjälper de dig :)

2017-01-09
Razhaa
Razhaa

Jag mådde också extremt illa från vecka 6 fram till typ vecka 20-21. Jag försökte med allt (postafen, åksjukeband, småäta konstant, kex vid sängen, ingefära, you name it). Det enda som fick mig fungerande nog för att jobba var Lergigan Comp (som är receptbelagd). Hoppas du slipper medicin men mår du som jag gjorde så vet jag att man gör precis vad som helst för att slippa må så!🤢🤢🤢

2017-01-09
krakos
krakos
Barn på 2 år och 4 månader

Fick höra av min barnmorska att man kunde ha kex bredvid sängen och äta kanske ett eller två i sängen innan man gick upp :) Hoppas det blir bättre för dig snart.

2017-01-05
Hh91
Hh91

Mådde riktigt illa alla mina tre graviditeterna, en tröst är att det går över, för mig funkade äta små portioner, knäckebröd fungerade såsom finncrisp eller liknande. Jag avstod från medicin då jag personligen är väldigt kritisk till medicin överhuvudtaget och särskilt när man är gravid men det är varje persons egna åsikt om man vill ta medicin eller inte när man är gravid. Hör med din barnmorska är nog det bästa du kan göra. Kolla vad som finns att göra rent naturligt ..

2017-01-05
flingan32
flingan32

Tvångsät inget som du har hört ska hjälpa. Ät det du känner att du klarar av! För min del var det pizza med bara ost de första veckorna. Ta postafen och kontakta bm om det inte räcker!

2017-01-04
Plinpauline
Plinpauline

Jag åt massvis av salta kex, det hjälpte mig iaf. Sen är det som tidigare skrivit, du får testa dig fram.

2017-01-04
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 3 månader

Har du provat ingefära? Åksjukeband? Postafen? Novalucol (hjälper mot halsbränna men hjälpte mig med illamåendet också)

Finns massor med saker man kan prova. Funkar inget av detta kontakta barnmorskan så kan hon fixa tid hos läkare så du får receptbelagd medicin.

2017-01-03
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 3 år och 4 månader

Jag mådde fruktansvärt illamående och kräkte mycket de första 3 månaderna i graviditeten. Fick lergigan comp utskriven och de va det enda fungerade ganska bra för mig.

2017-01-03
Karlin22
Karlin22
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...