App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gör jag fel

Nu vill inte jag få massa elaka och spydiga kommentarer utan vill bara bolla med andra ... igår drog neo sonden på vår 3 veckors tös som föddes v 33+0 på test då hon visat både ork och lust att vilja amma-ingen är lyckligare än mig! Dock är maken sur och arg för jag ligger uppe i sängen med henne i lugn och ro för att hon ska få komma till ro och komma till rätta med amningen i sin takt utan massa skrik och bus från sina små bröder... vi spenderar såklart tid nere också med övriga barn väldigt mycket och jag har även vågat mig ut på kvällspromenad med bara bröderna och hon nyammad och nöjd hemma med pappa :) dock är maken sur konstant sen vi kom hem och tycker jag skiter i våra förgående barn bara för jag drar mig undan för amning och även slutat att ställa upp 24/7 för honom med tvätt, disk, städning och matlagning som det varit innan!!! Jag har nyss kommit hem och är mörbultad psykiskt och fysiskt och är trött på att min kropp ska få betala priset varje gång genom att aldrig få återhämta mig... klarade med nöd och näppe ta vagnpromenad med syskonen igår men fick ligga med värmedyna hela kvällen sen som belöning då jag trodde bäckenet skulle gå av på mitten!! Gör jag fel som låter maken ta äldsta syskon för att få in rutiner med lilla syster och faktiskt få börja läka??? Han är hemma med tillfällig föräldrarpenning då vi är inskrivna på neo och han måste ta syskonen??? Fått känslan att detta inte är ok för honom då han är sur, arg och irriterad och kallar mig lat, övergivit mina förgående barn och ena med det andra :/ detta gör jätte ont att höra och det känns snart som allt jag gör är fel hela tiden :/

2016-12-30
Lilla mamsen
Lilla mamsen

Dessutom är påståendet 'män är helt borta när det kommer till nyförlösta kvinnor' extremt generaliserande! Jag känner många män som är precis tvärtemot Ts' man!

2016-12-31
Iowhannah
Iowhannah

Men vad alla här är negativa, klart ni inte ska gå isär över detta. Ja män är helt borta när det kommer till nyförlösta kvinnor. Har tre barn själv och kände mig helt utpumpad de första åren med småttingar. Han tycker hela situationen är skit ur hans synvinkel. Han sköter större del av hushållet nu och är antagligen missnöjd med det. Han sköter de andra barnen och det är jobbigt när han vet om att du är i huset och tycker att du kan hjälpa till. Du o andra sidan är upptagen med bebis. Ingen ork kvar till annat. Kämpa på så gott det går med sömnlösa nätter och hitta "egentid" så du kan äta, duscha och gå på toa.. Ni har båda fått en ny vardag som ni måste smälta och anpassa er till. Han kanske har fått en gravdepp? En prematur och en graviditet på sjukhus sätter sina spår. Kanske kan du försöka hålla lillen mätt och lämpa över allt annat kring bebisen hos pappan så kan du umgås med dina stora barn i soffan,sängen eller gå på promenad.. Så känner han sig mer delaktig i bebisen och får lite andrum från de äldsta två. Sänka kraven på hushållet lite. Låt svärmor dammsuga och diska medans ni spenderar tid med varandra. Bebistiden är jobbigt för de flesta. Det går över och blir lättare!

2016-12-31
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 9 månader

Parterapi är helt enkelt att man får hjälp av en terapeut med att kommunicera med varandra, oavsett om man vill stanna i förhållandet eller separera. Mitt ex och jag gick för några år sedan och jag tycker att det var bra iaf.

2016-12-31
Iowhannah
Iowhannah

Vid din förra tråd tänkte jag att han kanske börjat ta ut sorgen i förskott för att han inte trodde lillan skulle klara sig. Nu tycker jag mer det känns som att han försöker få sönerna emot dig för att ha ett försprång i kommande vårdnadstvist. Varför lyssnar du på mannens släktingar? Finns både män och kvinnor med unken kvinnosyn. Jag tycker inte du ska acceptera mer. Mannens nöjen får inte gå före din sömn.

2016-12-30
JennyLowerot
JennyLowerot

Nej vi har inte provat terapi. Är det bra? Hur fungerar det?? Vad går det ut på??

2016-12-30
Lilla mamsen
Lilla mamsen

Jag håller med Linda. Jag tror dessutom att du skulle klara dig mycket bättre som ensamstående, då skulle du åtminstone slippa någon som klagar på dig hela tiden. Vad har du sagt till din man om allt det här? Som jag förstod det så skärpte han till sig ett tag under graviditeten, men nu har han alltså gått tillbaka till sitt forna jag. Har ni testat terapi?

2016-12-30
Iowhannah
Iowhannah

Tack för alla stöttande kommentarer jag känner mig helt lost sen jag kom hem och har massa ångest känslor redan över att legat på antenatalen 1 månad innan hon föddes, sjukskriven sen v 16 typ och sängliggande sen v 18-20 cirkus med blödningar och onda sammandragningar etc... känner mig som en usel mamma redan till förgående barn och trodde det skulle kännas bättre väl hemma på permission men känner mig så värdelös och att allt jag gör är fel :/ ligger jag i sängen heldag instängd är jag lat och skiter i nuvarande barn, sitter jag och ammar och äter i soffan är detta fel - ja men när ska jag hinna äta annars??? På nätterna??? Jag försöker så gott jag kan och det kroppen klarar av men får gå totalt till bristningsgränsen och avsluta dagen med smärtor för alla ska vara nöjda och sen kommer natten då sover alla och där sitter jag med bebis, amning, blöjbyten och allt som tillhör och gör detta helhjärtat :/ men ensam med en Karl som sitter och ser tv till 1-3 på morgonen och fokuserar hellre på det än lägga sig i tid, orka upp med äldre barnen och vara på bra humör.... försökt prata med hans anhöriga lite försiktigt idag men fick bara höra att de förstår hans beteende när han lever med en nyförlöst kvinna som mer eller mindre är psykiskt instabil kvinna :/

2016-12-30
Lilla mamsen
Lilla mamsen

Du gör inte fel! Din lösning låter optimal. Min sambo tog ut sin semester för att kunna sköta hushåll och katter när bäbis var nyfödd.

2016-12-30
JennyLowerot
JennyLowerot

Du gör helt rätt! Men förstår överhuvudtaget inte varför din man är arg. Han om någon borde ju förstå att du måste prioritera lillan och dig själv i början. Han kan ju inte amma!!! Har ni pratat om detta eller bara antar du att han är sur? Viktigast är ju att ni har en bra och öppen kommunikation.

2016-12-30
Josefine S
Josefine S

Du gör inte fel! Är han hemma med tillfällig föräldrapenning så är meningen att du ska fokusera på dig själv och bebisen! Jag fattar inte vad det är för fel på din karl! Hur tänker han egentligen?! Han kan ju inte precis ta din bäckensmärta och etablera en trygg amning, så då får han göra det han kan (vilket är ta hand om hemmet och de andra barnen)! Hur fan kan man behandla sin nyförlösta kvinna så där?! 😡 Fan så arg jag blir!

2016-12-30
Iowhannah
Iowhannah

Jag tycker det låter som att du gör helt rätt. Man måste dela på ansvaret och eftersom han obviously inte kan amma lille bebisen så gör du det, precis när, hur och var bebisen vill. Hade kanske varit bra om Ni pratade igenom allt så att han förstår att du behöver vila och att den lilla behöver lugn och ro.

2016-12-30
Gynsyrran
Gynsyrran
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...